Βερόνα, η γραφική πόλη του Σαίξπηρ

Λίγες πόλεις θα μπορούσαν να είναι πιο ρομαντικές ή όμορφες από τη Βερόνα της Ιταλίας, το μέρος όπου εμπνεύστηκε ο μεγάλος Άγγλος συγγραφές ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά παγκοσμίως, το “Ρωμαίος και τη Ιουλιέτα”. Η Ιταλική πόλη προσελκύει ένα μεγάλο κύμα τουριστών κάθε χρόνο, όντας η τέταρτη πιο δημοφιλής πόλη της χώρας. Μια πόλη που χρονολογείται από τα Ρωμαϊκά χρόνια, η Βερόνα σήμερα είναι μια απόλαυση των μεσαιωνικών παλατιών, εκκαθάρισης δρόμων, αρχαίων ευρημάτων και κομψών εκκλησιών. Μια πόλη που θα γοητεύσει κάθε επισκέπτη με την κομψότητα, τη ζεστασιά και την μεσαιωνική ατμόσφαιρα της.

Τι να δείτε:

Ρωμαϊκή Αρένα

Advertisements
Ad 14

Η Arena di Verona χτισμένη από μάρμαρο από τον 1ο αιώνα μ.Χ., επέζησε από σεισμό του 12ου αιώνα για να γίνει η θρυλική υπαίθρια όπερα της πόλης με καθίσματα για 30.000 άτομα. Πρόκειται για μια από τις καλύτερα διατηρημένες αρχαίες κατασκευές αυτού του είδους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την αρένα όλο το χρόνο, αν και είναι το καλύτερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φεστιβάλ όπερας. Τους χειμερινούς μήνες, οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο Teatro Filarmonico. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο και τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, η είσοδος είναι € 1 την πρώτη Κυριακή του μήνα.  Οι παραστάσεις όπερας που πραγματοποιούνται εκεί είναι από τις μεγαλύτερες, γι’ αυτό προσελκύουν αρκετό κόσμο.

Castelvecchio

Το Castelvecchio, που σημαίνει “παλιό κάστρο” στα αγγλικά είναι το πιο εντυπωσιακό μεσαιωνικό κτίριο στη Βερόνα. Αυτό το κάστρο, που χτίστηκε από τον Cangrande II της οικογένειας Della Scala (1354-1357), προοριζόταν τόσο ως σπίτι, όσο και ως σύνολο οχυρών. Υπήρξε βαρύτατα κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς του Ναπολέοντα και του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου,αλλά στην συνέχεια το φρούριο ανασχηματίστηκε από τον αρχιτέκτονα Κάρλο Σκάρπα, ο οποίος έκτισε γέφυρες πάνω σε εκτεθειμένα θεμέλια. Σήμερα το κάστρο φιλοξενεί το Castelvecchio, ένα μουσείο τέχνης, γλυπτικής, νομισμάτων και άλλων έργων τέχνης, με μια συλλογή από έργα ζωγραφικής που περιλαμβάνει κομμάτια των Βρετανών ιθαγενών Μαντεγνών, Μπελίνι και Πισανέλο.

Διαβάστε επίσης  Ιταλικός Βορράς: Πάντοβα ή Μάντοβα

Το σπίτι της Ιουλιέτας

Αυτή την υπέροχη και γραφική πόλη επέλεξε ο Σαίξπηρ για να ξετυλίξει την ιστορία του Ρωμαίο και της Ιουλιέτας και από τότε η Βερόνα είναι μια από τις ρομαντικές τοποθεσίες που προτιμούν οι τουρίστες όλου του κόσμου. Το σπίτι αυτό χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και ανήκε αρχικά στην οικογένεια του Dal Cappello. Η σύγχυση του ονόματος Cappello με το Capuleti ήταν η πηγή του λαϊκού μύθου ότι αυτό ήταν το σπίτι της Ιουλιέτας, της ηρωίδας του παιχνιδιού του Σαίξπηρ. Στην αυλή του σπιτιού βρίσκεται το χάλκινο άγαλμα της Ιουλιέτας. Διάφοροι τοπικοί μύθοι μάλιστα αναφέρουν ότι αγγίζοντας το δεξί στήθος του αγάλματος θα σας κάνει τυχερούς στην αγάπη.

Το Palazzo della Ragione και ο Πύργος Lamberti

Το Ρωμαϊκό Palazzo della Ragione φιλοξενεί τη συλλογή κοσμημάτων της Μοντέρνας Τέχνης της Βερόνας. Η συλλογή έργων ζωγραφικής και γλυπτικής καλύπτει την περίοδο 1840-1940 και περιλαμβάνει σημαντικούς Ιταλούς. Κατά μήκος της ιστορίας, το Palazzo della Ragione ανέκαθεν διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο φιλοξενώντας τις σημαντικότερες συναντήσεις και ιδρύματα στο εσωτερικό του. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, αυτό το εκπληκτικό ρωμαϊκό κτίριο ξεχωρίζει για τις κόκκινες ρίγες στους τοίχους του, αλλά είναι κυρίως γνωστό για τους θησαυρούς στα δωμάτιά του, καθώς και για τις σκάλες Ragione και τον Πύργο Lamberto, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να θαυμάσετε ολόκληρη την πόλη.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην