Η μουσική του Luke Cage

Luke Cage

Από το πρώτο δευτερόλεπτο του trailer του Luke Cage μερικές εβδομάδες πίσω, μου κέντρισε το ενδιαφέρον η μουσική του. Εξάλλου δεν βρίσκεις πολλές σειρές που να προτιμούν το βρώμικο κλασικό ήχο της Hip Hop, αφού συνήθως προσανατολίζονται σε πιο soft εκδοχές της. Ως βέρος Νεοϋορκέζος, ο Luke Cage συστήνεται με μπουνίδια υπό τους ήχους του (μακαρίτη) Ol’ Dirty Bastard των Wu Tang Clan και το “Shimmy Shimmy Ya”, και αμέσως μπαίνεις στο κλίμα που θέλει να περάσει η σειρά. Συνεχίζοντας, ένα μείγμα από east side κομμάτια σου δίνει το στίγμα. Δε βλέπεις μόνο την Νέα Υόρκη. Την ακούς, την ζεις. Μπαίνεις σε μονοπάτια στα οποία ο πρωταγωνιστής σε θέλει μαζί του, αλλά με τους δικούς του όρους. Η κορμοστασιά του Mike Colter δένει απόλυτα με τους boom bap ήχους της. Και αυτό ολοκληρώνει το προφίλ της σειράς.

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη της σειράς, Cheo Hodari Coker, η μουσική έχει ειδικό βάρος στη σειρά. Δίνει τον τόνο, το ύφος και μας εισάγει στο Χάρλεμ του Luke Cage. Γι αυτό και επιστρατεύτηκαν οι καλύτεροι της Νέας Υόρκης γι αυτόν το σκοπό. Ο Andrian Younge, με μεγάλη ιστορία στην παραγωγή μουσικής, ο Method Man των Wu Tang Clan, o ASAP Ferg των ASAP Mob, ο Ali Shaheed Muhammed των A Tribe called Quest και πολλοί άλλοι, έρχονται να πλαισιώσουν τη σειρά με τη μουσική που όχι μόνο της αξίζει, αλλά και παίζει καθοριστικό ρόλο στο θέαμα. Σύμφωνα με το Mike Colter, η μουσική δημιουργεί το σύμπαν του Luke Cage.mahershala-ali-cottonmouth-luke-cage

Ο Andrian Younge μας εξηγεί ότι γι αυτόν, η μουσική επένδυση του κάθε επεισοδίου, είναι σαν να χτίζει ένα ολόκληρο album. 13 επεισόδια είναι 13 album για μένα, τονίζει. Η επιλογή των ονομάτων του κάθε επεισοδίου επίσης δεν είναι τυχαία. Όλα τα επεισόδια έχουν τίτλους από κομμάτια των GangStarr, ενός πολύ σημαντικού συγκροτήματος της Νέας Υόρκης και πιο συγκεκριμένα του Μπρούκλιν, από όπου και κατάγεται ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς.

Διαβάστε επίσης  Το The Last Kingdom ρίχνει φως σε μια άγνωστη περίοδο της Αγγλίας
Advertisements
Ad 14

Για την ιστορία, η σειρά περιστρέφεται γύρω από το Luke Cage, τον οποίο γνωρίσαμε ως χαρακτήρα στην περσινή επιτυχία του Netflix, Jessica Jones. Ο Luke Cage μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα βρίσκεται με υπεράνθρωπη δύναμη και δέρμα το οποίο δεν μπορεί να διαπεραστεί από τίποτα, ούτε καν από σφαίρες. Προσωπική μου αίσθηση, μιας και είμαι λάτρης της Hip Hop (ειδικά της East Side) και των σειρών με υπερήρωες ότι αυτό το μείγμα Netflix, Marvel, Luke Cage, Wu Tang, Nas, GangStarr θα είναι εκρηκτικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά για το γενικό κοινό.

Η σειρά κυκλοφορεί εξ’ ολοκλήρου στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 μέσω της πλατφόρμας του Netflix. Εγώ ανυπομονώ, εσείς;

https://www.youtube.com/watch?v=oVmcur3INOE

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε