Dirty Money: Το ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε!

Η σειρά Dirty Money αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.  Αφενός γιατί ανήκει στην κατηγορία που (αδίκως) σπάνια προτείνουν οι στήλες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Αφετέρου επειδή  κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε τηλεοπτικό προϊόν περιορισμένης εμβέλειας με στόχο την γρήγορη κατανάλωση. Για την ακρίβεια η σειρά ωριαίων ντοκιμαντέρ Dirty Money είναι  ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα highlights της περασμένης χρονιάς στο  Netflix. Σε παραγωγή του ίδιου του καναλιού αυτές οι τηλεοπτικές «κάψουλες» συμπυκνωμένης ενημέρωσης και επαγρύπνησης του κοινού εκπλήσσουν με την τολμηρή αντικειμενικότητα και την αφοπλιστική ενδελέχεια σε οικονομικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία χρόνια.

marketwatch.com- Το 4ο επεισόδιο της σειράς Dirty Money εξετάζει το σκάνδαλο σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος της HSBC ύψους 881 εκατομμυρίων δολλαρίων.
Πηγή εικόνας: marketwatch.com- Το 4ο επεισόδιο της σειράς Dirty Money εξετάζει το σκάνδαλο σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος από την HSBC ύψους 881 εκατομμυρίων δολλαρίων.

 

Η πρώτη σαιζόν της σειράς κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 με έξι επεισόδια που εξερευνούν ξεχωριστές περιπτώσεις διαφθοράς και οικονομικής απάτης είτε αυτές προέρχονται από εταιρείες, ομάδες συμφερόντων είτε ακόμα και από ιδιώτες. Πρωταγωνιστές των ντοκιμαντέρ είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτές τις πολύκροτες ιστορίες, θύματα και θύτες. Μάλιστα όπως επεσήμανε η κορυφαία κριτικός Sophie Gilbert της εφημερίδας The Atlantic,  «η σειρά  Dirty Money αποδεικνύει τη βασική της θέση όχι μόνο ξεσκεπάζοντας τις εταιρείες, αλλά επίσης σκιαγραφώντας εκ βαθέων και με προσοχή τα πορτραίτα των ανθρώπων, των οποίων η επιθυμία να συγκεντρώσουν πλούτο μεταλλάχθηκε σε τύφλωση».

Netflix.com- Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς είναι αφιερωμένο στο φαινόμενο Trump. Εδώ ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. με τους γονείς του.
Πηγή εικόνας: Netflix.com- Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς είναι αφιερωμένο στο φαινόμενο Trump. Εδώ ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. με τους γονείς του.

 

Βασικός συντελεστής της σειράς είναι ο Alex Gibney, ένας από τους πιο δραστήριους και αναγνωρισμένους παραγωγούς/σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ των Η.Π.Α. Έλαβε την μέγιστη αναγνώριση το 2007, κερδίζοντας  το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ για την ταινία του «Taxi to the Dark Side» σχετικά με τις πρακτικές ανάκρισης και τα βασανιστήρια των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Γνωστός  για τα αποκαλυπτικές ταινίες του που εξερευνούν χωρίς φόβο και  πάθος τις πιο σκοτεινές πλευρές της σύγχρονης Αμερικής, κατάφερε να συγκεντρώσει γύρω από την σειρά «Dirty Money» μία πλειάδα αναγνωρισμένων παραγωγών και κινηματογραφιστών. Ό ίδιος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Hard Nox», όπου εξερευνεί το σκάνδαλο του 2012  που αφορούσε τα βενζινοκίνητα οχήματα της VW.

Διαβάστε επίσης  The Undoing: Η νέα limited σειρά του HBO

Επίκαιρα, εύληπτα, γρήγορα και με τέτοια ειλικρινή ματιά που αγγίζουν το επίπεδο της ηθογραφίας, όλα τα επεισόδια συνθέτουν το σύγχρονο τοπίο των δυτικών καπιταλιστικών κοινωνιών και των αντιπροσώπων τους, από τον εργάτη και τον αστό επιχειρηματία ως τον χρηματιστή και τον Πρόεδρο των Η.Π.Α.

Advertisements
Ad 14

Η δεύτερη σαιζόν της σειράς «Dirty Money» έχει ήδη επιβεβαιωθεί, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες . Μείνετε συντονισμένοι!

Συμπληρωματικές πηγές:
www.theatlantic.com
www.whats-on-netflix.com

Δείτε εδώ το trailer της πρώτης σαιζόν:

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,