El desorden que dejas: Ένα αντισυμβατικό μυστήριο δολοφονίας

Υπόθεση

Μια νέα ισπανική σειράEl desorden que dejas” (The mess you leave behind) ή αλλιώς “Το χάος που άφησες πίσω”, κυκλοφόρησε στο Netflix τον Δεκέμβριο του 2020. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον θρίλερ που ξετυλίγεται σε οκτώ επεισόδια. Είναι ένα ισπανικό θρίλερ που συνδυάζει δύο διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, που διασυνδέουν την ιστορία των πρωταγωνιστών της, που παίζονται από τις Inma Cuesta και Bárbara Lennie. Η πρώτη υποδύεται την Raquel, μια δασκάλα που μόλις ξεκίνησε να δουλεύει στο λύκειο του χωριού και η δεύτερη υποδύεται την Viruca, την δασκάλα που αντικαθιστά η Raquel, η οποία πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Παροτρυνόμενη από τον Mauro, τον πρώην της Viruca, και τρεις επαναστάτες μαθητές, η Raquel αρχίζει να ψάχνει τι πραγματικά συνέβη στη Viruca.  Ντόπιοι, συμπεριλαμβανομένου και του συζύγου της, German, προσπαθούν να την πείσουν να τα παρατήσει. Υπάρχουν πολλά μυστικά και πολλοί λόγοι για τη δολοφονία της Viruca που ενοχοποιούν διαφορετικούς χαρακτήρες.

Υπάρχει ίντριγκα, ένας μυστηριώδης θάνατος και μυστικά που αποκαλύπτονται. Το χάος που άφησες πίσω έχει μία δομή που ταλαντεύεται μεταξύ των δύο χρονοδιαγραμμάτων που θα μπορούσαν εύκολα να πέσουν σε σύγχυση μιας και τα γεγονότα πραγματοποιούνται σε απόσταση μερικών εβδομάδων.

Η δυναμική της σειράς βρίσκεται στις δύο πρωταγωνίστριες της, την Viruca, μία δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα, πρόθυμη να αποκαλύψει κάτι οδυνηρό για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μαθητών της, και την Raquel, που στερείται την εμπιστοσύνη της Viruca και δεν μπορεί να ελέγξει τους μαθητές της όπως πρέπει.

El desorden que dejas
Πηγή Εικόνας: netflix.com

Συμπέρασμα

To El desorden que dejas είναι ένα ελκυστικό, αργό μυστήριο με πολλούς χαρακτήρες που κρύβουν τα δικά τους μυστικά που περιμένουν να αποκαλυφθούν. Σε αυτή τη μικρή πόλη, όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Όσο η Raquel μαθαίνει περισσότερα για τους νέους της συναδέλφους, τους μαθητές της, ακόμα και τον σύζυγο της, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τη ζωή και τη λογική της. Ο απώτερος στόχος της να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας της Vicura, την φέρνει πιο κοντά στη βία και στον θάνατο.

Διαβάστε επίσης  The Chilling Adventures of Sabrina: Ήξερες πως...;

Η σειρά The mess you leave behind έχει πολλές ομοιότητες με τη σειρά Elite και ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και οι δύο δημιουργήθηκαν  από τον Carlos Montero. Ενώ έχει ένα μεγάλο υποστηρικτικό cast, η εστίαση του είναι ξεκάθαρα στους δύο κεντρικούς χαρακτήρες του, ένας από τους οποίους είναι κυριολεκτικά ένα μυστήριο που περιμένει να λυθεί από το άλλο. Η ένταση αυξάνεται κλιμακωτά και καθώς η σειρά βαδίζει προς το τέλος της, η ιστορία εμποτίζεται με όλο και περισσότερη αγωνία. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα μπορείτε να αποστρέωετε το βλέμμα σας από την οθόνη, καθώς οι ανατροπές συνεχίζουν να εξαπολύονται, οδηγώντας τελικά στην πιο σκοτεινή αποκάλυψη όλων.

Ταυτόχρονα η σειρά εξερευνεί μια σειρά από κοινωνικά και σεξουαλικά ταμπού και απεικονίζει ζητήματα που εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, από τις βίαιες φαντασιώσεις στην απιστία και την παιδική πορνογραφία. Τα ναρκωτικά είναι επίσης ένα συνεχές θέμα, μεταξύ ενηλίκων και εφήβων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν

Αφιέρωμα στον συγγραφέα Νίκο Γιαννακόπουλο

Τον συγγραφέα, Νίκο Γιαννακόπουλο τον γνωρίσαμε μέσα από τις εκδόσεις