Arcane: Το League of Legends συναντά το Netflix

Το Arcane είναι επισημά στο Netflix από τις 7 Νοέμβριου 2021. Φυσικά η σειρά είναι εμπνευσμένη και βασισμένη στο δημοφιλές παιχνίδι League of Legends. Είναι η πιο δημοφιλής animated σειρά αυτήν την περίοδο και σίγουρα οι λάτρεις του παιχνιδιού την περίμεναν από καιρό.

Πλοκή

Το Arcane μας δείχνει την σύγκρουση 2 κόσμων. Από τη μια έχουμε το Piltover, που έχει στραφεί στην επιστήμη οπού υπάρχει σημαντική πολιτισμική εξέλιξη, είναι εύπορο και έχει αυστηρή διοίκηση. Από την άλλη έχουμε το έθνος του Zaun, που αποτελείται από φτωχογειτονιές και οι κάτοικοί του κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν. Ας πούμε ότι είναι μια μάχη πλουσίων με τους φτωχούς και αδικημένους. Οι χαρακτήρες του Arcane προέρχονται από το δημοφιλές παιχνίδι της Riot και πρωταγωνίστριες είναι η Jinx με την μικρή Vi.

Arcane
Πηγή είκονας: Arcane

Παραγωγή

Το League of Legends, το παιχνίδι της Riot Games που άλλαξε για πάντα το Gaming. Αρχικά ,ακόμη και κάποιος που δεν γνωρίζει το παιχνίδι και την ιστορία τους, δε θα έχει κανένα πρόβλημα να παρακολουθήσει το Arcane. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αρκετά καλές. Αναμέναμε υψηλή ποιότητα γραφικών αλλά το πήγαν σε άλλο επίπεδο από τα κλασικά animation series. Η μουσική είναι σίγουρο πως θα σας συνεπάρει με τους Imagine Dragons στο τραγούδι των τίτλων. Μια αρκετά άρτια παραγωγή ωστόσο σκηνοθετικά σε ορισμένες περιπτώσεις κουράζει η σειρά παρουσίασης των γεγονότων που συμβαίνει χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Season 2

Ήταν λογικό το Netflix να επιβεβαιώσει άμεσα την δεύτερη σεζόν. Η επίσημη σύνοψη λέει τα εξής: “Το Arcane βυθίζεται στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της πλούσιας πόλης του Piltover και της μίζερης κρυφής πλευράς του Zaun. Οι εντάσεις μεταξύ αυτών των πόλεων-κρατών αυξάνονται με τη δημιουργία της Μαγοτεχνικής στο Piltover, ενός τρόπου με τον οποίο κάθε άτομο μπορεί να ελέγχει τη μαγική ενέργεια. Παράλληλα, στο Zaun, ένα νέο φάρμακο που ονομάζεται “Λάμψη” μετατρέπει τους ανθρώπους σε τέρατα. Η αντιπαλότητα μεταξύ των πόλεων χωρίζει οικογένειες και φίλους, καθώς το Arcane δίνει ζωή στις σχέσεις που διαμορφώνουν μερικούς από τους διάσημους πρωταθλητές του League of Legends, συμπεριλαμβανομένων των Vi, Jinx, Caitlyn, Jayce και Viktor. Βασισμένο στον κόσμο πίσω από το παιχνίδι League of Legends, η σειρά κινουμένων σχεδίων προβάλλει έναν πολύπλοκο κόσμο φαντασίας άλλοτε δυστοπικό κι άλλο ουτοπικό, όπου οι ηθικές αποφάσεις, η εξαίσια σχεδίαση και η αγωνιώδης αφήγηση κυριαρχούν.

Διαβάστε επίσης  9 Ευρωπαϊκές ταινίες του Netflix για να κολλήσεις
Advertisements
Ad 14

Επίλογος

Τελικά το Arcane αξίζει; Ναι είναι μια ξεκάθαρα ωραία σειρά animation. Έχει φοβέρες μάχες, απροβλέπτους χαρακτήρες και αρκετά κοινωνικά στοιχεία. Τέλος ένα τυπικό σφάλμα είναι πως αρκετοί θεωρούν πως τα animation είναι για παιδιά και αυτό δεν ισχύει. Το Arcade είναι μία ακόμα απόδειξη πως δεν υπάρχουν ηλικίες και όρια στα animation series.

Πηγή


https://gr.ign.com/league-of-legends-arcane/93688/news/ten-sunekheia-tou-arcane-anakoinose-to-netflix

 

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού

Παρένθετη μητρότητα:η σύγχρονη «δούλη» του ιατρικού τουρισμού

Η παρένθετη μητρότητα αποτελεί ένα ζήτημα που επανέρχεται τα τελευταία