Game of Thrones: The Long Night

Πηγή Εικόνας: Imdb.com

Το μεγαλύτερο επεισόδιο της πιο επιτυχημένης σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης έφτασε κι εμείς είμαστε εδώ, αν και ακόμα σαστισμένοι, για να σας περιγράψουμε τις εντυπώσεις μας. 

Όταν ξεκινήσαμε να βλέπουμε πριν χρόνια το Game of Thrones, δεν φανταστήκαμε ποτέ πως η μάχη για τον Iron Throne θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό άλλαξε όταν ο μέγας Night King εμφανίστηκε στις οθόνες μας. Έπειτα από τόσες σεζόν, αλλά και τα τελευταία δύο επεισόδια με reunion, αποκαλύψεις, κόντρες, αστειάκια και γενικότερα ανάλαφρη διάθεση, έφτασε η ώρα για τη μεγαλύτερη τηλεοπτική μάχη όλων των εποχών. Τη μάχη του Winterfell.

Ακολουθούν SPOILERS!!

 

Καθώς τα στρατεύματα και όλοι οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες είναι έτοιμα για την πιο επική μάχη που έχουν δει τα ματάκια μας εδώ και 9 χρόνια και αναμένουν την κίνηση του εχθρού, μια γυναίκα εμφανίζεται καβάλα στο άλογό της μέσα από το απόλυτο σκοτάδι. Δεν είναι άλλη από την  Melissandre. Η αποκαλούμενη κόκκινη μάγισσα, δεν χάνει χρόνο και πιάνοντας το σπαθί ενός Dothraki, λέει ένα από τα γνωστά ξόρκια που μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια, και όλα τα σπαθιά του στρατού των dothraki πιάνουν φωτιά στη στιγμή. Το τοπίο φωτίζεται από τα φλεγόμενα ξίφη, απαραίτητο για τα μάτια μας που στα πρώτα λεπτά του επεισοδίου δεν μπορούσαν να δουν απολύτως τίποτα.

Μετά από αυτό, οι Dothraki παίρνουν το θάρρος και καλπάζουν προς τον στρατό των νεκρών με μπροστάρη τon Ser Jorah. Γρήγορα, όμως, τα ξίφη τους σβήνουν και τρέπονται σε φυγή. Τότε οι νεκροί ξεκινούν την επίθεσή τους και ο John και η Daynerys ανεβαίνουν στους δράκους για να τους απωθήσουν. Καθώς οι νεκροί σκοτώνουν τους πάντες με τεράστια ορμή, παρά τις φλόγες από τους δράκους, έχουμε τον πρώτο σημαντικό θάνατο του επεισοδίου. Ο Ed σώζει τον Sam αλλά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου χάνει ο ίδιος την ζωή του.

Διαβάστε επίσης  Παιχνίδια του θρόνου στο Βυζάντιο, Διαγωνισμός Διηγήματος
Πηγή Εικόνας: Imdb.com

 

Σημαντικός Θάνατος #1: Ed Tollett

Καθώς ο John και η Dany δεν μπορούν να δουν τίποτα εξαιτίας μιας χιονοθύελλας που πιθανόν ο Night King δημιούργησε, όλα τα υπολειπόμενα στρατεύματα υποχωρούν μέσα στα τείχη και ο Ser Davos κάνει σήμα στους δράκους να βάλουν φωτιά στην τάφρο γύρω από τα τείχη. Εκείνοι δεν μπορούν να τον δουν και τη φωτιά αναλαμβάνει να ανάψει και πάλι η Melissandre. Αυτό καθυστερεί για λίγο τους νεκρούς από το να  πλησιάσουν τα τείχη. Όλα αυτά καθώς η αγωνία στις κρύπτες καλά κρατεί.

Με τη εμφάνισή του πάνω στον Viserion, o Night King προτρέπει τους νεκρούς να δημιουργήσουν γέφυρες με τα κορμιά τους πάνω στην τάφρο, για να περάσουν οι υπόλοιποι. Οι νεκροί δεν αργούν να σκαρφαλώσουν τα τείχη και να μπουν στο κάστρο με τη μάχη να μεταφέρεται εκεί. Καθώς πλέον και η Arya αρχίζει να σφαγιάζει τα πάντα στο διάβα της (από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές του επεισοδίου), στο κάστρο εισέρχεται και ένας νεκρός γίγαντας, ο οποίος πιάνει την Lyanna και την σφίγγει τόσο δυνατά που ακούμε τα κόκαλα της να σπάνε. Ωστόσο, με την τελευταία της πνοή, σε μια από τις πιο badass σκηνές της σειράς, καρφώνει τον γίγαντα στο μάτι.

Πηγή Εικόνας: Imdb.com

Σημαντικός Θάνατος #2: Lyanna Mormont

Μεταφερόμαστε στα σύννεφα, όπου δίνεται και εκεί μάχη ανάμεσα σε Night King και John και Dany, η οποία όμως τελειώνει πριν καν αρχίσει. Παράλληλα η Arya, καταδιώκεται στους διαδρόμους του κάστρου και λίγο πριν συμβεί το μοιραίο, εμφανίζεται ο Hound και ο Beric και την σώζουν. Δυστυχώς, ο Beric δέχεται πολλαπλές μαχαιριές και τελικά υποκύπτει στα τραύματά του. Αυτή τη φορά, η ανάσταση του μοιάζει αδύνατη. Οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν η Melissandre ρώτησε την Arya: “What do we say to the God of Death?” και εκείνη απάντησε “Not today!”.

Σημαντικός Θάνατος #3: Beric Dondarrion

Καθώς όλοι μάχονται για τη ζωή τους, ο Jon καταφέρνει να ρίξει τον Night King από τον Viserion και τότε η Dany, με ένα πολυαναμενόμενο “Dracarys” λούζει τον Night King με φλόγες. Το αποτέλεσμα; Ούτε ένα μικροέγκαυμα ο Night King, ο οποίος σκάει και χαμόγελο για πρώτη φορά. Η προσπάθειά του να πετύχει με ακόντιο την Dany δεν στέφεται με επιτυχία. Ο John τον παίρνει στο κατόπι, αλλά τότε ο Night King  σηκώνει τα χέρια του και ζωντανεύει τους πάντες (μαζί και τους ήδη νεκρούς των τάφων στις κρύπτες) , οι οποίοι περικυκλώνουν τον Jon που βρίσκεται πλέον σε πολύ δυσμενή θέση. Η Dany τον σώζει αλλά οι νεκροί κατασπαράζουν τον Drogon με αποτέλεσμα να τον εγκαταλείψει.

Διαβάστε επίσης  Τα Φιλαράκια: Το reunion που όλοι χρειαζόμασταν

Καθώς ο Jorah σπεύδει για να υπερασπιστεί την αγαπημένη του, οι υπόλοιποι  συνεχίζουν να μάχονται αλλά οι ελπίδες πλέον είναι μηδαμινές. Ο Night King πλησιάζει πλέον τον Bran, τον στόχο του εξ αρχής. O Theon σε μια τελευταία προσπάθεια εξιλέωσης για τα εγκλήματα του, ορμά προς τον Night King, ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία τον καρφώνει με το ίδιο του το δόρυ. Πλέον δεν υπάρχει κανένας να εμποδίσει τον Night King από το να σκοτώσει τον Bran.

Πηγή Εικόνας: Imdb.com

Σημαντικός Θάνατος #4: Theon Greyjoy

To slow-motion ξεκινάει, όλοι κοντεύουν να υποκύψουν από την κούραση αλλά και από την έλλειψη ελπίδας,  ανάμεσα τους ο Jorah που έχει μαχαιρωθεί θανάσιμα, αλλά και ο Jon που βρίσκεται λίγα εκατοστά από τις μπλε φλόγες του Viserion. O Night King βρίσκεται πλέον πάνω από τον Bran και ετοιμάζεται να βγάλει το ξίφος του για να τον εκτελέσει.  Τότε, μέσα στο σκοτάδι και την απόλυτη ησυχία, η Arya πετάγεται με ορμή για να μαχαιρώσει τον Night King με το μαχαίρι της! Εκείνος την πιάνει από τον λαιμό πριν προλάβει και η καρδιά μας σταματάει. Πριν προλάβουμε να πούμε «Όχι!», από φόβο μην αποχαιρετήσουμε και την Arya, εκείνη ρίχνει το μαχαίρι από το ένα χέρι της, το πιάνει με το άλλο και μαχαιρώνει τον Night King θανάσιμα.

Σημαντικός Θάνατος #5: Night King

O Night King γίνεται κομμάτια, μαζί και οι υπόλοιποι νεκροί, και o Bran κοιτάει την Arya με ένα ύφος που λέει «Το ήξερα ότι θα τα κατάφερνες!» Η μάχη νικήθηκε, όλοι όσοι έχουν μείνει ζωτανοί έχουν σωθεί εκτός από τον Jorah, ο οποίος υποκύπτει στα τραύματά του στα χέρια της βασίλισσάς του.

Διαβάστε επίσης  Legends of Tomorrow: Όταν οι ήρωες δεν είναι αρκετοί

Σημαντικός Θάνατος #6: Jorah Mormont

Πηγή Εικόνας: Imdb.com

Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου, η Melissandre αποχωρεί από το κάστρο και βγάζει το κολιέ της κατευθυνόμενη προς το ηλιοβασίλεμα. Παίρνει την πραγματική της μορφή και αφήνει την τελευταία της πνοή στο χιόνι.

Σημαντικός Θάνατος #7: Melissandre

  • Αυτά ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα ενός επεισοδίου που θα μας μείνει στο μυαλό για πολύ καιρό. Είναι το καλύτερο επεισόδιο της σειράς; Δύσκολο να απαντήσουμε. Ίσως το «Battle of the Bastards» ήταν καλύτερο. Ωστόσο, σημαδεύτηκε από τον θάνατο πολλών αγαπημένων χαρακτήρων και ενός όχι τόσο αγαπημένου. Αναμένουμε τη συνέχεια, που θα σημαδευτεί από τη μάχη που τόσα χρόνια αναμέναμε, τη μάχη για τον Iron Throne.

Δείτε το trailer του επόμενου επεισοδίου

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ με κατεύθυνση την αθλητική δημοσιογραφία και με στόχο να γίνει αθλητικός συντάκτης, αν τον αφήσουν οι σειρές και οι ταινίες. Αγαπάει ιδιαίτερα τα ταξίδια, το μπάσκετ και τα λογοπαίγνια.
Αγαπημένη Τηλεοπτική Σειρά: Sons of Anarchy-
Αγαπημένη Ταινία: Lord of the Rings-The Two Towers-
Αγαπημένο Quote: “All we have to decide is what to do with the time that is given to us”

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en