The Circle: Ένα πρωτοποριακό reality show

Το The Circle είναι μια ριαλιτι σειρά του Netflix που έκανε πρεμιέρα τo 2019. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια αντίστοιχη παραγωγή μέχρι σήμερα, για αυτό και αποτελεί μια πρωτοποριακή επιλογή. Μοιάζει ωστόσο αρκετά με το επεισόδιο του Black mirror «Fifteen Million Merits».

Πλοκή

6 παίκτες άγνωστοι μεταξύ τους μένουν σε μια πολυκατοικία. Ο καθένας έχει το δικό του διαμέρισμα, όπως ακριβώς θέλει αυτός. Οι παίκτες επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της εφαρμογής «The Circle». Στόχος του παιχνιδιού είναι o οι παίκτες να καταστρώσουν την καλύτερη στρατηγική και ένας να κερδίσει 100.000 δολάρια. Όλες οι επικοινωνίες γίνονται μέσω της εφαρμογές, όπως και διάφορες άλλες δραστηριότητες. Στο τέλος της ημέρας όλοι οι συμμετέχοντες ψηφίζουν τους 2 παίκτες που θα έχουν το δικαίωμα να διώξουν κάποιον. Κάνεις δεν μπορεί να δει κανέναν εκτός από τον παίκτη που αποχωρεί και έχει το δικαίωμα να επισκεφθεί ένα δωμάτιο.

circle
Πηγή εικόνας: Vogue

Κοινωνικά χαρακτηριστικά

Τα social media είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, αυτό είναι γεγονός και δεν έχει αρνητική ή θετική όψη. Το circle είναι απλά η αφορμή για να σκεφτούμε πώς αυτός ο τρόπος επικοινωνίας λειτουργεί στις διαπροσωπικές σχέσεις. Χωρίς να βλέπει ο ένας τον άλλο προσπαθεί να καταλάβει τις σκέψεις, τις αντιδράσεις και την στρατηγική ενός αλλού ατόμου. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την επικοινωνία, την εργασία, την κοινωνικοποίηση να την καλύπτουν πίσω από έναν υπολογιστή. Μήπως όμως τελικά αυτού του είδους η επικοινωνία είναι πιο επώδυνη και κουραστική από την δια ζώσης;

circle
Πηγή εικόνας: Bustle

Το the Circle είχε μια ποικιλία από χαρακτήρες και τα μηνύματα που πολλές φορές παρουσιάζονται στο σόου είναι αληθηνά και σωστά. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εκμετάλλευση των προσωπικοτήτων ή γνωστά σκηνικά τηλεθέασης (πχ γυμνό περιεχόμενο ή έντονες λογομαχίες). Το περιεχόμενο είναι αξιοπρεπές πάρα την ψυχολογική κόπωση των συμμετεχόντων. Μην ξεχνάτε πως για 15 μέρες δεν είχαν καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο ούτε καν γνώριζαν την ημερομηνία και την ώρα! Ωστόσο λάμβαναν ψυχική υποστήριξη και είχαν για λίγα λεπτά μια ανθρώπινη επαφή με το προσωπικό.

Διαβάστε επίσης  Home For X-Mas: Η Χριστουγεννιάτικη σειρά του Netflix
Advertisements
Ad 14

Παραγωγή

Το the Circle δεν έχει και πολλές απαιτήσεις, καθώς δεν υπάρχουν εξωτερικά γυρίσματα. Όλα διαδραματίζονται σε ένα κτίριο και τα δωμάτια διακοσμούνται από τους παίκτες. Τα γραφικά της εφαρμογής θα μπορούσαν να είναι καλυτέρα, μιας και αυτή είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής. Σκηνοθετικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, καθώς η ροή είναι φοβερή και υπάρχει διαρκώς αγωνιά. Αξίζει να σημειωθεί πως το the Circle ξεκίνησε από την Μεγάλη Βρετάνια και αργότερα έγιναν οι εκδοχές της Αμερικής, της Βραζιλίας και της Γαλλίας.

circle
Πηγή εικόνας: Primetimer

Επίλογος

Το the Circle είναι ένα σχετικά χαλαρό και διασκεδαστικό ριαλιτι. Δεν φαίνεται “στημένο” και οι ερμηνείες είναι αυθεντικές. Ένα περίεργο γεγονός είναι πως η εφαρμογή δεν ενεργοποιείται με φωνητικές εντολές αλλά οι τεχνικοί έγραφαν τα μηνύματα. Το review αυτό βασίζεται κυρίως στην πρώτη σεζόν και συνολικά μέχρι τώρα υπάρχουν 3 κύκλοι. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό τρέιλερ:

 

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού