Sky Rojo: Ο αγώνας τριών στριπερ για την απελευθέρωση

Για άλλη μία φορά το Netflix, επενδύει σε μία πολλά υποσχόμενη ισπανική σειρά, την Sky Rojo. Η σειρά κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου του 2021 με 8 επεισόδια, ενώ ο δεύτερος κύκλος κάνει σύντομα την εμφάνιση του. Η σειρά μας μυεί σε έναν σκοτεινό κόσμο, καταρρίπτοντας προκαταλλείψεις που ενδεχομένως διαθέτουμε για τις λεγόμενες “εξωτικές χορεύτριες”.

ΠΛΟΚΗ

Η σειρά Sky Rojo,  πραγματεύεται τις ζωές τριών γυναικών που εργάζονται ως στρίπερ σε ένα νυχτερινό μαγαζί και πώς αυτές ανατρέπονται σε λίγα λεπτά. Το αφεντικό των γυναικών όντας εγωιστής και άπληστος, τις κρατάει στην δουλειά παρά την θέληση τους με απειλές. Μια στιγμή απελπισίας μίας εκ των γυναικών,  οδηγεί τις πρωταγωνίστριες στο κυνήγι της ελευθερίας διαφεύγοντας από το αφεντικό τους και τα τσιράκια του. Η περιπέτεια αυτή θα τις φέρει πιο κοντά, ενώ παράλληλα θα καταλάβουν ότι ενωμένες είναι πιο δυνατές και θα μπορέσουν να αλλάξουν τις ζωές τους ριζικά.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Πρωταγωνίστριες της ισπανικής σειράς Sky Rojo είναι η Veronica Sanchez, η Yany Prado και η Lali Esposito. Πιο συγκεκριμένα η Veronica Sanchez υποδύεται την Coral εργαζόμενη στο νυχτερινό κέντρο με αρκετά σκοτεινό παρελθόν και μυστικά. Η ίδια εθισμένη στις ναρκωτικές ουσίες λόγω του παρελθόντος της, γοητεύει το αφεντικό της αλλά και το δεξί του χέρι με τον οποίο δημιουργήθηκε ένα σύντομο αίσθημα.

Στην συνέχεια η ηθοποιός Yany Prado υποδύθηκε την Gina, η οποία κατέληξε εργαζόμενη στο νυχτερινό κέντρο λόγω της ανάγκης της για χρήματα. Η ίδια είναι ευαίσθητη και καλόκαρδη, ενώ ο μόνο λόγος που συνεχίζει να δουλεύει ως στρίπερ για την οικογένεια της πίσω στην πατρίδα της.

Διαβάστε επίσης  Σειρά και για τη Lady Sif ετοιμάζεται από την Marvel

Τέλος πρωταγωνιστικό ρόλο επίσης διαθέτει η ηθοποιός Lali Esposito η οποία υποδύεται την Wendy. Το γεγονός ότι άρχισε να δουλεύει ως στρίπερ οφείλεται στην κοπέλα της και την ανάγκη της να μαζέψει χρήματα προκειμένου να ζήσουν τον έρωτα τους.

Δεν θα μπορούσαμε ωστόσο να παραλείψουμε τον ”κακό” ήρωα της σειράς τον Asier Gómez Etxeandía, ο οποίος υποδύεται τον Romeo. Πρόκειται για τον αντιπαθητικό ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρουπου παράλληλα διακινεί κοπέλες ρίχνοντας τες στην πορνεία. Με μοναδικό στόχο του το κέρδος και την ”καλή ζωή” εκβιάζει τις κοπέλες καταφέρνοντας να είναι μισητός σε όλους.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Οι ζωές των γυναικών που εργάζονται ως στρίπερ, οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης τους και ο συναισθηματικός τους κόσμος είναι σημαντικά θέματα που έρχονται στην επιφάνεια και δίνουν τροφή για σκέψη. Μέσω της σειράς κατανοούμε πώς μπορεί να λειτουργεί ο συγκεκριμένος χώρος, όπου πολλές γυναίκες είτε παραπλανούνται είτε αναγκάζονται εξαιτίας της φτώχειας να ακολουθήσουν τον δρόμο αυτό. Οι ηρωίδες της σειράς, οι οποίες κουβαλούν το δικό τους ”φορτίο” μάς δείχνουν ότι ενωμένες είναι δυνατές και μπορούν να αλλάξουν τις ζωές τους. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η σειρά Sky Rojo μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις για τις γυναίκες αυτές, καθώς είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πάντα τι συμβαίνει στις ζωές αυτών που ζουν στο περιθώριο.

Η ισπανική σειρά έχει κιόλας λάβει το πράσινο φως για το δεύτερο κύκλο. Η δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς πρόκειται να προβληθεί 4 μήνες μετά τον πρώτο κύκλο, στις 23 Ιουλίου του 2021.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ της σειράς παρακάτω:

Διαβάστε επίσης  The Great: μια περιστασιακά εκπληκτική ιστορία

 

 

Ονομάζομαι Άντζελα και σπουδάζω Δημοσιογραφία.Μου αρέσει να ασχολούμαι με κοινωνικά θέματα,θα παρατηρήσετε όμως ότι το περιεχόμενο των άρθρων μου είναι λίγο διαφορετικό,αφορά την Τηλεόραση.Ασχολούμαι με ψυχαγωγικά άρθρα,διότι πιστεύω ότι χρειάζεται να παίρνουμε μία ανάσα από την τεταμένη επικαιρότητα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα