The Chilling Adventures of Sabrina: Ήξερες πως…;

 

All hail the queen!

Οι “Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα” επέστρεψαν στο Netflix τον Ιανουάριο και είναι πιο δυσοίωνες από ποτέ. Με το πέρασμα του χρόνου η γνωστή δραματική σειρά αγγλιστί “The Chilling Adventures of Sabrina” γίνεται όλο και πιο σκοτεινή, προβάλλοντας περισσότερες αιματηρές στιγμές και ενοχλητικές εικόνες. Μάλλον το να πηγαίνεις στην κόλαση το κάνει αυτό, ε; Παρακάτω υπάρχουν 8 fun facts που ίσως δεν ήξερες ότι ίσχυαν όσο έβλεπες τη σειρά.

The Chilling Adventures of Sabrina
Πηγή Εικόνας: imdb.com

1. Ήταν αρχικά λιγότερο σκοτεινή.

Η σειρά “The Chilling Adventures of Sabrina” δεν φοβάται το σκοτεινό θέμα και το αποδεικνύει από την πρώτη κιόλας σεζόν, όπου οι αδερφές Spellman σκότωναν η μία την άλλη και την ανάσταιναν στην πίσω αυλή του σπιτιού τους.  Αυτό είναι βασισμένο στο κόμικ τρόμου που βασίζεται η σειρά, αλλά αν δεν ήταν το Netflix να αρπάξει τη σειρά, θα μπορούσε να είχε ένα πολύ διαφορετικό τόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή αρχικά το σόου ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί από την CW, που έχει κι άλλα παρόμοια σόου όπως “Charmed”, “Supernatural” και “The Originals”. Παρόλο που η Sabrina ταίριαζε τέλεια στον ρόλο, οι δημιουργοί ήταν πεπεισμένοι να βάλουν περισσότερο μαύρο χιούμορ και ακόμα ξεκάθαρες εικόνες φρίκης, όπου οι παραγωγοί του καναλιού δεν ήταν τόσο θετικοί στο να κάνουν.

2. Κάθε δαιμόνιο στη σειρά έχει ένα συμβολικό όνομα

Κάθε δαιμόνιο έχει πάρει ένα όνομα με  κάποια συμβολική σημασία. Για παράδειγμα, το δαιμόνιο της Sabrina, μια μαύρη γάτα με το όνομα Salem, έχει πάρει το όνομα του από την πόλη στη Μασαχουσέτη, γνωστή για τη φιλοξενία της σε πολλές γνωστές δίκες μαγισσών τον 17ο αιώνα. Η Mrs. Wardwell έχει ένα κοράκι ως δαιμόνιο ονόματι Stolas – πιθανότατα από έναν δαίμονα ενός βιβλίου με ξόρκια του 17ου αιώνα, που συχνά αναφέρεται ως “A Great Prince of Hell”. Αφού η Mrs. Wardwell είναι τεχνικά η Madame Satan, αυτή είναι μία ιδιαίτερα καυστική επιλογή ονόματος.

Διαβάστε επίσης  Τοπ ξένων σειρών που... "ξέμειναν" από πρωταγωνιστή!

3. Το όνομα του Father Faustus Blackwood έχει μία ιδιαίτερη σημασία.

Αντίθετα με πολλούς χαρακτήρες του “Chilling Adventures of Sabrina”, ο Father Faustus Blackwood – ο αρχιερέας της Εκκλησίας της Νύχτας – ήταν ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε ειδικά για τη σειρά του Netflix και δεν ήταν μέρος στα κόμικς. Ο Father Blackwood είναι το δεξί χέρι του Dark Lord και το όνομα του έχει ιδιαίτερη σημασία. Faust (λέγεται επίσης και Faustus) είναι ένας χαρακτήρας από έναν γερμανικό θρύλο για τον φιλόδοξο άντρα ποθ πούλησε τη ψυχή του σε ένα δαίμονα. Το όνομα αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε λογοτεχνία και ταινίες, για να δηλώσουν έναν καταδικασμένο, πεινασμένο για εξουσία χαρακτήρα. Και του ταιριάζει γάντι. Άλλοι πιστεύουν πως το Blackwood προέρχεται από τον Άγγλο συγγραφέα Algernos Blackwood που ειδικεύεται στις ιστορίες φαντασμάτων.

Πηγή gif: giphy.com

4. Η επανάσταση της Sabrina ενάντια στην Εκκλησία της Νύχτας είναι ουσιαστικά η επανάσταση της απέναντι στην πατριαρχία.

Η Εκκλησία της Νύχτας διοικείται από άντρες και τολμώντας να αμφισβητήσει την πατριαρχική δομή της, η Sabrina ταράζει την ήρεμη ζωή της Εκκλησίας με μια φεμινιστική αφύπνιση. Τους προκαλεί με τη λογική και εκείνοι συνήθως δεν μπορούν να αντικρούσουν. Έτσι, λοιπόν, αρχίζουν να εισάγουν τις γυναίκες λίγο περισσότερο σε αυτό τον καταστροφικό κόσμο που δημιούργησε η Sabrina. Ακόμα και χαρακτήρες, όπως η Madame Satan, καταλήγουν να εμπνέονται από τη Sabrina. Η Madame Satan το δείχνει όταν αποφασίζει να μην υπακούει τον άντρα της, επειδή …γιατί να το κάνει;

Πηγή gif: weheartit.com

5. Ο χαρακτήρας της Tati Gabrielle δεν θα πεί ποτέ το “Hail, Satan”.

H σειιρά “The Chilling Adventures of Sabrina” έφερε στο φως την έκφραση “Hail, Satan”(Χαίρε, Σατανά) , που προήλθε από μία αυτοσχέδια στιγμή του Richard Coyle – που παίζει τον Father Blackwood – στην πρώτη σεζόν. Από τότε η σειρά την ιυοθέτησε και είναι μια έξυπνη αφοσίωση στον Dark Lord – μαζί με την έκφραση της Zelda “Praise Satan” (Δόξασε τον Σατανά). Αλλά, αν και αρκετοί από τους ηθοποιούς νιώθουν άνετα να χρησιμοποιούν αυτή τη φράση, η Tati Gabrielle, που υποδίεται την Prudence, νιώθει άβολα να χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις εξαιτίας του θρησκευόμενου υπόβαθρου της. Η ηθοποιός είπε πως χρησιμοποιεί τη φράση “curse you” αντίθετο του “bless you”. Λέει επίσης και μία προσευχή πριν από κάθε σκηνή που παραπέμπει σε κάποιο λατινικό ξόρκι.

Διαβάστε επίσης  Black Mirror: Στις 5 Ιουνίου η 5η σεζόν
The Chilling Adventures of Sabrina
Πηγή Εικόνας: collider.com

6. Υπάρχει πραγματική Παγανίστρια στη σειρά

Η σχεδιάστρια παραγωγής της σειράς Lisa Soper χρησιμοποιεί την εμπειρία και τις γνώσεις της ως παγανίστρια, για να βοηθήσει τους χαρακτήρες να κάνουν σωστά τα ξόρκια. Αποκάλυψε κιόλας ότι έκανε ένα προστατευτικό ξόρκι στο κύριο σπίτι της σειράς, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κι ότι οι ηθοποιοί είναι προσεκτικοί ώστε να μην χαλάσουν κάποιον κρύσταλο ή ιερό κύκλο που έχει φτιάξει.

7. Πολλά από τα ξόρκια της σειράς είναι αληθινά και έχουν ριζώσει στην ιστορία.

Η Lisa Soper είπε πως τα ξόρκια είναι πραγματικά και καταγεγραμμένα στην ιστορία. Όλοι οι συγγραφείς και η ίδια είναι κολλημένοι στις παγανιστηκές τελετουργίες. Τα ξόρκια είναι τόσο αυθεντικά που κάποιες φορές μέλη του θιάσου αγχώνονται ότι κάτι από άλλο κόσμο θα τους ακολουθήσει και εκτός σειράς μετά από την εκτέλεση κάποιου ξορκιού.

8. Πολλοί πιστεύουν ότι οι Spellmans ίσως είναι συγγενείς με άλλη γνωστή μάγισσα.

Υπάρχουν δύο θεωρίες για τη μυστηριώδης σταρ του κινηματογράφου και ξαδέρφη των Spellmans, με το όνομα Montgomery που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη σεζόν. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι πρωταγωνίστριες ίσως είναι συγγενείς με την μάγισσα σταρ του κινηματογράφου Madison Montgomery από το “American Horror Story: Coven“. Άλλοι, που πιστεύουν στην αισθητική της σειράς ότι είναι στα μέσα του αιώνα, πιστεύουν ότι η μυστηριώδης ξαδέρφη είναι  από τη γνωστή κωμωδία του 1960 “Bewitched“, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Elizabeth Montgomery.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το φαινόμενο doppelgänger

Με το φαινόμενο doppelgänger (ή αλλιώς το φαινόμενου του διπλού
Τσεχία

Η γαλλική τραγωδία του 17ου αι.

Πηγή εικόνας: wikipedia.org Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, σημειώνεται μια