Walking Dead: Σκοτεινές στιγμές των comics που δεν είδαμε στην τηλεόραση Μέρος Πρώτο

Το Walking Dead είναι μια σκοτεινή σειρά. Με τη φετινή πρεμιέρα να δέχεται πυρά για τη βία της και την ωμότητα, σίγουρα κατακτά μια θέση στις πιο βίαιες σειρές. Όμως, σίγουρα, με τίποτα δε φτάνει τη βία και τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στα κόμικ. Και ενώ στην τηλεοπτική σειρά υπάρχουν αστείες στιγμές και στιγμές ρομαντισμού που ελαφρύνουν κάπως την κατάσταση, τα κόμικ του Robert Kirkman είναι ένα ταξίδι στις πιο βαθιές γωνιές της Κόλασης.

Μια ματιά σε στιγμές των comics σίγουρα θα σας πείσει για την τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο μέσων και πόσο “ευγενική” είναι με τους χαρακτήρες και τους θεατές της, η τηλεοπτική εκδοχή του.

 

1. Ο Governor αφαιρεί τα δόντια της κόρης του για να τη φιλήσει

walking dead governor

Από τις πιο χαρακτηριστικές διαφοροποιήσεις της τηλεόρασης είναι η εξιστόρηση της ιστορίας του Governor. Όλοι μας είδαμε την ψυχωτική συμπεριφορά του προς την κόρη του, διαγράφοντας την επιτομή της τρέλας του. Το αποκορύφωμα των comics όμως είναι, όταν αφαιρεί τα δόντια της κόρης του με πένσα. Και ενώ οι αναγνώστες προσπαθούν να συνέλθουν από την ανατριχιαστική αυτή σκηνή, έρχεται μια ακόμη χειρότερη. Το φιλί στο στόμα. Στην συνέχεια βέβαια κάνει εμετό, αλλά υπενθυμίζει στον εαυτό του ότι θα πρέπει να το συνηθίσει. Σύμφωνα με τον Kirkman, όταν εμπνεόταν την σκηνή αυτή, είχε στο μυαλό του έναν άνθρωπο που έχει αλλοτριωθεί από τις καταστάσεις που βιώνουν οι πρωταγωνιστές του Walking Dead.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Έργα του Τολστόι στη μικρή οθόνη
Ad 14

 

2. Οι Hunters τρώνε κομμάτια του Dale

Κάτι που συναντήσαμε σε συχνό βαθμό στην σειρά, οι κανίβαλοι, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την λίστα μας. Οι Hunters λοιπόν, ήταν μια ομάδα κανίβαλων, οι οποίοι τρώγανε μέχρι και τα ίδια τους τα παιδιά. Βρίσκουν έναν αναίσθητο Dale, τον δένουν και καθώς ξυπνάει από τον λήθαργο, τους βρίσκει να ψήνουν το πόδι του. Το τελευταίο γέλιο όμως ανήκει σε αυτόν, καθώς είναι μολυσμένος. Αντί λοιπόν να τρομοκρατηθεί ή να κλάψει, τους κοροϊδεύει, φωνάζοντας “Χαλασμένο κρέας”! Η ίδια σκηνή στη σειρά δεν μπορεί να εξηγηθεί πλήρως αν δεν έχεις διαβάσει τις (ανατριχιαστικές) λεπτομέρειες στο comic.

 

3. Το μεσαιωνικό μαρτύριο στους Hunters

O Rick έχει ταυτιστεί με τον ρόλο του ηγέτη, και πολλές φορές έχει δείξει ότι θα έκανε τα πάντα για να επιζήσει. Κάτι τέτοιο φαίνεται να ακολουθεί και στην περίπτωση των Hunters. Μετά τον κανιβαλισμό τους επάνω στον Dale, ο Rick τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα. Εκτελέσεις, βασανιστήρια και ακρωτηριασμοί συνθέτουν την ιστορία, κάνοντας τον Rick να μην διαφέρει και πολύ από τον Governor ή τον Νegan. Αυτός ο λόγος ήταν αρκετός για να μην ακολουθήσει η σειρά το μονοπάτι αυτό. Όμως, αργότερα στα comics, ο Rick δείχνει να μετανοεί για τις πράξεις του αυτές.

4. Ο Tyrese σκοτώνει το αγόρι της κόρης του, δυο φορές

Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε την Julie, κόρη του Tyrese, και τον Chris, το αγόρι της. Σε μια άλλη εκδοχή του Ρωμαίος και Ιουλιέτα, δίνουν υπόσχεση να ζήσουν μαζί στην επόμενη ζωή. Αφού χάνουν την παρθενιά τους, γεμίζουν τα όπλα ώστε να πυροβολήσουν ταυτόχρονα ο ένας τον άλλο. Ο Chris όμως, πυροβολεί πιο νωρίς. Την στιγμή εκείνη έρχεται στην σκηνή o Tyrese, ο οποίος προσπαθεί να κατανοήσει τι συνέβη. Τρέχει και αγκαλιάζει το άψυχο κορμί της κόρης του. Η Julia επανέρχεται και ο Chris την πυροβολεί ξανά. Τυφλωμένος από το μίσος σκοτώνει τον Chris, και περιμένει καρτερικά ώστε να επανέρθει και να τον σκοτώσει ξανά.

Διαβάστε επίσης  X-Files: Το Fox παρήγγειλε ακόμα 10 επεισόδια!

5. Ο Thomas Richards

Τον καιρό της φυλακής, η ομάδα έζησε αρκετές φρικαλαιότητες. Μια από αυτές ήταν ο Thomas Richards. Φαινομενικά καλός και έδειχνε ότι ήθελε να βοηθήσει, τελικά αποδείχθηκε ψυχοπαθής. Και αφού σκότωσε δυο από τις κόρες του Hershel, κυνηγούσε την Andrea φωνάζοντας “Έλα εδώ πίσω, μωρή τσ..α! Ώρα να πάρεις τα φάρμακα σου!”. Εν τέλει, τον πλακώνει στο ξύλο ο Rick, και σκοτώνεται από την Maggie. Το σώμα του δίνεται προς τροφή στους απέθαντους.

 

Και κάπου εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος του αφιερώματος! Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε με το δεύτερο μέρος!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά