WandaVision: Λεπτομέρειες που δεν είχες παρατηρήσει

Η σειρά της Marvel πριν ακόμα προβληθεί είχε κάνει ήδη επιτυχία. Εκατομμύρια fans ανυπομονούσαν για την πρεμιέρα της σειράς, καθώς είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι είχαμε δει ως τώρα. Παρά τις αρνητικές κριτικές που δέχτηκε, η επιτυχία της σειράς WandaVision είναι δεδομένη. Φυσικά, όπως κάθε παραγωγή της Marvel και αυτή κρύβει πολλά μυστικά, λεπτομέρειες και easter eggs που συνδέουν ταινίες και κόμικς. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που ίσως δεν είχες παρατηρήσει.

Επεισόδιο 1: “Filmed Before a Live Studio Audience

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ξεκινά με την Wanda και τον Vision να έχουν σημειωμένη την ημερομηνία 23 στο ημερολόγιο και να προσπαθούν να θυμηθούν τι σημαίνει αυτή η ημερομηνία. Στην συνέχεια ανακαλύπτουν πως είχαν κανονισμένο δείπνο με το αφεντικό του Vision. Ο αριθμός 23 πιθανόν να συμβολίζει τις ταινίες της Marvel, που υπάρχουν ως τώρα.

λεπτομέρειες
Πηγή εικόνας: aroged.com

Επεισόδιο 2: “Don’t Touch That Dial

Στο δεύτερο επεισόδιο υπάρχει μια λεπτομέρεια στο ελικόπτερο που βρίσκει η Wanda. Αυτό το κόκκινο ελικόπτερο έρχεται να σπάσει την ασπρόμαυρη εικόνα της σειράς. Εκείνο έχει πάνω του το logo του οργανισμού SWORD, ενώ παράλληλα το χρώμα του θυμίζει εκείνο της στολής του Iron Man, αλλά και των δυνάμεων της Scarlet Witch. Γενικά το χρώμα κόκκινο θα επικρατήσει αρκετά σε όλα τα επεισόδια.

λεπτομέρειες
Πηγή εικόνας: refinery29.com

Επεισόδιο 3: “Now in Color”

Αρκετές οι λεπτομέρειες που ίσως να μην γνωρίζει κάποιος στο τρίτο επεισόδιο. Πλέον επικρατεί το χρώμα στη σειρά, ενώ η Wanda διανύει την φάση της εγκυμοσύνης της, η οποία συνέβη σε μόλις λίγες ώρες. Περισσότερα στοιχεία μαθαίνουμε και για την Geraldine, η οποία στην πραγματικότητα είναι η Monica Rambeau. Εκείνη ουσιαστικά επαναφέρει για λίγο την Wanda στην πραγματικότητα, αναφέροντας τον θάνατο του αδερφού της από τον Ultron. Την Monica την γνωρίσαμε πρώτη φορά στην ταινία Captain Marvel, ως κόρη της Maria Rambeau, φίλη της Carol Danvers.

Διαβάστε επίσης  «Avengers: Endgame»: Ήρθε το trailer που όλοι περιμέναμε
λεπτομέρειες
Πηγή εικόνας: screenrant.com

Επεισόδιο 4: “We Interrupt This Program

Στο δεύτερο επεισόδιο παρακολουθήσαμε την Wanda να ακούει μία περίεργη φωνή από το ραδιόφωνο να την ρωτά ποιος της το κάνει όλο αυτό. Όπως μαθαίνουμε στο τέταρτο επεισόδιο η φωνή αυτή ανήκει στον Jimmy Woo. Σημαντική λεπτομέρεια αυτή, καθώς τον είχαμε ξανά συναντήσει και στην ταινία Ant-man. Άλλος ένας χαρακτήρας που συναντάμε ξανά είναι η Darcy Lewis, που γνωρίζουμε από τις δύο πρώτες ταινίες του Thor. Εκείνη σαν επιστήμονας θα έρθει να βοηθήσει στο μυστήριο.

λεπτομέρειες
Πηγή εικόνας: screenrant.com

Επεισόδιο 5: “On a Very Special Episode…

Καθώς το μυστήριο ξεκινά να ξετυλίγεται παρακολουθούμε και σε αυτό το επεισόδιο την καθιερωμένη διαφήμιση. Όπως και όλες οι υπόλοιπες αποτελούν αναφορές σε βιώματα της Wanda. Η συγκεκριμένη είναι αναφορά στην ταινία Captain America: The Winter Soldier και στην ανατίναξη που είχε προκαλέσει η Wanda σε ένα ολόκληρο κτήριο στην πόλη Lagos, καθώς και στα τόσα άτομα που είχε σκοτώσει. Συγκεκριμένα στην διαφήμιση ακούγεται η φράση “For when you make a mess you didn’t mean to.”. Ακόμη βλέπουμε την επιστροφή του Pietro, τον οποίο ενσαρκώνει ο Evan Peters. Είναι γνωστό πως εκείνος έχει υποδηθεί τον Quicksilver στις ταινίες X-Men. Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει και την ύπαρξη του multiverse.

λεπτρομέρειες
Πηγή εικόνας: screenrant.com

Επεισόδιο 6: “All-New Halloween Spooktacular!

Άλλη μία από τις λεπτομέρειες βρίσκεται και σε αυτό το Halloween επεισόδιο. Wanda και Vision ντυμένοι με κουστούμια που παραπέμπουν σε εκείνα που φορούν οι ήρωες στα κόμικς, ενώ και η στολή του Quicksilver μοιάζει με την αρχική στολή του ήρωα.

λεπτομέρειες
Πηγή εικόνας: superherohype.com

Επεισόδιο 7: “Breaking the Fourth Wall

Στην αρχή αυτού του επεισοδίου άλλη μία από τις λεπτομέρειες που υπάρχουν είναι η πινακίδα αυτοκινήτου με το όνομα της Wanda και τον αριθμό 122822. Ο αριθμός παραπέμπει στην ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 1922, που είναι τα γενέθλια του Stan Lee. Ένας φόρος τιμής στον άνθρωπο που δημιούργησε όλο το MCU και δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Διαβάστε επίσης  Gen V ή αλλιώς… η Gen Z του τρελού σύμπαντος του The Boys
λεπτρομέρειες
Πηγή εικόνας: screenrant.com

Επεισόδιο 8: “Previously On

Το logo της Marvel στην αρχή του επεισοδίου αλλάζει από κόκκινο σε μοβ, καθώς πλέον γνωρίζουμε πως ο εχθρός είναι η Agatha. Παράλληλα μαθαίνουμε περισσότερα για τα βιώματα της Wanda και βλέπουμε πως η βόμβα που κατέστρεψε το σπίτι τους, όταν εκείνοι ήταν μικροί, άνηκε στην εταιρεία των Stark.

λεπτρομέρειες
Πηγή εικόνας: screencrush.com

Επεισόδιο 9: “The Series Finale

Φτάνοντας στο τελευταίο επεισόδιο παρακολουθούμε ενα Skrull να πλησιάζει τη Monica και να την πληροφορεί πως ένας φίλος της μητέρας της θέλει να την συναντήσει. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ίσως την ξανά δούμε στην επόμενη ταινία της Captain Marvel. Τέλος στο κλασικό post credit scene που έχουμε συνηθίσει παρακολουθούμε την Wanda απομονωμένη να μελετά το Darkhold με την αστρική της μορφή. Θα την δούμε άραγε ως villain στην επόμενη ταινία του Doctor Strange (;)

Πηγή εικόνας: giantfreakinrobot.com

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε την εξέλιξη της Wanda και ανυπομονούμε και για τις άλλες σειρές που έρχονται σε λίγο καιρό!

Είμαι 21 χρονών και φοιτήτρια Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Λατρεύω τις καλές σειρές και ταινίες και είμαι εδώ να μοιραστώ τις όποιες γνώσεις μου για αυτές με εσάς!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από