White lines: Ένα ανατρεπτικό ταξίδι στην Ίμπιζα

Το white lines είναι μια εντυπωσιακή σειρά μιας σεζόν και εμφανίστηκε στο ελληνικό Netflix την άνοιξη του 2020. Εξάλλου από τον δημιουργό του La casa de papel, Alex Pina, αναμέναμε μια μεγάλη επιτυχία. Το white lines απέκτησε γρηγορά φήμη και ανέβηκε στα trends, αποτελώντας μια must επιλογή κυρίως για τους θερινούς μήνες.

Πλοκή

Η ιστορία είναι κατά βάση απλή. Μια γυναίκα προσπαθεί να λύσει τον μυστηριώδη θάνατο του αδελφού της, ενός διάσημου DJ που εξαφανίστηκε από την Ίμπιζα πριν από πολλά χρόνια. Ωστόσο τα πράγματα δεν κυλούν αρκετά ομαλά. Διαφορές από το παρελθόν και μπλεξίματα με τα ναρκωτικά και την αστυνομία συνθέτουν το τρελό ταξίδι που κάνει η Ζωή για να βρει τον δολοφόνο. Η ιστορία δεν είναι γραμμική και το παζλ ενώνεται με τις πολλές αναμνήσεις της Ζωής και τις ανάδρομες στο σκοτεινό παρελθόν.

white lines
Πηγή Εικόνας: gq-magazine.co.uk

Είναι αρκετά δελεαστικό το promo που έγινε για το white lines. Πάρτι,ναρκωτικά και πολλές σεξουαλικές σκηνές αποτελούν το κοκτέιλ της επιτυχίας. Μπορεί να συμβαίνουν χιλιάδες στραβά, αλλά ας μην ξεχνάμε πως είμαστε στην Ίμπιζα. Μικρές αφηγηματικές ελλείψεις όπως ο χαρακτήρας του Boxer δεν προκαλούν ιδιαίτερη δυσαρέσκεια ακόμα και στους πιο έμπειρους τηλεθεατές. Ο συνέταιρος της Zωής, o Boxer, δεν αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται φοβερό σασπένς και η στάση του να είναι προβλέψιμη.

Παραγωγή

Το whites lines αποτελεί μια καλοδομημένη καλοκαιρινή σειρά με διάφορα εξωτικά σκηνικά. Eπίσης συνεργάστηκαν με τους παράγωγους της επιτυχημένης σειράς the crown. Η μουσική είναι ταιριαστή και οι σκηνές δράσης αρκετά ευκρινείς και καλογυρισμένες. Ωστόσο οι ερμηνείες των ηθοποιών δεν είναι αρκετά καλές με αποτέλεσμα να κουράζουν. Η σκηνοθεσία έχει κάποια ζητήματα, καθώς οι συνέχεις εναλλαγές προκαλούν σύγχυση. Ο ρόλος των οικογενειών παρουσιάζεται πολύ αναλυτικά με πλεονάζουσες σκηνές που ωστόσο εντείνουν το δράμα!

Διαβάστε επίσης  Cursed: Αναζητώντας τις ρίζες του μύθου του βασιλιά Αρθούρου

Η αλήθεια είναι πως και το ίδιο το white lines πιθανότατα να μην γνωρίζει σε ποιο είδος σειράς ανήκει. Είναι ένα, λεγόμενο, ”murder mystery”, με φόντο την όμορφη Ίμπιζα, με κάποια κωμικά στοιχειά, για ένα ταξίδι στο οποίο η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει τον εαυτό της, μαζί με λίγο οικογενειακό δράμα, που επίσης αφορά τη νυχτερινή ζωή της Ίμπιζα, που κάποιες φορές θυμίζει παρωδία, ή σάτιρα σειρών του είδους.

white lines
Πηγή εικόνας: netflix

Επίλογος

Το white lines μας άφησε εν τέλει με ανάμεικτα συναισθήματα. Έχει ένταση και αρκετά καλές σκηνές δράσεις αλλά παράλληλα έχει καιμακροσκελείς σκηνές, όπου αναλύονται τα οικογενειακά ζητήματα. Είναι σειρά μιας σεζόν, αφού το Netflix ανακοίνωσε επισημά ότι δεν θα συνεχιστεί.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το επίσημο τρέιλερ.

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που