CES 2021: Τί μας εντυπωσίασε φέτος στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογικών προϊόντων

Η φετινή CES 2021 ούτως η άλλως αναμενόταν να ήταν διαφορετική λόγω της πανδημίας του Covid-19, έτσι οι ιθύνοντες τη μετέτρεψαν σε ένα ψηφιακό show όπου κάποιος πλήρωνε το εισιτήριό του μέσω πλατφόρμας ώστε να τη παρακολουθήσει από την άνεση του σπιτιού του. Έτσι για πρώτη φορά διοργανώθηκε μια CES χωρίς τη παρουσία κόσμου στο Las Vegas στη Νεβάδα όπου τα προϊόντα από όλες τις εταιρείες και οι παρουσιάσεις έγιναν ψηφιακά. Πάμε όμως να δούμε τα προϊόντα που ξεχώρισαν από τη φετινή έκθεση.

Razer Hazel

To όνομα Razer οι περισσότεροι από εμάς το έχουν συνδέσει με  περιφερειακά και αξεσουάρ για gaming. Αλλά μέσα στο πνεύμα της εποχής λόγω του Covid-19, στη CES 2021 ανακοινώθηκε το πρότζεκτ Razer Mask, η πιο φουτουριστική προστατευτική μάσκα Ν95 που έχουμε δει.

Advertisements
Ad 14

Έχει σύστημα φιλτραρίσματος των σωματιδίων και παθογόνων οργανισμών με δίσκους, μικρόφωνο και μεγάφωνο για ενίσχυση της φωνής και βεβαίως Chroma LED.

Συνδέεται επίσης με μια εφαρμογή που θα ειδοποιεί τον χρήστη πότε θα πρέπει να αλλάζει τα φίλτρα. Η μάσκα Hazel έχει ήδη πιστοποιηθεί από τις εξής αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες: Food & Drug Administration, Centers for Disease Control and Prevention και Occupational Safety & Health Administration. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και αναμένεται να γίνει σύντομα γνωστή η διάθεσή του.

 

Moflin

 Ένα διαφορετικό ξεχωριστό ρομπότ που πολλοί θα αγαπήσουν λόγω της εμφάνισής του είδαμε στη CES 2021 από τη Moflin. Όλα ξεκίνησαν από μία καμπάνια στο Kickstarter της Vanguard , η οποία έφτιαξε ένα χνουδωτό ρομπότ (ή μια μηχανική παραλλαγή ζώου συντροφιάς) με τεχνητή νοημοσύνη. Το ρομπότ ενσωματώνει πολλούς αισθητήρες, μικρόφωνα και κάμερες και μπορεί να διακρίνει φωνές και ερεθίσματα από διαφορετικούς χρήστες και να αντιδρά με ήχους που μιμούνται άλλα ζώα. Η τιμή του θα κυμαίνεται στα 400 δολάρια περίπου ως αρχική τιμή και αναμένεται να ανακοινωθεί η διάθεσή του σύντομα.

Διαβάστε επίσης  Νέοι ισχυροί-βέλτιστοι ελεγκτές που βασίζονται σε σύστημα ασαφούς περιγραφής

Cadillac eVTOL Air Taxi

Mετά τη Hyundai και την Aston Martin, και η General Motors ανακοίνωσε στη CES 2021 τα σχέδιά της να επεκταθεί στο φουτουριστικό τομέα των EVTOL Air Taxi. Η τεχνολογία αφορά ηλεκτρικά drone καθέτου απογείωσης και προσγείωσης για μεταφορά προσώπων σε αστικό περιβάλλον. Το Exhibit Zero που έδειξαν σε video φέρει λογότυπο της Cadillac και έχει τέσσερις ρότορες, μια μπαταρία 90ΚWh και αναπτύσσει ταχύτητες ως 56 μίλια την ώρα, μεταφέροντας ένα επιβάτη με αυτοματοποιημένο πιλοτάρισμα. Αναμένεται να δούμε λεπτομέρειες και επιπλέον ανακοινώσεις  μέσα στο 2021.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν