Εφαρμογή της Notion που γράφει με τεχνητή νοημοσύνη

8 Δεκεμβρίου 2022

Εάν ενδιαφέρεστε για εργαλεία παραγωγικότητας που μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και να κάνουν την εργασία σας πιο αποτελεσματική, σας παρουσιάζουμε την  υπηρεσία Notion.

Πρόσφατα, το προσωπικό της Notion είχε εργαστεί για να εισαγάγει την τεχνολογία AI για την υπηρεσία Notion και τώρα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτή τη νέα εφαρμογή δωρεάν, όσο ακόμα είναι σε αρχικό στάδιο. Αλλιώς, πρέπει να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας www.notion.so. Στο μέλλον, πιθανότατα, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για αυτή ή για μία από τις premium συνδρομές τους.

Έχει αναφερθεί ότι είναι δυνατό να γράψετε ανάρτηση ιστολογίου, ανάρτηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιγραφή εργασίας, ποίημα σήμερα πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης.

Στις 16 Νοεμβρίου 2022, ο Ιβάν Ζάο, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, έγραψε στο blog της σελίδας:

«Βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σημείο καμπής. Το δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης έχει αυξηθεί εκθετικά και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Υπάρχει ήδη τόση δύναμη εδώ — και θέλαμε να τη φέρουμε στο Notion για τους χρήστες μας.

Τι μπορείτε να κάνετε με το Notion AI (προς το παρόν)

Το Notion AI είναι ένας βοηθός γραφής που μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε, να σκεφτείτε, να επεξεργαστείτε, να συνοψίσετε και πολλά άλλα. Σκεφτείτε το Notion AI ως τον συνεργάτη σας. Αυξάνει τη σκέψη σας – βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρόνο ή να τον ξοδέψετε πιο σοφά.

Δείτε αυτό το demo διάρκειας 1 λεπτού:

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς οι ομάδες και τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Notion AI:

  • Αφήστε το να αντιμετωπίσει αυτό το πρώτο προσχέδιο— η πρώτη λέξη μπορεί συχνά να είναι η πιο δύσκολη να γραφτεί. Αντίθετα, ζητήστε από το Notion AI να χειριστεί το πρώτο σας προσχέδιο για ένα θέμα και να πάρει μερικές ιδέες, ώστε να μετατραπεί σε κάτι υπέροχο.
  • Εκκινήστε ιδέες και δημιουργικότητα— λάβετε αμέσως μια λίστα ιδεών για οτιδήποτε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο δημιουργικοί.
  • Λειτουργήστε ως εκδότης με τα μάτια σας– είτε πρόκειται για ορθογραφία, γραμματική ή ακόμα και μετάφραση, το Notion AI καταγράφει λάθη ή μεταφράζει ολόκληρες αναρτήσεις για να διασφαλίσει ότι η γραφή είναι ακριβής και εφαρμόσιμη.
  • Συνοψίστε μια μακροσκελή συνάντηση ή ένα έγγραφο— αντί να κοιτάξετε μέσα από μια σειρά από σημειώσεις συνάντησης, αφήστε το Notion AI να βγάλει τα πιο σημαντικά σημεία και στοιχεία.
Διαβάστε επίσης  Lenovo ThinkPad X1: Το πρώτο αναδιπλούμενο laptop στο κόσμο

Πραγματικά, το Notion AI (στην παρούσα μορφή) μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε για να εστιάσετε σε πιο αποτελεσματική εργασία. Μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο με μερικές από τις πιο επίπονες στιγμές της συγγραφής. Δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο παραγωγικός. Και αυτό είναι μόνο η αρχή μας. Θα βελτιωθεί πολύ τους επόμενους μήνες.»

 

Η νέα αυτή δυνατότητα που ονομάζεται Notion AI χρησιμοποιεί μια γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη σύνταξη σημειώσεων.

Ο τρόπος είναι απλός:

  • Αρχικά επιλέγετε τον τύπο γραφής για τον οποίο θέλετε βοήθεια από μια λίστα που περιλαμβάνει επιλογές όπως “ανάρτηση ιστολογίου”, “ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μάρκετινγκ” και “λίστα υποχρεώσεων”.
  • Στη συνέχεια, παρέχετε στο λογισμικό μια κατάλληλη προτροπή, πατάτε το μπλε κουμπί “Δημιουργία” και, στη συνέχεια, παρακολουθείτε καθώς δημιουργεί κείμενο σε πραγματικό χρόνο.

Κρίνοντας από ορισμένα άρθρα που γράφτηκαν για λογαριασμό του The Verge (έναν αμερικανικό ιστότοπο ειδήσεων τεχνολογίας),  τα εργαλεία παραγωγής που χρησιμοποιεί η εφαρμογή μπορούν να καθοδηγηθούν από τον χρήστη, ο οποίος  είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένος για το τι θέλει.

Για παράδειγμα, όταν ένα κατάστημα outlet ζήτησε από το Notion AI να γράψει μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με την κατάσταση της βιομηχανίας έξυπνων ρολογιών, το προσχέδιο που προέκυψε ανέφερε το Apple Watch 4, το Samsung Galaxy Watch και το Tizen. Έγραψε δηλαδή για την κατάσταση της αγοράς το 2018, όχι όπως είναι σήμερα.

«Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές όλοι κολλάμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Notion AI μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε», λέει η Notion για το νέο της εργαλείο σε ένα διαφημιστικό βίντεο ενός λεπτού που μοιράστηκε η εταιρεία. Με το συγκεκριμένο λανσάρισμα, το Notion AI είναι δωρεάν για χρήση, αλλά η Notion σημειώνει ότι πιθανότατα θα κοστίσει επιπλέον στο μέλλον. Η εταιρεία λέει επίσης ότι θα ανοίξει τη δυνατότητα σε περισσότερους δοκιμαστές καθώς το AI της βελτιώνεται.

Διαβάστε επίσης  Μετατροπή ουρανοξυστών σε γιγάντιες μπαταρίες

Πηγές:

https://www.notion.so/

https://www.engadget.com/notion-ai-announced-202032305.html

Είμαι Μηχανικός Ηλεκτρονικός, γεγονός πολύ δύσκολο για γυναίκα! Όμως, η τεχνολογία και ειδικότερα η ηλεκτρονική, είναι το μεγάλο μου πάθος! Ζω σ’ ένα ορεινό χωρίο της Πίνδου και καθημερινά φρέσκες ιδέες με οδηγούν στην απλοποίηση της καθημερινότητάς μου, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού