Το νέο, χωρίς επαφή, απομακρυσμένο βιομετρικό εργαλείο θα μπορούσε να είναι η επόμενη πρόοδος στην ασφάλεια των υπολογιστών

βιομετρικό εργαλείο

Ξεχάστε τα στοιχεία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή σάρωση αμφιβληστροειδούς. Ένα πανεπιστήμιο της ομάδας του Μπάφαλο έχει αναπτύξει ένα σύστημα ασφάλειας υπολογιστών που χρησιμοποιεί τις διαστάσεις της καρδιάς σας ως αναγνωριστικό σας και ως απομακρυσμένο βιομετρικό εργαλείο.

Το σύστημα χρησιμοποιεί ραντάρ Doppler χαμηλού επιπέδου για να μετρήσει την καρδιά σας και στη συνέχεια παρακολουθεί συνεχώς την καρδιά σας για να βεβαιωθεί ότι κανένας άλλος δεν έχει παρέμβει για να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή σας.

Η τεχνολογία περιγράφεται σε ένα έγγραφο το οποίο οι εφευρέτες θα παρουσιάσουν στο 23ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Κινητών Υπολογιστών και Επικοινωνιών (MobiCom) αυτόν τον μήνα στη Γιούτα. Το σύστημα είναι μια ασφαλής και δυνητικά πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα βιομετρικά αναγνωριστικά. Μπορεί τελικά να χρησιμοποιηθεί για τα smartphones και στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων.

Advertising

Advertisements
Ad 14

«Θα θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε για κάθε υπολογιστή επειδή όλοι χρειάζονται προστασία της ιδιωτικότητας μας» δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Wenyao Xu και βοηθός καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο.

«Η ισχύς σήματος του ραντάρ του συστήματος είναι «πολύ μικρότερη από Wi-Fi και συνεπώς δεν δημιουργεί καμία απειλή για την υγεία», δήλωσε ο Xu.

Ζούμε καθημερινά σε περιβάλλον γύρω από το Wi-Fi και το νέο σύστημα είναι εξίσου ασφαλές με τις συσκευές Wi-Fi. Ο reader είναι περίπου 5 milliwatts, ακόμη και λιγότερο από το 1 τοις εκατό της ακτινοβολίας από τα smartphones μας.

Διαβάστε επίσης  Προβλήματα στην επικοινωνία και ο αντίκτυπος στη ζωή μας

Χρειάζεται περίπου 8 δευτερόλεπτα για να σαρώσει μια καρδιά την πρώτη φορά και στη συνέχεια η οθόνη μπορεί να την αναγνωρίζει συνεχώς

Advertising

Το σύστημα, το οποίο έκανε τρία χρόνια να κατασκευαστεί, χρησιμοποιεί τη γεωμετρία της καρδιάς, το σχήμα και το μέγεθός της και πώς κινείται για να κάνει μια αναγνώριση. «Δεν έχουν βρεθεί ποτέ δύο άνθρωποι με όμοιες καρδιές», δήλωσε ο Xu. Και οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν σχήμα, εκτός εάν υποφέρουν από σοβαρές καρδιακές παθήσεις.

Τα συστήματα βιομετρίας με βάση την καρδιά έχουν χρησιμοποιηθεί για σχεδόν μια δεκαετία, κυρίως με ηλεκτρόδια που μετρούν σήματα ηλεκτροκαρδιογραφίας , αλλά κανείς δεν έχει κάνει μια απομακρυσμένη συσκευή χωρίς επαφή για να χαρακτηρίσει τα χαρακτηριστικά της γεωμετρίας των καρδιών μας για ταυτοποίηση.

Το νέο σύστημα έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα τρέχοντα βιομετρικά εργαλεία, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις σαρώσεις του αμφιβληστροειδούς, ανέφερε ο Xu. Πρώτον, πρόκειται για μια παθητική συσκευή χωρίς επαφή, έτσι ώστε οι χρήστες να μην ενοχλούνται από τον έλεγχο ταυτότητας κάθε φορά που συνδέονται. Και δεύτερον, παρακολουθεί συνεχώς τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής δεν θα λειτουργήσει εάν ένα διαφορετικό πρόσωπο βρίσκεται μπροστά του. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να αποσυνδεόμαστε όταν βρισκόμαστε μακριά από τους υπολογιστές μας.

Ο  Xu σχεδιάζει να μικρογραφήσει το σύστημα και να το εγκαταστήσει στις γωνίες του πληκτρολογίου του υπολογιστή. Το σύστημα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση χρηστών σε κινητά τηλέφωνα. Για την ταυτοποίηση στο αεροδρόμιο, μια συσκευή μπορεί να παρακολουθεί ένα άτομο που βρίσκεται σε απόσταση 30 μέτρων.

Διαβάστε επίσης  9D Cocoon: Απροσέγγιστο αλλά λατρεμένο
Advertising

Ο Xu και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν την εργασία τους – “Cardiac Scan: A Non-contact and Continuous Heart-based User Authentication System” – στο MobiCom, το οποίο είναι η κορυφαία διάσκεψη στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Οργανωμένη από την Association for Computing Machinery , το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 16-20 Οκτωβρίου στο Snowbird της Γιούτα.

Πρόσθετοι συγγραφείς είναι, από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, Feng Lin, PhD (τώρα βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Ντένβερ). Chen Song, διδακτορικός φοιτητής. Yan Zhuang, μεταπτυχιακός φοιτητής και ο Kui Ren, Καθηγητής Καινοτομίας και από το Texas Tech University, Changzhi Li.

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακή ειδίκευση στις σπουδές Επιστήμης και Τεχνολογίας (STS) και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ε.Μ.Π. "Περιβάλλον και Ανάπτυξη". Με ενδιαφέροντα που αφορούν τις τεχνολογίες υπολογιστών, περιβάλλοντος και τεχνολογιών αιχμής.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο κορινθιακός ρυθμός

Ο κορινθιακός ρυθμός

Ο κορινθιακός ρυθμός  στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική ορίζεται από τους

Υποκατάσταση νικοτίνης: Ελαττώνει το κάπνισμα;

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο, με τίτλο Υποκατάσταση νικοτίνης: