Xiaomi SmartBand 8: Μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των wearable 

Τον Απρίλιο του 2023, η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Xiaomi παρουσίασε την όγδοη γενιά του επιτυχημένου της  wearable  SmartBand, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβρη με τιμή 49,90 ευρώ.

 

Αντίστοιχα με το SmartBand 8, η Xiaomi φέρνει και το SmartBand 8 Active. Ένα πιο προσιτό wearable το οποίο διαφέρει στην οθόνη του, στον ελαφρύ και λεπτό σχεδιασμό, στις πάνω από 50 αθλητικές δραστηριότητες καθώς και στην πολύ χαμηλή τιμή του. Ωστόσο, στην φετινή έκθεση τεχνολογίας MWC 2024 στην Βαρκελώνη παρουσιάστηκε και το SmartBand 8 Pro το οποίο αποτελεί το τρίτος μέλος της φετινής σειράς wearable SmartBand 8 εξοπλισμένο με μεγαλύτερη οθόνη και περισσότερη αυτονομία μπαταρίας.


Το νέο xiaomi smartband 8 active (αριστερά) πηγή εικόνας shop13.gr
Το νέο xiaomi smartband 8 active Πηγή εικόνας: shop13.gr
Το νέο Xiaomi SmartBand 8 Pro Πηγή εικόνας: gadgetsandwearables.com

 

Advertisements
Ad 14

Το SmartBand 8 αποτελεί την συνέχεια του επιτυχημένου wearable SmartBand 7, το οποίο  έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο συσκευές στην Κίνα από την έναρξη της κυκλοφορίας του έως σήμερα χάρη στην χαμηλή τιμή του. Την ίδια «συνταγή» προσπαθεί να επιτύχει και η νέα γενιά εξοπλισμένη με πιο πολλές δυνατότητες και λειτουργίες στην ίδια κατηγορία τιμής.

Όσον αφορά την συσκευασία της συσκευής του είναι λιτή. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει το ρολόι, το καλώδιο φόρτισης της συσκευής με θύρα USB καθώς και αναλυτικές οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά.

 

Τα παρελκόμενα της συσκευασίας του Xiaomi SmartBand 8

 

Σχεδιαστικά, το SmartBand 8 είναι μεγαλύτερο και πιο κομψό από το προηγούμενο μοντέλο Η πρώτη διαφορά, βρίσκεται στην μεταλλική κατασκευή η οποία υπάρχει σε όλα τα μοντέλα και χρώματα του SmartBand 8 και  καλύπτει την οθόνη αφής 1,62 ιντσών τεχνολογίας Super Amoled. Η δεύτερη, συναντάται στα νέα αποσπώμενα λουράκια  με νέα εύκολη τοποθέτηση ξεχωριστών αξεσουάρ, όπως το running clip το οποίο μπορεί ο χρήστης να καταγράψει βήματα και θερμίδες κατά την διάρκεια της προπόνησης του τοποθετώντας το στο κορδόνι του παπουτσιού του αλλά επίσης και το λουράκι pendant, το οποίο μετατρέπει το wearable σε ένα «έξυπνο κόσμημα» μενταγιόν  και καταγράφει παράλληλα  βήματα  και θερμίδες.

Διαβάστε επίσης  Μετατροπή εσωτερικού σκληρού δίσκου σε εξωτερικό HDD
Η μεταλλική κατασκευή του Xiaomi SmartBand 8

Όπως αναγράφεται και παραπάνω, η οθόνη αφής του SmartBand 8 έχει διαγώνιο 1,62 ιντσών και είναι ακριβώς η ίδια που τοποθετείται στον προκάτοχο.  Η ανάλυση της είναι στα 192×400 pixels και η φωτεινότητα της αγγίζει τα 600nits. Παρόλα αυτά, η οθόνη είναι φωτεινή με ζωντανά και έντονα χρώματα αλλά και με βαθύ μαύρο χρώμα. Στο φως του ηλίου, ο χρήστης δεν θα έχει κανένα άγχος να ανακαλύψει τις δυνατότητες του, ενώ τα γραφικά του είναι σύγχρονα, τα οποία μπορούν να διαφοροποιηθούν αλλάζοντας τις ταπετσαρίες και τα θέματα μέσα από την εφαρμογή Mi Fitness η οποία είναι διαθέσιμη σε Android και IOS συσκευές. Επιπροσθέτως,  το νέο SmartBand 8 υποστηρίζει και την τεχνολογία always on display με την ώρα και τις υπόλοιπες πληροφορίες του ρολογιού να εμφανίζονται συνέχεια στην οθόνη του ρολογιού.

Η οθόνη 1,62” του Xiaomi SmartBand 8
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι xiaomi-smartband-8-always-on-display-960x720.jpg
Το Always-On -Display του Xiaomi SmartBand 8

Για να γίνει η ενεργοποίηση του wearable ο χρήστης θα πρέπει να το τοποθετήσει στο καλώδιο φόρτισης (το οποίο βρίσκεται μέσα στην συσκευασία της συσκευής) και στην συνέχεια να το συνδέσει σε κάποια υποδοχή USB ώστε να γίνει μετά η σύνδεση με το smartphone. Για να γίνει σωστά η σύζευξη της συσκευής με το smartphone, ο χρήστης θα πρέπει να σκανάρει από το κινητό του τηλέφωνο τον κωδικό QR, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση της συσκευής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συνδεσιμότητα δείτε το παρακάτω βίντεο

 

Η αφή, ανταποκρίνεται άμεσα στις κινήσεις του δαχτύλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μενού να πηγαίνει από την αρχή στο τέλος με ένα απλό scroll down στο επάνω μέρος της οθόνης του SmartBand. Αυτό, οφείλεται στον ρυθμό ανανέωσης των 60Hz ο οποίος κάνει την κίνηση των γραφικών πιο γρήγορη χωρίς να κουράζονται τα μάτια σας.

Το νέο SmartBand 8 έχει πάνω από 150 αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες καταγράφουν αναλυτικά θερμίδες, βήματα και οξυγόνο στο αίμα. Ακόμη, οι συγκεκριμένες λειτουργίες καταγράφονται και ξεχωριστά με τα αποτελέσματα να αναλύονται στην εφαρμογή Mi Fitness. Φυσικά, παρέχονται και άλλες λειτουργίες όπως καταγραφή του ύπνου, προσωπική αξιολόγηση του χρήστη κατά την αθλητική του δραστηριότητα, τον τρόπο κίνησης αλλά και τον καρδιακό του ρυθμό σε εβδομαδιαία βάση.

Διαβάστε επίσης  Ας μιλήσουμε για το νέο iPhone 7

Για τους λάτρες της κολύμβησης, το νέο SmartBand 8 είναι αδιάβροχο μέχρι 50 μέτρα βάθους και αντέχει σε όλες τις μορφές νερού μεταξύ άλλων και της πισίνας. Σε περίπτωση που το wearable δεχτεί αλμυρό ή χημικό (πισίνας) νερό, να γίνεται άμεσο ξέπλυμα σε γλυκό νερό.

Η μπαταρία του νέου SmartBand 8 έχει χωρητικότητα 190mAh. Δέκα mAh περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο, το SmartBand 7. Σύμφωνα με την εταιρία, το wearable της Xiaomi προσφέρει 16 μέρες  αυτονομία από την τελευταία φόρτιση. Επί του πρακτέου, ο χρόνος φόρτισης του SmartBand 8 διαρκεί μια ώρα ενώ, η μπαταρία χωρίς το always- on display ενεργοποιημένο χρειάζεται φόρτιση ανά 14 μέρες. Αντίστοιχα, με το always on display ενεργοποιημένο, το wearable «μπαίνει στην πρίζα» ανά 6 μέρες. Η φόρτιση επιτυγχάνεται μέσα από το λευκό καλώδιο φόρτισης που «κουμπώνει» εύκολα στις δύο μαγνητικές υποδοχές φόρτισης στο πίσω μέρος του wearable.

 

Η φόρτιση και η υποδοχή φόρτισης του Xiaomi SmartBand 8

Εν κατακλείδι, το νέο και συνάμα εμπλουτισμένο SmartBand 8 συνεχίζει την επιτυχία του προηγούμενου μοντέλου. Πλέον, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει  ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από smartwatches και wearables με ακόμα περισσότερες δυνατότητες και αθλητικές δραστηριότητες σε οποιοδήποτε εύρος τιμής που θα καλύψουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό. Σε κάθε περίπτωση, το νέο SmartBand 8 της Xiaomi είναι ένα wearable που παρέχει ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» υπηρεσιών και λειτουργιών για κάθε χρήστη, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό, εύκολη πρόσβαση σε εκατοντάδες λειτουργίες, εντυπωσιακές και σύγχρονες γραφικές απεικονίσεις, αναλυτική καταγραφή πληροφοριών μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες και μπαταρία με μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση έχοντας «όπλο» την δυνατή τιμή του. Οπότε, με βάση τα δυνατά χαρακτηριστικά του, το νέο Xiaomi SmartBand 8 είναι ένα wearable το οποίο αν το αγοράσεις σίγουρα θα το λατρέψεις.

Διαβάστε επίσης  Οι πρώτοι υπολογιστές φορούσαν φορέματα
  • Οθόνη: Αφής 1.62″ τεχνολογίας Super Amoled ανάλυσης 192 x 490 pixels, ρυθμό ανανέωσης 60Hz, φωτεινότητα  600 nits.
  • Λειτουργίες και χαρακτηριστικά: Αδιάβροχο μέχρι 50μ,  παρακολούθηση καρδιακών παλμών σε πραγματικό χρόνο, παρακολούθηση στάθμης οξυγόνου αίματος 24/7, παρακολούθηση ύπνου, παρακολούθηση στρες, παρακολούθηση αθλημάτων, μετρητής βημάτων, διαλογισμός, εμφάνιση ειδοποιήσεων, ειδοποίηση αδράνειας, ειδοποίηση υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ , εύρεση τηλεφώνου, πρόγνωση καιρού, έλεγχος μουσικής και κάμερας.
  • Αθλητικές δραστηριότητες: Υπαίθριο τρέξιμο, περπάτημα και ποδηλασία, τρέξιμο, περπάτημα και ποδηλασία σε εσωτερικό χώρο, ποδόσφαιρο, γιόγκα, κρίκετ, προπόνηση γυμναστηρίου και πάνω από 140 διαφορετικές δραστηριότητες στην εφαρμογή Mi Fitness διαθέσιμη δωρεάν σε Google Play Store και App Store για Android και IOS συσκευές.
  • Αισθητήρες: Οπτικό αισθητήρα καρδιακών παλμών, αισθητήρα οξυγόνου στο αίμα, , επιταχυνσιόμετρο 3 αξόνων και μοτέρ δόνησης
  • Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.1, υποστηρίζει συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 6.0 και IOS 12.0 ή μεταγενέστερες εκδόσεις
  • Μπαταρία: 190 mAh
  • Διαθέσιμα χρώματα: Μαύρο, χρυσό
  • Διαστάσεις: 48 x 22.5 x 11 χλστ
  • Βάρος: 24γρ με το λουράκι (14γρ χωρίς)
  • Τιμή: 49,90 ευρώ

Πηγές

Xiaomi Band 8: παρουσιάστηκε χθες, σήμερα δικό σου με €57! (gizchina.com)

Xiaomi 13T Pro: Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τιμή 899 ευρώ και δώρο | Techblog.gr\

Xiaomi Smart Band 8 Active Black | Xiaomi Store Greece (mistore-greece.gr)

Η Xiaomi παρουσίασε το Smart Band 8 Pro (techfreaks.gr)

Το Xiaomi Band 7 έχει ήδη τεράστια επιτυχία καθώς η Xiaomi επιβεβαιώνει ότι οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο – NotebookCheck.net News

Xiaomi Smart Band 8 αναθεώρηση – GSMArena.com ειδήσεις

Xiaomi Smart Band 8 αναθεώρηση: Προσιτό tracker γυμναστικής με νέα ευελιξία – NotebookCheck.net Κριτικές

Xiaomi Band 8: παρουσιάστηκε χθες, σήμερα δικό σου με €57! (gizchina.com)

Αναθεώρηση Xiaomi Smart Band 8: Παρακολούθηση φυσικής κατάστασης με προϋπολογισμό (androidpolice.com)

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ, Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ 

 

Ονομάζομαι Αθανάσιος Σιάτρας και είμαι φοιτητής δημοσιογραφίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα. Στον ελεύθερο χρόνο μου βγαίνω με φίλους, παρακολουθώ ταινίες και σειρές, ακούω μουσική, διαβάζω βιβλία και γυμνάζομαι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά