ΚΘΒΕ: Η αποτίμηση μιας επιτυχημένης χρονιάς!

Κ.Θ.Β.Ε
Κ.Θ.Β.Ε

Το Κ.Θ.Β.Ε στις 19/06 πραγματοποίησε στον φιλόξενο χώρο του Βασιλικού θεάτρου Θεσσαλονίκης την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της θεατρικής περιόδου 2018-2019 αλλά και για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του Κ.Θ.Β.Ε για την περίοδο 2019-2020.

Την παρουσίαση προλόγισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Θ.Β.Ε, κύριος Άρης Στυλιανός, ο οποίος αφού μας καλωσόρισε θερμά και μας μίλησε για την τετραετή θητεία του στο Κ.Θ.Β.Ε. Η εισήγηση του βασίστηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες. Ο πρώτος ήταν η οικονομική εξυγίανση του Κ.Θ.Β.Ε, αφού κατάφεραν με επιτυχία να αποπληρωθούν παλαιά χρέη της τάξεως των 9.000.000 ευρώ. Ο δεύτερος άξονας ήταν ο διοικητικός εκσυγχρονισμός του θεάτρου που οφειλόταν στις πεπαλαιωμένες δομές και σε λανθασμένες ίσως αντιλήψεις του παρελθόντος. Πλέον θεσμοθετήθηκαν αδιάβλητες και αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής των προϊσταμένων των τμημάτων με ορισμένη θητεία. Ο τρίτος άξονας ήταν η καλλιτεχνική απογείωση του Κ.Θ.Β.Ε η οποία οφείλεται κυρίως στον Γιάννη Αναστασάκη και στην Μαρία Τσινά της Καλλιτεχνικής παραγωγής.

Κ.Θ.Β.Ε
Κ.Θ.Β.Ε

Υπήρξε μια πολύ καλή ποιότητα παραστάσεων και παραγωγών και αποφεύχθηκαν αστοχίες. Ο τέταρτος και τελευταίος άξονας ήταν η κοινωνική προσφορά του Κ.Θ.Β.Ε,  “Το αντίδωρο του θεάτρου προς την κοινωνία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος, κύριος Άρης Στυλιανός,  με δωρεάν παραστάσεις για παιδιά στις παιδιατρικές κλινικές και γενικότερη παρουσία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το Κ.Θ.Β.Ε ζει μια καινούργια άνοιξη ύστερα από έναν βαρύ χειμώνα και μια επιζήμια στάση εργασίας των ηθοποιών κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία ξεπεράστηκε ομαλά με την νέα σύμβαση εργασίας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε, κύριος Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ήταν μια επιτυχημένη θεατρική χρονιά. Σε οικονομικό επίπεδο η χρονιά κλείνει χωρίς χρέη. Το ΚΘΒΕ είναι κοντά στην κοινωνία, τα πανεπιστήμια και τον Έλληνα πολίτη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Β.Ε συνεργάστηκε άψογα με την καλλιτεχνική διεύθυνση και αυτό οδήγησε σε μια θεατρική άνθιση. Καλλιτεχνικά το 2018- 2019 αναδείχτηκαν νέοι δημιουργοί, υπήρξαν νέες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως η συνεργασία με τον Σίλβιο Πουρκαρέτε στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ. Η γόνιμη αυτή περίοδος έφερε περίπου 200.00 θεατές στις σκηνές του Κ.Θ.Β.Ε.

Διαβάστε επίσης  Η ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, του Μπέρνολντ Μπρεχτ από το ΚΘΒΕ
Advertisements
Ad 14

Συνεχίζοντας τον απολογισμό του ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Κύριος Γιάννης Αναστασάκης, αναφέρθηκε στις εργατικές κινητοποιήσεις των ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε που οδήγησαν στην ακύρωση 182 παραστάσεων για 5 εβδομάδες με ζημιά 250.00 ευρώ. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του θεάτρου πρότειναν μια νέα σύμβαση εργασίας  στους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ που αναμένεται ακόμα να υπογραφεί.

Κλείνοντας, ο Κύριος Αναστασάκης τόνισε ότι δεν φτάνει μόνο να ευημερούν οι αριθμοί, αυτό που πρέπει να ευημερεί είναι η συνομιλία με το κοινό και η αμοιβαία πίστη για έναν κόσμο καλύτερο, γενναιόδωρο και φωτεινό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός