Τιμητική Βραδιά για τη Λήδα Πρωτοψάλτη

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, μια τιμητική βραδιά για τη Λήδα Πρωτοψάλτη, την  Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στις 20.30, στο Βασιλικό Θέατρο. Η σπουδαία ηθοποιός θα τιμήσει το ΚΘΒΕ με την παρουσία της και θα συζητήσει με το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, για την πολύχρονη πορεία της στο χώρο του ελληνικού θεάτρου.

 Η Λήδα Πρωτοψάλτη γεννήθηκε στον Πειραιά . Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης . Το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Θέατρο   ΣΤΟΑ .  Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες θεατρικές παραγωγές, σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Advertisements
Ad 14

Η πρώτη θεατρική εμφάνιση της ήταν σε ηλικία 12 χρονών στην Παιδική Σκηνή της Κατερίνας Ανδρεάδη στο έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του χιονιού». Το 1969 μαζί με τον Θανάση Παπαγεωργίου και τον Τάκη Καλφόπουλο ιδρύουν το Θίασο «ΒΗΜΑΤΑ» που στεγάζεται για μια σαιζόν στην Ποντιακή Στέγη Νικαίας ανεβάζοντας το έργο του Ι. Καμπανέλλη «Η Αυλή των Θαυμάτων», όπου ενσαρκώνει την Όλια ενώ, το 1970 παίζει με τον ίδιο θίασο, στο Θέατρο Φλορίντα την Αντιγόνη από την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούϊγ. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης, τη Λαϊκή Σκηνή, τον θίασο Β. Διαμαντόπουλου-Μ. Αλκαίου, την Ελεύθερη σκηνή του Γ. Εμιρζά, τον θίασο του Τ. Βανδή, το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μ. Κατράκη, τον θίασο Γ. Φέρτη-Ξ. Καλογεροπούλου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κ.ά. Από το 1974 υπήρξε μόνιμη συνεργάτης του Θεάτρου ΣΤΟΑ, όπου πρωταγωνίστησε μαζί με τον Θανάση Παπαγεωργίου σε ένα μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων. Το 1991 ανέλαβε  την Διεύθυνση της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου ΣΤΟΑ.

Διαβάστε επίσης  Τι θα δούμε στο ΚΘΒΕ την φετινή θεατρική σεζόν;

Η Λήδα Πρωτοψάλτη, συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ, το καλοκαίρι του 2009, στην παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη, όπου ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία το ρόλο της Εκάβης.

 Έχει τιμηθεί: με το Βραβείο Μαρίκας Κοτοπούλη (1993), από τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Πατρέων (1995), από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου(1997), με το Βραβείο Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για τον ρόλο της Άννας στο έργο «Άννα, είπα!» (1997), με το Α’ Βραβείο ερμηνείας για την Εκάβη του Ευριπίδη από το περιοδικό «Αθηνόραμα» (2000).

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

 

Τετάρτη 28/3

Ώρα 20:30

Βασιλικό Θέατρο

(μετά τη λήξη της παράστασης Περιμένοντας τον Γκοντό)

 

Είσοδος ελεύθερη

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Psychic

«The Psychic»: Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα μονοπάτια του «gore»

Στην εισαγωγική σκηνή του «Psychic» βρισκόμαστε στο 1959, κάπου στην
Joy Division

Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για