Οικονομικές/Με ελεύθερη είσοδο/Ελεύθερη συνεισφορά Θεατρικές Παραστάσεις [18/1-25/1] στην Αθήνα «Παρατήρηση του Άχρονου από την EYPRAKSIA» και στη Θεσσαλονίκη «Περιπέτεια με την τηλεόραση» από το Θέατρο εΦ

ΑΘΗΝΑ

Παρατήρηση του Άχρονου από την EYPRAKSIA στη Σχολή Καλών Τεχνών

Παραστάσεις
Παρατήρηση του Άχρονου – Θεατροεικαστική παράσταση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Η θεατροεικαστική παράσταση, Παρατήρηση του Άχρονου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από 16 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη με ελεύθερη είσοδο. Αντί εισιτηρίου τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους πρόσφυγες.

Παρατήρηση του Άχρονου | Λίγα λόγια για την παράσταση 

Το έργο Παρατήρηση του Άχρονου πραγματεύεται την ποιότητα και τη δυναμική της παρατήρησης του μέσα και του έξω, την αυτοπαρατήρηση και την εξέλιξη της ύπαρξης μέσα από τις αξίες της που είναι η Αφομοίωση-Ενσυναίσθηση-Συνείδησή. Η Παρατήρηση είναι το κλειδί της ελευθερίας, επίγνωση της εικονικότητας του κόσμου. Παρατήρηση, Αυτοπαρατήρηση, Παρατηρούμενος και Παρατηρητής. Μέσα από την Παρατήρηση έρχεται η εξέλιξη μια μεταφορά της Παρατήρησης. Έξω από τον εαυτό μια σχέση αλληλοπαρατήρησης ο ένας του άλλου

Το Άχρονο σημαίνει το Αθάνατο το Άπειρο, το Παρόν. Είναι το Άχρονο η στιγμή της καθαρής αυτογνωσίας, δεν πρέπει να κινείται από το παρελθόν και το μέλλον, το πριν και το μετά. Η στιγμή είναι το Άχρονο. Παρατήρηση του Άχρονου. Παρατήρηση του απείρου. Παρατήρηση του ίδιου του εαυτού.

Ο Παρατηρούμενος στέκεται στα όρια του εγκλεισμού του, στα όρια όπου ο άνθρωπος δεν χωράει. Στα όρια της πνευματικής του γιγάντωσης. Ένα υπερβατικό ον που δεν χωράει στα όρια στα σύνορά που του επιβάλλουν και χτίζουν γύρω του σε μια προσπάθεια αυτόεγκλείσμού.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Διονύσης Φωτόπουλος: «Για μένα έχουν πολύ μεγάλη σημασία, πολύ μικρά πράγματα στην ζωή»
Ad 14

Παρατήρηση του έσω σύμπαντος, στο εσωτερικό του απείρου, στην παράλληλη διάσταση πνοών. Παρατήρηση της απόστασης του όλου, της αποδόμησης, της άυλης ακινησίας του απείρου, στην ολική απορρόφηση του φωτός, στην ένωση του μη ορατού, στην άπνοια της αιώρησης, στο αιώνιο της καθαρότητας. Παρατήρησή στο βασίλειο της σιγής, στην πέτρα της αντανάκλασης, στο πεδίο της διερεύνησης του όλου, στο σώμα της φωτιάς, στη σιγή του ακίνητου, στο παρελθόν του χρόνου, στην ύπαρξη της λήθης, στο σημείο της διάστασης του είναι, στην κατεύθυνση του  τέλους, στο σύμβολο της λύπης, στη στιγμή της αθανασίας, στο ανάγλυφο των σωμάτων.

Πληροφορίες παράστασης Παρατήρηση του Άχρονου
  • Σκηνοθεσία, Σύλληψη, Απόδοση, Κείμενα, Φώτα,Ήχος, Κοστούμια: EYPRAKSIA
  • Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 16/17, 23/24, 30/31 Ιανουαρίου και 6/7 Φεβρουαρίου στις 20:00
  • Διάρκεια: 60 λεπτά
  • Είσοδος ελεύθερη: αντί εισιτηρίου τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους πρόσφυγες
  • Τοποθεσία: Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
  • Διεύθυνση: Πειραιώς 256,Ταύρος
  • Τηλέφωνο:2106510973
  • Υπό την Αιγίδα της UNESCO
  • Facebook Θεάτρου Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

Η «περιπέτεια με την τηλεόραση» από το Θέατρο εΦ, στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα

“Περιπέτεια με την τηλεόραση”

Η περιπέτεια ξεκινάει όταν το Θέατρο εΦ ανοίγει την τηλεόραση στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα.

 

Παραστάσεις

Κάθε Τρίτη στην Μαύρη Τρύπα.
“Περιπέτεια με την τηλεόραση”

Η «περιπέτεια με την τηλεόραση» είναι ένα τρελό παραμύθι, μία καταπληκτική ιδέα, του Gianni Rodari. Όταν η ομάδα έπιασε το κείμενο στα χέρια της να το διαβάσει δεν ήταν απλώς η αφήγηση μίας ιστορίας αλλά και μια αφορμή. Αφορμή για παιχνίδι , αφορμή για συγγραφή κειμένων , τραγουδιών και αφορμή για μια ζωηρή και ζωντανή παράσταση. Ο σκηνοθέτης της ομάδας έγραψε ένα εκ νέου κείμενο εμπνευσμένο μεν από την ιδέα του Rodari αλλά προσαρμοσμένο στις μέρες μας και στην ενέργεια της ομάδας.

Διαβάστε επίσης  «Μια Γιορτή στου Νουριάν» στο Θέατρο Σύγχρονο: Αλλαγή ώρας παραστάσεων

Η παράσταση

Μια περιπέτεια είναι πάντα μια περιπέτεια. Μια εμπειρία. Ίσως ένα μάθημα ζωής. Ποιος ξέρει;
Μια περιπέτεια μπορεί να είναι ευχάριστη αλλά μπορεί και όχι.
Τι σημασία έχει λοιπόν, αφού πρόκειται για περιπέτεια.
Η ιστορία ξεκινάει με έναν κύριο αλλά θα μπορούσε να ξεκινήσει και με δύο κυρίους ή με μία κυρία ή με δυο κυρίες ή με μια κυρία και έναν κύριο. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία, αφού πρόκειται για περιπέτεια.
Ο κύριος αυτός ζει και εργάζεται σε μια πόλη. Τι σημασία έχει αυτή η πόλη: καμία σημασία.
Αυτός ο κύριος φαίνεται να μην περνάει καλά εκεί έξω, φαίνεται κάπως να ζορίζεται και φαίνεται να τρέχει προς το σπίτι του. Εκεί είναι μόνος του και φαίνεται να το διασκεδάζει, αλήθεια φαίνεται να περνάει υπέροχα μόνος του.
Ανοίγει, παρέα με την υπέροχη μοναξιά του την τηλεόραση και «χαζεύει» σε κάποιο κανάλι ένα-κάποιο σίριαλ ή μια-κάποια εκπομπή, ίσως και κάποιο ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση ή τους κυνόδοντες, ποιος ξέρει.
Κάποια στιγμή κάτι φαίνεται να συμβαίνει ή να του συμβαίνει μέσα στο σαλόνι του, που λίγο πριν ήταν ολομόναχος.
Ωχ! Τι είναι αυτό εκεί; Τι μπορεί να κάνει τόσο θόρυβο; Τι είπες; Μίλησες; Τι έχεις; Δε μίλησες εσύ; Τότε ποιος;
Μα τι είναι όλα αυτά που λες;
Και η περιπέτεια ξεκινάει.

Ταυτότητα παράστασης

Σενάριο: Gianni Rodari
Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής
Στίχοι – τραγούδια: θέατρο εΦ
Ηθοποιοί: Μαρία Ιωσηφίδου, Αρετή Μακρολειβαδίτη, Άννα Μαργαριτίδου, Ελευθερία Μπίκου, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, Ελένη Σταυρακίδου
Γραφιστική Επιμέλεια: Ειρήνη Σφυρή

Μία παράσταση που ξεκίνησε στα πλαίσια του μαθήματος «Σκηνοθεσία 3» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με διδάσκοντα τον καθηγητή Βίκτωρα Αρδίττη.

Διαβάστε επίσης  Θεατρικό Εργαστήρι για Ενήλικες στο Studio Μαυρομιχάλη

Ημέρες και ώρα παραστάσεων:
Aπό τις 8 Νοέμβρη κάθε Τρίτη στις 22:00
Εισιτήρια: 4€

τηλέφωνα κρατήσεων
6979903705 (whats’up)
6955440701(vodafone)

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό