Παράταση για το ”Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα”

Σεξ Λεξικόν

Το προειδοποιητικό, ξεκαρδιστικό και αδιανόητο ΣΕΞ ΛΕΞΙΚΟΝ παίρνει δεύτερη παράταση!

11 Μαρτίου – 9 Απριλίου 2017

ΜΟΝΟ για 10 παραστάσεις, κάθε Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 19:00

 

Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα

Μία ρομαντική κωμωδία για την πρώτη φορά

Advertising

Advertisements
Ad 14

Του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου

Δεύτερη παράταση παίρνει η νεανική ρομαντική κωμωδία που παίζεται στο θέατρο 104 από τον Οκτώβριο. Ο κύκλος των παραστάσεων θα κλείσει την Κυριακή των Βαίων. Κάθε Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 19:00.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην Αθήνα του 1978 δύο ερωτευμένοι και άπειροι έφηβοι επιχειρούν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. Σε μία εποχή που αλλάζει, καλούνται να ξεπεράσουν τη συστολή τους, οικογενειακά και κοινωνικά βιώματα, στερεότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις και να μεταβούν στην ενηληκίωση, με πάθος, ανυπομονησία, αλλά και απογοήτευση, άγνοια και ντροπή.

Οδηγός για τον Τάκη και την Κάτια σε αυτό το μεγάλο βήμα είναι ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, το περιβόητο «Σεξ Λεξικόν» της εποχής. Πρόκειται για το απόλυτο εγχειρίδιο, με χρηστικές και επεξηγηματικές πληροφορίες, για οτιδήποτε αφορά στο σεξ. Την ίδια κρίσιμη ώρα, το «Σεξ λεξικόν» λειτουργεί στη συνείδησή τους ως φωνή συνέτισης όταν οι δυο ήρωες «κινδυνεύουν» να εκτραπούν.

Advertising

Η βαρύγδουπη εισαγωγή του Λεξικού που τιτλοφορείται «Αγόρια προσοχή, κορίτσια ενημερωθείτε!» προδίδει το ύφος που διαποτίζει όλο τον τόμο: προειδοποιητικό, αποτρεπτικό έως και τρομακτικό για τους αναγνώστες εκείνης της εποχής, ξεκαρδιστικό, αδιανόητο έως και εξοργιστικό για τους αναγνώστες σήμερα.

Διαβάστε επίσης  «...Για να ψοφήσουν οι πρωταγωνιστές», μια αέναη ιστορία του κόσμου

Ποια είναι η θέση των δύο νέων στις άκαμπτες αντιλήψεις του λεξικού; Απόψε το βράδυ, η Κάτια και ο Τάκης θα κληθούν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια πριν αφήσουν τους εαυτούς τους ελεύθερους για πειραματισμό. Μήπως βρίσκονται ένα βήμα πριν αφήσουν στην άκρη τα βοηθήματα και ακολουθήσουν το ένστικτό τους; Θα προχωρήσουν; Ή θα σταματήσουν;

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος (βραβείο Μπότση) Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος, αποφοιτώντας από το Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο και το παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου («Τα Κύματα» Β. Γουλφ, «Αισθηματικές Νουβέλες δρχ.35» Τσούγκου-Τσαγκαράκη, «Η σεξουαλική ζωή του κ. και της κας. Νικολαϊδη» Δημ. Παπαδοπούλου, «Ο Γυάλινος Κώδων» Σ. Πλαθ, κ.α.).

 

Ταυτότητα Παράστασης:

Advertising

Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου

Επιμέλεια Κίνησης: Ερμίρα Γκόρο

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Advertising

Σχεδιασμός Φωτισμού: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μερόπη Παπαστεργίου

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Ερμηνεύουν οι: Μαρία Χάνου, Χρήστος Κοντογεώργης

Advertising

Στοιχεία Παράστασης:

Ημέρα και Ώρα παράστασης: Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19:00

Είσοδος : 10 € (γενική είσοδος), 5 € (για ανέργους)

Διάρκεια παράστασης: 80′

Advertising

Χώρος: Θέατρο 104 . Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός) –  Τηλ : 210 3455020

 

Έγραψαν για την παράσταση

«Μια ευτυχής θεατρική συνεύρεση όπου οι προσπάθειες όλων των συντελεστών ευοδώνονται. Μια feel-good θεατρική συνθήκη».

Διαβάστε επίσης  Μαριβώ: «Οι Ψευδοεξομολογήσεις» στο studio Μαυρομιχάλη

Ιωάννα Μπλάτσου – www.greek-theatre.gr

 

«Η παράσταση είναι γεμάτη αγάπη, κέφι και ταλέντο. Σαν την πλοκή ενός παραμυθιού, στη μοντέρνα εκδοχή του»

Advertising

Ειρήνη Αϊβαλίωτου – www.catisart.gr

 

«Η ιστορία σε κρατά από την αρχή ως το τέλος, φεύγεις και έχεις αγαπήσει αυτό το ζευγάρι»

Αστερόπη Λαζαρίδου – Elle

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα;

Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα;

Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα; Διαφορετικές
Από πού πήραν το όνομα τους βουνά της Ελλάδας

Από πού πήραν το όνομα τους βουνά της Ελλάδας

Ο Ελλαδικός χώρος είναι ένα μεγάλο πανόραμα μυθικών και ιστορικών