Παράταση της παράστασης “Τρωάς”

 

Τρωάς
                                                                                                                                                  Έλλη Ιγγλίζ και Δαυίδ Μαλτέζε

 

[punica-dropcap]Μ[/punica-dropcap]ετά την πρωτοφανή δημοτικότητα του έργου “Τρωάς” η Oμάδα Σημείο Μηδέν αποφασίζει ένα νέο κύκλο παραστάσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Η παράσταση εμπνευσμένη από την ομηρική Ιλιάδα ανεβαίνει, σαν από μηχανής Θεός, σε μία εποχή που χρήζει από απαντήσεις σε χιλιοειπωμένα ερωτήματα. Οι έντονοι φωτισμοί απουσιάζουν προοικονομώντας τον θεατή για το χαρακτήρα του έργου. Όχι, δεν πρόκειται για ακόμη ένα δράμα που θα πλημμυρίσει την κορεσμένη από τέτοιου είδους θεάματα θεατρική σκηνή. Πρόκειται για ανάσταση! Μέσα στο έρεβος του χώρου αναγεννιούνται τρεις χαρακτήρες.Τρωάς

Ο Πρίαμος, ο Έκτωρ και ο Αστυάναξ. Τρία πρόσωπα που εκτός από τη συγγένεια εξ αίματος τους συνδέει ένας πόλεμος καλούνται να ξυπνήσουν και να λογοδοτήσουν για τον ίδιο τον πόλεμο που οδήγησε στην καταστροφή τους, την πόλη αλλά και τη μοίρα. Δεν αναζητούν την εξιλέωση. Είναι, άλλωστε αργά για καθαρμό. Ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής τους για να συνθέσουν 3 βαθυστόχαστους μονολόγους. Θα υφάνουν τελικά όλα αυτά που ο άνθρωπος αρνείται να δει απέναντι του.Ο πόλεμος γεννιέται με τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος με την σειρά του αντιμάχεται τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια. Και η τελευταία, ο θάνατος.

Διαβάστε επίσης  Είδαμε τον Καραφλομπέκατσο και τη Σπυριδούλα στο Θέατρο Σταθμός
Advertisements
Ad 14

Η εναλλαγή των προσώπων είναι αμελητέα σε σχέση με το  νόημα των όσων έχουν να πουν. Καθώς προχωρούν οι σκηνές, θα πάρει το λόγο η προσωποποιημένη Τρωάς, η παρηκμασμένη πόλη. Θα ενσαρκωθεί στα λόγια των ιδρυτών και πολεμιστών της, εν τέλει των ίδιων της των πολιτών που τόσο πιστά την υπηρέτησαν. Συνοψίζει τα όσα λέχθηκαν, θυμίζει πως η ακμή είναι κάτι το εφήμερο και προλειαίνει τη δική της άποψη για το μέλλον.

Τρωάς

 Ένα έργο καθηλωτικό που διεισδύει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αποφεύγοντας εξόφθαλμους αναχρονισμούς  και μακροσκελής εγκιβωτισμούς. Αρνείται την κοινωνική αδράνεια απέναντι στην ρευστή-συγκαταβατική πραγματικότητα προωθώντας λησμονημένα συμπεράσματα ενάρετων βασιλιάδων, αμετανόητων μαχητών και αθώων νέων που δεν πρόλαβαν το ξίφος να αγγίξουν. Είναι η Τρωάς ο επίλογος μίας εναλλακτικής Ιλιάδας ή η αλήθεια που δεν θέλαμε να δούμε, θα  το μάθετε σύντομα…

Ημέρες Παραστάσεων

Μ. Δευτέρα 10/4
Μ. Τρίτη 11/4
Δευτέρα 24/4
Τρίτη 25/4

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία |Σκηνική εγκατάσταση |Κοστούμια: Σάββας Στρούμπος

Μουσική: Έλλη Ιγγλίζ

Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης

Χειριστής φωτός: Δημήτρης Σταμάτης

Photo credits: Αντωνία Κάντα

Δημιουργία αφίσας: SoulDesign

Ηθοποιοί:

Δαυίδ Μαλτέζε και Έλλη Ιγγλίζ

Διάρκεια: 70’

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας είπα να κάνω το come back στο περιοδικό που μου έδωσε τα φτερά για να πετάξω. Αν θα με χαρακτήριζα θα έβαζα πάντοτε το στερητικό -α από μπροστά. Πάμε να μιλήσουμε για πολιτισμό!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της