Διήμερο σεμινάριο υποκριτικής με τη Γεωργία Μαυραγάνη στο Θέατρο Τ

σεμινάριο υποκριτικής

Σεπτέμβρης, ο μήνας για καινούρια ξεκινήματα. Τι θα λέγατε για ένα θεατρικό σεμινάριο; 4η χρονιά και το θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητές του. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας, φιλοξενεί τη γνωστή σκηνοθέτιδα Γεωργία Μαυραγάνη, η οποία με αφορμή ένα ποίημα θα μας δείξει πώς γίνεται η αφήγηση.

Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να λένε μια ιστορία, ανιχνεύοντας κάποιες πρώτες αρχές και μεθόδους υποκριτικής. Η Γεωργία Μαυραγάνη θα προσπαθήσει να μοιραστεί με τους συμμετέχοντες, με όσο πιο εμπειρικό, απτό και απλό τρόπο γίνεται, όσα έχει μάθει και δει δουλεύοντας στο θέατρο. Αφορμή και βάση θα είναι το ποίημα του Νικόλαου Εγγονόπουλου «Περί Ύψους», το οποίο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν απ’έξω.

Μια πρόταση για την πρώτη σας γνωριμία με το μαγικό κόσμο του θεάτρου!

σεμινάριο υποκριτικής

Γεωργία Μαυραγάνη

σεμινάριο υποκριτικήςΗ Γεωργία Μαυραγάνη γεννήθηκε στο Αγρίνιο και από το 2001 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο προπαρασκευαστικό μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής DasArts στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Στο διάστημα 2000-2004, συνεργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη με πολλούς σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες (Γιάννης Χουβαρδάς, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γιάννης Μόσχος, Βίκυ Γεωργιάδη, Θοδωρής Γκόνης). Από το 2004 έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις: Οι δούλες του Jean Genet, Tabataba του Bernard-Marie Koltès, Ένα μεγάλο νοσταλγικό τραγούδι (πρωτότυπη περφόρμανς), Παραμύθι για δύο του Philip Ridley, Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα του Haruki Murakami, Από δω και πέρα μόνο Χάπι Εντ του Truman Capote, Ρέκβιεμ του Fernando Renjifo, Εύθραυστο (πρωτότυπη περφόρμανς), Η ταράτσα του αυτόχειρα (πρωτότυπη περφόρμανς), Τριγμός (πρωτότυπη περφόρμανς), Το νόημα της Μαρίας Λαϊνά, Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά (πρωτότυπη περφόρμανς), Όχι αθώος πια (πρωτότυπη περφόρμανς), Το γήρας – Ένα χορικό (πρωτότυπη περφόρμανς), Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες του Ρόμπερτ Μούζιλ, Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου κ.ά., που έχουν παρουσιαστεί στα θέατρα Αμόρε, Άσκηση, Πορεία, Χώρα, Επί Κολωνώ, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Εμπρός, Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.

Διαβάστε επίσης  Είδαμε το "Φιλί στα Φτερά της" στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

σεμινάριο υποκριτικής

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Passatempo, Σωκράτους 2, 546 35, Θεσσαλονίκη

Προθεσμία εγγραφών: 20 Οκτωβρίου 2017

Κόστος συμμετοχής: 90€

Προσφορά early bird: 80€ για εγγραφή και εξόφληση έως τις 6 Οκτωβρίου 2017

Φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/pHPmz1

Περισσότερα: 2310 854 333 και theatrotaf@gmail.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος