Θέατρο Σοφούλη: Θεατρικά εργαστήρια 2019-2020

Σοφούλη
Σοφούλη

Θεατρικά εργαστήρια Θεάτρου Σοφούλη
Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

Ο Αντώνης Λουδάρος αναλαμβάνει τα θεατρικά εργαστήρια
του Θεάτρου Σοφούλη

Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Λουδάρος είναι ο νέος Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών – Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Θεάτρου Σοφούλη.
Τα θεατρικά εργαστήρια, με ανανεωμένο διδακτικό προσωπικό, θα ανοίξουν τις πόρτες τους την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα των παιδικών εργαστήριων, στις 10.00 για τα τμήματα baby και παιδικό και στις 14.00 για το εφηβικό. Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 18.00 θα γίνει η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου ενηλίκων. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος σπουδών του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί μία σειρά σεμιναρίων και master class από καταξιωμένους καλλιτέχνες με διάφορες θεματικές.

Το Σαββατοκύριακο 19 (16.00- 20.00) και 20 (14.00- 18.00) Οκτωβρίου η βραβευμένη συγγραφέας και σεναριογράφος Αλεξάνδρα Μπελεγράτη θα πραγματοποιήσει workshop δημιουργικής γραφής με θέμα την ανάπτυξη της δημιουργικότητας.
Πώς μπορούμε να συνδέσουμε τον εαυτό μας με τα δημιουργικά μας μέσα. Ποια είναι η πανάρχαια δομή της ιστορίας; Ποια είναι τα βασικά αρχέτυπα που υπάρχουν σε κάθε ιστορία; Σε τι χρησιμεύουν οι συμβολισμοί και πώς μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε; Πως φτιάχνουμε μια ιστορία; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα τα απαντήσει η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δημιουργούς και ηθοποιούς που θέλουν να συνδεθούν με τα κείμενα.

Σοφούλη
Σοφούλη

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και για τέσσερις Τρίτες ο Αντώνης Λουδάρος από τις 14.00 έως τις 19.00 θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο υποκριτικής – master class 20 ωρών με θέμα τη δυναμική των δύο επί σκηνής.

Πολλά θεατρικά κείμενα βασίζονται στο δίπολο που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, όποια και αν είναι η σχέση που τους υπαγορεύει το θεατρικό κείμενο. Ο Αντώνης Λουδάρος θα παρουσιάσει τρόπους και τεχνικές που οδηγούν δύο ανθρώπους τόσο να αναπτύξουν την σκηνική τους σχέση όσο και να μεταφέρουν τον σκηνικό τους ηλεκτρισμό στο κοινό και να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυναμική του ζευγαριού επί σκηνής.

Διαβάστε επίσης  «Σκηνές από ένα γάμο» του Μπέργκμαν: Πρόγραμμα καλοκαιρινής περιοδείας

Το σεμινάριο-μελέτη απευθύνεται σε ηθοποιούς (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες), φοιτητές υποκριτικής και σκηνοθεσίας, παρουσιαστές και γενικά ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η σκηνική συνεύρεση.
(Ημερομηνίες συναντήσεων τμήματος 19-26 Νοεμβρίου και 3-10 Δεκεμβρίου)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Masterclass Αντώνη Λουδάρου: https://forms.gle/ehPZ4RK22ATQ2Hf59

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Workshop της Αλεξάνδρας Μπελεγράτη https://forms.gle/6VZdDRu5QQ42PX6d7

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παιδικά και εφηβικά εργαστήρια:
https://forms.gle/n5LbHUkvUwZ7sg9n7

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εργαστήρια ενηλίκων
https://forms.gle/njjGH9imrov7oUgr6

Από το 2002 τα θεατρικά εργαστήρια του Σοφούλη φέρνουν παιδιά και ενήλικες σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της έκφρασης και της δημιουργίας μέσα από μαθήματα υποκριτικής, κινησιολογίας, χορού και τραγουδιού όλα μέσα από μία θεατρική θεώρηση.

Στα θεατρικά εργαστήρια του Σοφούλη λειτουργούν τρία παιδικά τμήματα, το baby, το παιδικό και το εφηβικό με μαθήματα κάθε Σάββατο. Τη Δευτέρα λειτουργεί το τμήμα ενηλίκων. Το πρόγραμμα των σπουδών περιλαμβάνει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, κινησιολογία, χορό, θεατρικό τραγούδι και θεατρικό παιχνίδι. Στο τέλος της χρονιάς όλα τα τμήματα παρουσιάζουν παραστάσεις με τη δουλειά τους.
Τα θεατρικά εργαστήρια δεν στοχεύουν αποκλειστικά στην ανάδειξη ηθοποιών. Προάγουν τη γνώση των καλών τεχνών, την πνευματική καλλιέργεια και ευαισθησία αλλά και κοινωνικές δεξιότητες χρήσιμες σε κάθε περίοδο της ζωής του ανθρώπου, από το σχολείο μέχρι την επαγγελματική σταδιοδρομία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στο 2310423925.

Τμήματα που λειτουργούν
Baby Τμήμα : (4-7 ετών) Σάββατο 10:00-14:00
Παιδικό Τμήμα : (7-11 ετών) Σάββατο 10:00-14:00
Εφηβικό τμήμα (12-17 ετών) κάθε Σάββατο 14.00-18.00
Τμήμα Ενηλίκων (18 και άνω) κάθε Δευτέρα 18.00-22.00

Υπεύθυνη θεάτρου
Παυλίνα Χαρέλα

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.