Το θέατρο Όμμα Στούντιο στο Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο, Δανία 10-18 Ιουνίου 2017

Το Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο, με θέμα το θέατρο στη κοινότητα διοργανώνεται κάθε χρόνο από το παγκόσμια γνωστό Θέατρο Οντίν (http://www.odinteatret.dk/), με την ενεργό συμμετοχή ολόκληρης της πόλης και των κατοίκων της.

Το Χόλστεμπρο, μια πόλη 35.000 κατοίκων, βρίσκεται  στην κεντρική  Δανία  και είναι η  πόλη που στεγάζεται το θέατρο Οντίν με σκηνοθέτη τον  Εουτζένιο Μπάρμπα από το 1966 έως σήμερα.

Φέτος, το θέμα του Φεστιβάλ – στο οποίο έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν  τις δράσεις τους 250 καλλιτέχνες από όλο το κόσμο σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα -, συνδυάζεται με τη δράση του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Καραβάνι η συνέχεια: Τροφοδοτώντας  το μέλλον, η Τέχνη κινεί τη πόλη” , πρωτεργάτης του οποίου είναι το Θέατρο Οντίν,  και  έχει το τίτλο “Wild  West  Roots and Shoots: Re/think” (“Άγρια Δύση , Ρίζες και πυροβολισμοί: Ξανασκέψου”).

Advertisements
Ad 14

Τα δάση  αναφέρονται σε ιστορίες και παραμύθια ως επικίνδυνα αλλά και  ελκυστικά μέρη.  Μέσα στο δάσος ανακαλύπτεις απειλές όπως  άγρια ζώα ή  μια  απρόβλεπτη συνάντηση με μια μάγισσα,  πουλιά που «μιλούν», νεράιδες   και νάνους που χορεύουν,  ή  καλικάντζαρους  που μιλούν στα ζώα. Όπως δείχνουν οι τελευταίες έρευνες, τα δέντρα στα δάση είναι ζωντανά πλάσματα και  οι σύγχρονοι άνθρωποι μπορούν να βρεθούν  κάτω από μεγάλους κορμούς   ή και κάτω από την απαλή, πράσινη σκεπή των δέντρων.

Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο

Στο «Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο»  ο δασοφύλακας Bent Byrialsen και η αφηγήτρια ιστοριών  Ingrid Hvass    προσκαλούν    μικρούς και μεγάλους  να βιώσουν  το δάσος με   έναν καινούργιο τρόπο,   φιλοξενώντας ένα  πρόγραμμα με   πολιτιστικές δράσεις.

Στο πρόγραμμα  “Μέσα στο Δάσος” ( “SKOVEN / in the woods!”)  μικροί και μεγάλοι θα συναντηθούν  γύρω από τη  φωτιά «ακούγοντας» την ηρεμία, θα τραγουδήσουν σε  μια άλλη γλώσσα, θα βιώσουν το θέατρο, θα μοιραστούν ιστορίες και παραμύθια. Θα βρεθούν    μια-δύο ώρες, είτε ολόκληρη τη νύχτα μέσα στο δάσος βιώνοντας την ησυχία και την έμπνευση γύρω από  τα δέντρα, τα ζώα  αλλά και τον μαγικό κόσμο των  νεράιδων.

Διαβάστε επίσης  ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ Σ’ ΤΟ ΠΩ;

Στις περισσότερες παρουσιάσεις  του προγράμματος «Μέσα στο Δάσος»  θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά κοντά στη φωτιά, αν και το πρόγραμμα αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο πικνίκ αλλά μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια τελετή όπου ο σύγχρονος άνθρωπος θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τη φύση.

Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο

Το θέατρο Όμμα Στούντιο, επίσημος  συνδιοργανωτής του προγράμματος «Καραβάνι η συνέχεια»  για την Κρήτη και την Ελλάδα φυσικά, προσκλήθηκε  να παρουσιάσει τη δουλειά του στο «Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο». Συγκεκριμένα,  μέσα στο Δάσος του Χόλστεμπρο θα παρουσιάσει την έρευνα που διεξάγει με θέμα τη «Σχέση της Τελετουργίας με το θέατρο»  μέσα από  την «Ασκητική»  του Νίκου Καζαντζάκη»,(11/6) αλλά και θεατροποιημένες  διηγήσεις Ελληνικών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά Τραγούδια από την Ελλάδα και την Κρήτη καθώς και εργαστήρια μουσικής και τραγουδιών. Τα τελευταία θα παρουσιαστούν και στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τίτλο: «Wild Island   project» την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 17.00, στο ποτάμι του Χόλστεμπρο πάνω  σε μια πλωτή πλατφόρμα.

Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του θεάτρου Όμμα Στούντιο: Αντώνης Διαμαντής, Ειρήνη Κουτσάκη, Κορίνα Αποστολοπούλου, Γεωργία Καρλατήρα. Σε αυτήν τη παρουσίαση το θέατρο Όμμα Στούντιο έχει τη χαρά να προσκαλέσει τον μουσικό Κώστα Μακάκη που θα συνοδεύσει με τη μουσική του  τις δράσεις του θεάτρου στο Δάσος  του Χόλστεμπρο.

Το θέατρο Όμμα Στούντιο απευθύνει ευχαριστίες στις  «Εκδόσεις Καζαντζάκη» και την Νίκη Σταύρου για την παραχώρηση των δικαιωμάτων για τα αποσπάσματα  του  βιβλίου της «Ασκητικής» που ακούγονται στη παράσταση καθώς και το «Μουσείο Καζαντζάκη» για την βοήθεια και  την στήριξή   του.

Χορηγοί της δράσης «Μέσα στο Δάσος» είναι ο Δήμος του Χόλστεμπρο και το Center for Socialt Udsatte.

 

 

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν