Φανταστικοί γυναικείοι ρόλοι που αποτέλεσαν πρότυπα

Ποτέ ο κινηματογράφος δεν είδε τη γυναίκα ως μονοδιάστατη. Μέσα από τα «μάτια» του την εκθείασε και πρόβαλε κάθε πτυχή της. Οι δημιουργοί τους τις εμπνεύστηκαν και αυτές με τη σειρά τους ενέπνευσαν το κοινό. Μοναδικές προσωπικότητες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν. Δυναμικές, εκκεντρικές, πεισματάρες και ευφυείς γυναίκες, που άγγιξαν τους στόχους, κέρδισαν τις μάχες και τις καρδιές του κοινού τους. Στην πληθώρα υγιών προτύπων που κατά καιρούς γεννά το σινεμά, επιλέξαμε τις 5 αγαπημένες γυναικείες φιγούρες που που ενέπνευσαν φιλοδοξίες, τόλμη και δύναμη.

Princess Leia (Carrie Fisher)-«Star Wars»

Πηγή: https://futurist.ru

Μια πριγκίπισσα που μέχρι τότε, όμοιά της κανείς δεν είχε ξαναδεί. Η Leia του «Star Wars», ενός από τα πιο επιτυχημένα franchise, όλων των εποχών, αγαπήθηκε από άνδρες και γυναίκες. Μία δυναμική ηγετική προσωπικότητα και επαναστάτρια που μαχόταν σαν πραγματική πολεμίστρια, παραμένοντας πάντα, θηλυκή και γοητευτική. Ακόμη και δεκαετίες μετά την προβολή των ταινιών, ο θάνατος της ηθοποιού που την ενσάρκωνε, γέμισε τους πάντες θλίψει. Ο καλογραμμένος χαρακτήρας της αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς μετέπειτα γυναικείους ρόλους στον κινηματογράφο.

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence)-«The Hungeer Games»

Πηγή: https://www.bustle.com

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και μια γοητευτική νεαρή, η Jennifer Lawrence, ενσάρκωσε έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες των τελευταίων ετών. Κατάφερε να αποτελέσει πρότυπο για την νεολαία κυρίως, ως ένας από τους πιο καλογραμμένους χαρακτήρες που μεταφέρθηκαν σε ταινία. Ήταν μια ηρωίδα που με αυτοθυσία και τόλμη κατάφερε να δώσει ελπίδα στο λαό της, ενσαρκώνοντας το σύμβολο της επανάστασης. Ταυτόχρονα ήταν μια νεαρή κοπέλα με αισθήματα και αδυναμίας, που μόνο προσέδιδαν στην πιο ρεαλιστική της εικόνα.

Διαβάστε επίσης  Πώς πέντε γυναίκες άλλαξαν την ιστορία
Advertisements
Ad 14

Hermione Granger (Emma Watson)-«Harry Potter»

Πηγή: https://drafthouse.com

Άλλη μία γυναικεία φιγούρα που αγαπήθηκε όσο λίγες. Μέσα από τις ταινίες του «Harry Potter», μεγάλωνε μαζί με τους μικρούς θεατές οπαδούς, που για τους οποίους αποτελούσε ένα από τα πιο υγιή πρότυπα. Από κορίτσι την είδαμε να μεταμορφώνεται σε γυναίκα. Ξεκινώντας ως η καλύτερη μαθήτρια, έξυπνη και εργατική, εξελίχθηκε σε μια εξαιρετική μάγισσα, ικανή πάντα να παίρνει τη σωστή απόφαση στην κατάλληλη περίσταση.

Elle Woods (Reesse Witherspoon)-«Legally Blonde»

Πηγή: https://www.hollywoodreporter.com

Μια χαριτωμένη, ξανθιά νεαρή, η Elle αγαπά τη μόδα και τα όμορφα πράγματα. Όταν το αγόρι της φεύγει για να σπουδάσει νομική, αποφασίζει να τον ακολουθήσει. Όταν, τα καταφέρνει κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά και όλοι θεωρούν πως δεν ταιριάζει στο πρότυπο του δικηγόρου. Μέσα από το χαρακτήρα της Elle μάθαμε πως δε χρειάζεται να συμβιβάζεσαι και να μπαίνεις σε καλούπια για να είσαι αποδεκτός και να επιτυχημένος σε αυτό που αγαπάς. Επίσης, η ταινία έδειξε πως κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος, εφόσον προσπαθείς.

Tiana-«The Princess and the Frog»

Πηγή: BuzzFeed

Η Disney την τελευταία δεκαετία έχει κάνει εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια, να επαναπροσδιορίσει τα γυναικεία πρότυπα στα μάτια των μικρών θεατών της. Πλέον, κάθε χαρακτήρας κρατά την τύχη στα χέρια του. Την αρχή στη νέα εποχή έκανε η Tiana, από την ταινία «Princess and the Frog». Με στόχο τη δική της επιχείρηση, βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στις δικές τις ικανότητες, δούλεψε σκληρά και τα κατάφερε, όσο αβέβαιος και αν έμοιαζε ο δρόμος.

Διαβάστε επίσης  Η γιορτή της μητέρας

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод