Μια διαφορετική ματιά στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Η στιγμή που όλα άρχισαν

Ένα ταξίδι με το τρένο από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο αποτέλεσε την αρχή για την ύπαρξη του ήρωα Χάρι Πότερ. Το έργο γράφτηκε σε μια καφετέρια του Εδιμβούργου και κανείς δεν περίμενε να γίνει τόσο γρήγορα διάσημο. Η Ρόουλινγκ κατάφερε να αναδειχθεί μέσα από τον κόσμο του Χάρι Πότερ σε μία από τις σημαντικότερους συγγραφείς. Αρχικά κανένας εκδοτικός οίκος δεν ήθελε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο βιβλίο. Τελικά, μια μικρή εκδοτική εταιρία, η Bloomsbury Publishing plc θα δεχθεί να το εκδώσει, κάνοντας την μεγάλη αρχή. Τα βιβλία της απέκτησαν διεθνή φήμη και πολλοί ήταν εκείνοι που “έτρεξαν” να τα αγοράσουν. Προσέλκυσε και προσελκύει κυρίως άτομα μικρής ηλικίας, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να εισέλθουν στον κόσμο του Χάρι Πότερ. Άλλωστε όπως παραδέχεται και η ίδια, τα βιβλία της δεν είναι μόνο για μικρά αλλά και για “μεγάλα” παιδιά.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Χάρι είναι ένα παιδί που ζει με τους θείους του, καθώς οι γονείς του έχουν πεθάνει. Εκείνοι δεν του επιτρέπουν να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και του φέρονται άσχημα. Αυτή η άθλια ζωή θα αλλάξει στην ηλικία των 11 ετών όταν θα φτάσει στα χέρια του ένα γράμμα για την σχολή του Χόγκουαρτς. Εκείνη τη στιγμή θα αλλάξει ολόκληρη η ζωή του καθώς θα μάθει ότι οι γονείς του ήταν μάγοι, όπως και ο ίδιος. Μια σειρά από περιπέτειες θα ξεκινήσουν μέσα από τις οποίες θα κάνει νέες φιλίες και θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από δυσκολίες. Αυτές είναι που θα τον κάνουν πιο ώριμο και από το παιδάκι των πρώτων βιβλίων θα μετατραπεί στον άντρα που θα καταφέρει να νικήσει τον μεγαλύτερο μάγο όλων των εποχών, τον λόρδο Βόλντεμορτ.

Διαβάστε επίσης  Αγάπη, Κωδικός Αρχάγγελος, από τη Χριστίνα Σιάπικα

Μια άλλη οπτική των βιβλίων

Τα συναισθήματα που δημιουργούνται σε αυτή τη σειρά βιβλίων είναι πολλά. Το θάρρος και η αγάπη για τους δικούς του ανθρώπους θα τον βοηθήσουν να ξεφύγει από τους διάφορους κινδύνους. Συγκεκριμένα, η αγάπη της μητέρας του ήταν που τον έσωσε από το ξόρκι του λόρδου Βόλντεμορτ. Εκείνη ήταν που ενεργοποίησε ένα από τα αρχαιότερα ξόρκια που έσωσαν τη ζωή του γιου της, στερώντας της την ίδια της τη ζωή. Ακόμα, μέσα από την αγάπη θα καταφέρει να νικήσει τις σκοτεινές πρακτικές του ίδιου του Βολντεμορτ, ο οποίος στο μεταξύ έχει επιστρέψει δυνατότερος από ποτέ. Το θάρρος θα το ανακαλύψει την πορεία, όταν θα  χρειαστεί να αντιμετωπίσει πλάσματα και δυνάμεις δυνατότερα από εκείνον.

Advertisements
Ad 14

Η φιλία

Η Ερμιόνη και ο Ρον θα αποτελέσουν τους κολλητούς φίλους του Χάρι. Η πρώτη με την εξυπνάδα τη και ο δεύτερος με τον ιδιόμορφο χαρακτήρα του θα καταφέρουν να προσθέσουν τα στοιχεία εκείνα που έλειπαν από τον πρωταγωνιστή. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουν τις περιπέτειες και θα καταφέρουν να τις ξεπεράσουν και είναι φανερό ότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πετύχει τίποτα. Όμως δεν θα είναι μόνο αυτοί οι φίλοι του στα επτά βιβλία της Ρόουλινγκ. Η οικογένεια Ουέσλι ( η οικογένεια το Ρον), ο Χάγκριντ, η Λούνα, ο Νέβιλ αλλά και πολλοί άλλοι αποδεικνύουν την αγάπη στο πρόσωπο του Χάρι.

Η μαγεία στον πραγματικό κόσμο

Ο Χάρι Πότερ καταφέρνει να μετατραπεί από το παιδί εκείνο που τον βασάνιζαν οι θείοι του, στον άντρα που θα σώσει τον κόσμο από τον μεγαλύτερο μάγο όλων των εποχών.  Αυτή η αλλαγή μπορεί να γίνει και στον οποιοδήποτε θελήσει να προσθέσει λίγη αγάπη, λίγο θάρρος και λίγη τόλμη στη ζωή του… Με αυτό τον τρόπο, η μαγεία στα βιβλία του Χάρι Πότερ θα μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα για  την μαγεία στον κόσμο του κάθε παιδιού που θα θελήσει να πράξει το ίδιο. Άλλωστε μπορεί και ο ίδιος ο Χάρι να ζει ένα δικό του όνειρο στον φανταστικό κόσμο του μυαλού του.

Διαβάστε επίσης  6 πράγματα να κάνεις όταν σε πιάνει βαρεμάρα

Είμαι 21 ετών και σπουδάζω Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και η αδυναμία μου. Επίσης, με ενδιαφέρει η φιλοσοφία και τα διάφορα "παρακλάδια" της, όπως η πολιτική και η μεταφυσική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι