Παρουσίαση των νέων τίτλων της σειράς “ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ”

Παρουσίαση της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ στο Νομισματικό Μουσείο στις Τρίτη ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ11 Ιουλίου 2017.

Η νέα, φιλόδοξη σειρά Μικρές Εισαγωγές περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Η παρουσίαση των νέων βιβλίων ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 στις 20:00 στο Cafe στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, τηλ. 2103806305).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αντιγόνη Λυμπεράκη (Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συγγραφέας του βιβλίου ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ), Γιάννης Κυριόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ, συγγραφέας του βιβλίου ΥΓΕΙΑ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ), Μιράντα Ξαφά (Senior Scholar, Centre for International Governance Innovation και μέλος της ΔΕ της ΔΡΑΣΗΣ, συγγραφέας του βιβλίου ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ), Γιούλη Φωκά-Καβαλιεράκη (Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΕΜΠ, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Κοινωνικών Επιστημών ΕΚΠΑ, συγγραφέας του βιβλίου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ). Τους νέους τίτλους θα παρουσιάσει ο διευθυντής της σειράς Μπάμπης Παπαδημητρίου.


Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Advertisements
Ad 14

Οικονομική ψυχολογία- ΓΙΟΥΛΗ ΦΩΚΑ-ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΚΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣΗ συνεργασία των Οικονομικών και της Ψυχολογίας αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πεδία μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μας βοηθάει να κατανοήσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τις καθημερινές επιλογές µας σε σχέση µε την εργασία µας, τα χρήματά µας, την προσωπική και οικογενειακή ζωή µας, ακόμη και την εκλογική συμπεριφορά µας. Μας διευκολύνει επίσης να διερευνήσουμε τα εξής ερωτήματα:

Διαβάστε επίσης  Τσάρλς Μπουκόφσκι: To σεξ και το αλκοόλ δημιούργησαν τον κορυφαίο συγγραφέα του περιθωρίου

– Πότε και γιατί κάνουμε συστηματικά λάθη και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε;

– Τι ρόλο παίζουν τα συναισθήµατα στον τρόπο που επιλέγουμε;

– Πώς διαμορφώνονται οι επιλογές µας σε σχέση µε τις πεποιθήσεις, τις προτιμήσεις και την αλληλεπίδρασή µας µε τους άλλους;

Η παρούσα εισαγωγή έχει τον φιλόδοξο στόχο να παρουσιάσει πολύ συνοπτικά τον διεπιστημονικό και ευρύ χώρο της σύζευξης της ψυχολογίας και των σύγχρονων συμπεριφορικών επιστημών με τα οικονομικά, με σκοπό τη μελέτη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στην καθημερινή ζωή.


Γυναίκες στην Οικονομία -ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες βρίσκονται μεταξύ δύο κόσμων: ισορροπούν -με διαφορετικό βαθμό επιτυχίας- ανάμεσα στον κόσμο της αγοράς εργασίας και στον κόσμο της οικογένειας. Η εικόνα περιπλέκεται περισσότερο, καθώς οι δύο κόσμοι αναφοράς δεν είναι ούτε σταθεροί ούτε αναλλοίωτοι, αλλά αντίθετα αλλάζουν γοργά.

Τι θα πει όμως ισότητα στην εργασία και γιατί έχει σημασία να εργάζονται οι γυναίκες; Η εργασία επηρεάζει µόνο τη δική τους ελευθερία και ανεξαρτησία ή ενδιαφέρει το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας; Είναι αυτό το θέμα τελειωμένο και εμείς στην Ελλάδα απλώς έχουμε καθυστερήσει; Ή μήπως απαιτείται ένα τρίτο μεγάλο κύµα αλλαγών για να σπάσει επιτέλους η γυάλινη οροφή;

Όλα τα μεγάλα αυτά ερωτήματα απαντώνται, εναλλάσσοντας διεθνές και εθνικό σημείο θέασης, στην παρούσα εισαγωγή στο ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία. Η έκδοση περιλαμβάνει αναλυτική διεθνή βιβλιογραφία για το φύλο στην οικονομία.

 


 

Υγεία & Ιατρική Περίθαλψη- ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣΗ υγεία είναι μια πολυδιάστατη έννοια, δεδομένου ότι συνδέεται µε ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές συνιστώσες. Προσδιορίζεται από ένα πλήθος δημογραφικών, επιδημιολογικών, περιβαλλοντικών και συµπεριφορικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων μείζονα σημασία έχουν οι κοινωνικοί προσδιοριστές της.

Διαβάστε επίσης  Michelle Obama, η δική μου ιστορία

Η βιωσιμότητα του υγειονομικού τομέα συνδέεται πλέον με τη δυνατότητα προσαρμογής και κινητοποίησης μειζόνων διαρθρωτικών αλλαγών που συχνά προσκρούουν στην πολιτική και κοινωνική αδράνεια. Η μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών υγείας σε συνθήκες περιορισμένων πόρων επιβάλλει την προώθηση τεχνικών και μεθόδων αποδοτικής κατανομής και χρήσης των πόρων, ενώ η ελεύθερη επιλογή των καταναλωτών στις υπηρεσίες υγείας διευκολύνει την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας και μεγιστοποιεί τη χρησιμότητα.

Με την παρούσα έκδοση προσδοκάται ότι οι μη ειδικοί αναγνώστες μπορούν να ευαισθητοποιηθούν και να κατανοήσουν τη λειτουργία, τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις επιδράσεις της βιομηχανίας ιατρικής περίθαλψης στον σύγχρονο κόσμο.


Δημόσιο χρέος- ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ

Η δημόσια συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από ανακρίβειες και λανθασμένες εκτιμήσεις που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Ακούμε συχνά –ακόμα και από τα πιο επίσημα χείλη– ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση, πως η ελάφρυνση χρέους θα θέσει τέλος στη λιτότητα, ότι η επιβολή λιτότητας σε μια χώρα σε κρίση είναι λανθασµένη επιλογή, πως φταίει ο «λάθος πολλαπλασιαστής» για την παρατεταµένη ύφεση ή ότι το PSI κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν δεν υπάρξει κοινή αντίληψη για τα αίτια της κρίσης και για τις μεγάλες τομές που απαιτούνται για βγούμε από το τέλμα, δεν θα υπάρξει η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση για τέτοιες τομές.

Η παρούσα έκδοση, στοχεύοντας να συμβάλει σε μία τέτοια κοινή αντίληψη, αποτελεί ένα σύντομο και σαφές ιστορικό της εξέλιξης του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και μια πολύτιμη συνεισφορά στην άρση των βασικών παρανοήσεων που υπάρχουν γύρω από αυτό.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το