Ο Σκοταδούλης και ο Μανδύας της νύχτας, ένα παραμύθι για τη διαχείριση των φόβων

Ο Σκοταδούλης και ο Μανδύας της ΝύχταςΗ  Χριστίνα Μιχαηλίδου κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο “Ο Σκοταδούλης και ο Μανδύας της νύχτας” από τις εκδόσεις Οσελότος σε εικονογράφηση του Αριστείδη Καραβία.

Ο Σκοταδούλης, που όλοι τον αγαπούσαν αναλαμβάνει μία σπουδαία δουλειά. Μετά το ηλιοβασίλεμα σέρνει τον  Μανδύα του πάνω από την πόλη για να καλυφθεί το φως της ημέρας. Είναι η ώρα που όλοι μικροί, μεγάλοι και  ζωάκια ξεκουράζονται. Ο Μανδύας του Σκοταδούλη παραμένει πάνω από την πόλη μέχρι να έρθει η φίλη του η Ανατολή για να της παραχωρήσει τη θέση του.

Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που εμφανίστηκε μια μάγισσα, η Φοβοσκοταδίτσα. Τι θα γίνει μετά;

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά  προσχολικής ηλικία αλλά και μεγαλύτερα. Πρόκειται για ένα παραμύθι με  τρυφερότητα και ενσυναίσθηση. Άρτιο παιδαγωγικά με αδιαμφισβήτητη λογοτεχνική αξία μεταδίδει μηνύματα και αξίες. Αγγίζει ένα θέμα που απασχολεί ήδη την ελληνική, φιλοσοφική σκέψη από τις απαρχές της που είναι η διαμάχη φωτός και σκοταδιού. Το φιλοσοφικό του υπόβαθρο ενισχύεται με την ψυχολογική του προσέγγιση η οποία εστιάζει στη διαχείριση των φόβων. Ένα παραμύθι με έντονο το στοιχείο της διακειμενικότητας και διαχρονικότητας. Η εικονογράφηση, με όμορφα χρώματα και ευφάνταστα σχέδια αποτυπώνει το κείμενο με επιτυχία, δημιουργώντας ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Advertisements
Ad 14

Η συγγραφέας επισημαίνει σε συνέντευξή της “Με το παραμύθι μου «Ο Σκοταδούλης και ο Μανδύας της νύχτας», θα ήθελα να μεταδώσω το μήνυμα πως τη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας την έχουμε μέσα μας. Η δική μας οπτική απέναντι στους φόβους μας αλλάζει και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Ο Σκοταδούλης έχει τη μορφή ενός φίλου που μας στηρίζει και μας επιβραβεύει. Είναι η αφορμή για να αναλάβουμε δράση και να φτιάξουμε «το ξόρκι» που θα διώξει μακριά το φόβο για το σκοτάδι.”

Ο Σκοταδούλης και ο Μανδύας της Νύχτας
Ο Σκοταδούλης και ο Μανδύας της Νύχτας

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Διαβάστε επίσης  Αναστασία Κορινθίου: 10 βιβλία που μιλούν στην ψυχή μας

Όταν ο Σκοταδούλης απλώνει τον Μανδύα της νύχτας στην πόλη, ύστερα από κάθε ηλιοβασίλεμα, μικροί και μεγάλοι χαλαρώνουν και απολαμβάνουν τον ύπνο τους. Τι γίνεται όμως όταν η κακιά μάγισσα Φοβοσκοταδίτσα θα αιχμαλωτίσει τον Σκοταδούλη στο κάστρο της; Οι άνθρωποι θα μείνουν για πάντα κακόκεφοι και κουρασμένοι; Γιατί τελικά τα παιδιά είναι εκείνα που αναλαμβάνουν δράση; Θα καταφέρουν να φέρουν πίσω τον Σκοταδούλη και τον Μανδύα της νύχτας; «Αν ψάξετε μέσα σας, θα βρείτε τα πολύτιμα συστατικά για να νικήσετε για πάντα τη μάγισσα Φοβοσκοταδίτσα», λέει ο Σοφός Γέροντας στα παιδιά. Θα καταφέρουν όμως να φτιάξουν το μπαλονοξόρκι πριν να είναι πολύ αργά, και τι δώρο θα κερδίσουν αν τα καταφέρουν;

Ένα παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά που όταν πιστέψουν στις δυνατότητές τους μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, ακόμα και να νικήσουν τον φόβο του σκοταδιού!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Χριστίνα Μιχαηλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει Master of Business Administration από το Derby University. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση ενηλίκων. Επίσης απασχολήθηκε σε τμήματα Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Ανθρώπινου Δυναμικού. Η γραφή ήταν πάντα για εκείνη ένα θεραπευτικό ταξίδι ψυχής. Γράφει ποιήματα, διηγήματα, παραμύθια. Κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, σε συλλογικά βιβλία και έχουν βραβευτεί. Είναι αρθρογράφος σε ηλεκτρονικό περιοδικό. Το παραμύθι «Ο Σκοταδούλης και ο Μανδύας της νύχτας» είναι το πρώτο της συγγραφικό έργο. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

Το παραμύθι μπορείτε να το προμηθευτείτε από το e shop των εκδόσεων Οσελότος κάνοντας κλικ εδώ ή με παραγγελία από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.

Διαβάστε επίσης  Το Κέλυφος κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου 2018 από τις εκδόσεις ΑΝΙΜΑ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων έχει τις ρίζες της σε

Immaculate: Θρησκευτικό horror και η διπλή έλικα του DNA

Αρχικά, όταν κυκλοφόρησε το trailer του Immaculate όλοι οι λάτρεις