“Το μικρό φάντασμα” του Ότφριντ Πρόισλερ δε στοιχειώνει

Το μικρό φάντασμα Περίληψη (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το μικρό φάντασμα ζούσε πάνω από τετρακόσια χρόνια στο κάστρο της Κουκουβαγιότρυπας. Ήταν ένα άκακο, σκανταλιάρικο μικρό φάντασμα. Κάθε νύχτα, τα μεσάνυχτα ακριβώς, ξυπνούσε και ξεκινούσε τη βόλτα του, έπαιζε και διασκέδαζε και έκανε παρέα με τον μπούφο Πούφο. Κι ύστερα, πολύ πριν ξημερώσει, επέστρεφε στο μπαούλο του και ξανακοιμόταν.

Να όμως που κάποια στιγμή του καρφώθηκε μια ιδέα: να δει πώς είναι ο κόσμος τη μέρα. Μια και δυο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Ούτε που είχε φανταστεί πόση αναστάτωση θα προκαλούσε στους κατοίκους της πόλης και σε πόσες περιπέτειες θα έμπλεκε!

Το μικρό φάντασμα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα του.

Ένα φάντασμα αλλιώτικο από τα άλλα

Για τους κατοίκους της πόλης στην οποία ζούσε, το μικρό φάντασμα φαινόταν όπως όλα τα άλλα. Έτοιμο να στοιχειώσει και να κάνει κακό στους γύρω του. Το μόνο που θέλει το ίδιο όμως είναι να φύγει για λίγο από την ασφάλεια που προσφέρει το κάστρο στο οποίο ζει και να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του. Παρά τις συμβουλές του φίλου του του μπούφου Πούφου, εκείνο αποφασίζει να βγει στο φως της ημέρας για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Αγνοεί όμως πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει ο κόσμος και τι επιπτώσεις θα έχει πάνω του το σκληρό φως της μέρας. Όταν το συνειδητοποιεί προσπαθεί να γυρίσει στην ασφάλεια του σπιτιού του, με τα αποτελέσματα να είναι κωμικά.

Διαβάστε επίσης  5 φρικιαστικές εκδοχές των αγαπημένων μας παιδικών παραμυθιών
Advertisements
Ad 14

Ένα παιδικό βιβλίο που θυμίζει σε αρκετά σημεία το ύφος του αγαπημένου μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά. Μια ιστορία που εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας και τα διδάσκει πως πολλές φορές είναι αρκετά σημαντικό να δίνει κάποιος χωρίς να χρειάζεται να περιμένει αντάλλαγμα παρά μόνο την αγάπη.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

ΠΡΟΪΣΛΕΡ, ΟΤΦΡΙΝΤ

                                                                                                                                                           Πηγή εικόνας: kedros.gr

 

Ο Ότφριντ Πρόισλερ γεννήθηκε στη Βοημία το 1923 και το 1949 εγκαταστάθηκε στη Βαυαρία, όπου και έζησε μέχρι τον θάνατό του, το 2013.
Δίδαξε σε δημοτικό σχολείο μέχρι το 1971, οπότε αποφάσισε να εγκαταλείψει τη διδασκαλία και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή.
Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και πολυδιαβασμένους συγγραφείς όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έγραψε 35 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τιμήθηκε με τα σημαντικότερα γερμανικά και διεθνή βραβεία.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του “Ο καπετάν Τρεμούλας”, “Η μικρή μάγισσα”, “Το μικρό φάντασμα” και “Χέρμπε, το μικρό ξωτικό με το μεγάλο καπέλο”.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε επίσης  Τρία βιβλία για το καινούριο αδελφάκι που έρχεται

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και