Ευγένιος Τριβιζάς ο παραμυθάς που όλοι θέλουμε

alfavita.gr

Ποιος δεν αγαπά τα παραμύθια; Σε ποιον μικρό ή μεγάλο αν διαβάζεις ένα όμορφο παραμύθι δε θα γεννηθούν αμέτρητα συναισθήματα μεταξύ των οποίων λογαριάζουμε τη νοσταλγία, τη χαρά, το γέλιο, τη λύπη, την αγωνία και τόσα πολλά άλλα. Μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μέσα από ιστορίες κλασικές ή μη  που βρίσκονται κρυμμένες σε εικονογραφημένα διηγήματα.  Και αυτά είναι τα πρώτα κοινωνικά μηνύματα και οι πρώτες κοινωνικές συμβάσεις που διδάσκουμε στα παιδιά μας. «Ο λύκος είναι κακός», «Η σταχτοπούτα είναι πανέμορφη» «Η μητριά είναι κακιά».  Τι θα γινόταν αν τα γουρουνάκια ήταν τα κακά και ο λύκος αθώος; Αν η μητριά αγαπούσε πολύ τη Χιονάτη;  Αν το πριγκιπόπουλο ήταν άσχημο και η σταχτοπούτα μία κανονικής ομορφιάς κοπέλα;

Ο Τριβιζάς καταρρίπτει κάθε δεδομένο τέλος, κάθε γραμμική ροή και κάθε αναμενόμενο γεγονός μέσα από τι ξεκαρδιστικές του ατάκες, τις υπέροχα παράτολμες λέξεις του και τα ασυνήθιστα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στις σελίδες των ευφάνταστων παραμυθιών του. Εκεί που υπάρχει το ελεφρύδι για να σε σηκώσει ψηλά, εκεί όπου πίνει γαργαλάδα και γελάς, όπου ο λύκος δεν είναι κακός και που η τελευταία μαύρη γάτα μας δίνει τη δική της οπτική στα γεγονότα. Το μαγικό και το ιδιαίτερα ενδιαφέρον με το έργο του Τριβιζά είναι πως διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους διεγείροντας τη φαντασία τους και αποτρέποντάς τους από τα συνήθη κοινωνικά πρότυπα.

mixanitouxronou.gr

Αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για όσους θέλουν να καλλιεργήσουν το χιούμορ και τη μαγεία του παραμυθιού στα παιδιά τους, ανοίγοντας μπροστά τους ένα κόσμο όπου κάθε απίθανο μπορεί να γίνει πιθανό αρκεί να έχεις ανοικτά αυτιά και μάτια. Είναι ο σύγχρονος παραμυθάς της χώρας μας, με διεθνή αναγνώριση, αστείρευτο χιούμορ και τεράστια συλλογή από ιδέες. Αξίζει να διαβάσουμε, μικροί και μεγάλοι, μερικά από τα έργα του και να μυήσουμε τα μικρά μας σε έναν κόσμο χωρίς ταμπού και δεσμεύσεις.

Διαβάστε επίσης  "Νίκη", Χ.Α. Χωμενίδης

Αν αγαπάς τα έργα του Τριβιζά θα δεχτείς το κίτρινο δέντρο του παιδιού σου αντί για το πράσινο, θα χαρείς με την κόκκινη θάλασσα αντί για τη γαλάζια, θα εκτιμήσεις το χιούμορ του και θα προσπαθήσεις να γελάσεις με αυτό και γενικά, θα δώσεις μια ευκαιρία να μπεις στη θέση κάθε άλλου χωρίς να κρίνεις εκ των προτέρων με βάση τις νόρμες και τις στερεοτυπικές συμβάσεις που έχεις κληρονομήσει από κλασικά παραμύθια και πατροπαράδοτες διδαχές.

Advertisements
Ad 14

Ονομάζομαι Μπερτσιά Βασιλική και είμαι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση! Αγαπώ το διάβασμα, τα ταξίδια και τα ζώα! Επιλέγω να περνώ τον χρόνο μου δημιουργικά κάνοντας συνεχώς νέα πράγματα και ανακαλύπτοντας νέους ορίζοντες γνώσης και εμπειρίας!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод