Τι συμβαίνει όταν ένας serial killer γράφει την αυτοβιογραφία του;

killers

Οι serial killers πάντα εξίταραν την περιέργεια του μέσου ανθρώπου.Πώς πλάθηκε ο χαρακτήρας τους; Γιατί και με τι τρόπο το έκαναν; Μπορούν να αλλάξουν; Είναι λίγα από τα ερωτήματα που τριγυρνάνε στο μυαλό μας όταν ακούμε για αυτούς. Στο άρθρο θα βρείτε αυτοβιογραφίες που συζητήθηκαν και τους ασκήθηκε τεράστια κριτική για το περιεχόμενο τους…Καλή ανάγνωση λοιπόν!

Son of Hope-David Berkowitz (2006)

killerΟ David Berkowitz,Αμερικανός serial killer όπου έδρασε από τον Ιούλιο του 1976 μέχρι και τον Αύγουστο του 1977,σκότωσε έξι ανθρώπους και τραμαύτισε άλλους εφτά. Κυνηγούσε μόνο την νύχτα,και συνήθως στόχευε μελαχρινές γυναίκες ή ζευγάρια σε αυτοκίνητα. Πολλές,για να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστη συνάντηση μαζί του έβαφαν τα μαλλιά τους ξανθά,κάποιες τα έκοβαν ή τα μάζευαν πάνω.

Advertisements
Ad 14

Παρ’όλ’αυτά,ο αυτοαποκαλούμενος Son of Sam,απέκτησε έναν νέο “πατέρα” και μετατράπηκε σε Son of Hope αφού κατά την διάρκεια της ζωής του στην φυλακή βρήκε καταφύγιο στο Θεό. Στο βιβλίο του συμπεριλαμβάνονται τα ημερολόγιά του,στα οποία περιγράφει τη ζωή πίσω απ’τα κάγκελα,αποκαλύπτοντας παράλληλα την αναγέννηση του ως πιστός.

 killer

 

The Gates of Janus-Ian Brady (2001)

killerΟ Ian Brady και η Myra Hindey αποτελούν ένα από τα πιο τρομακτικά δίδυμα στη λίστα των serial killers. Αυτό γιατί,ενώ καταδικάστηκαν το 1966 για την δολοφονία τριών παιδιών,αργότερα ομολόγησαν σε δύο ακόμη. Η ηλικία των θυμάτων τους ήταν μεταξύ 10 με 17 ετών και κάποια από αυτά βιάστηκαν. Οι γνωστοί Moors Murders του Manchester στοιχειώνουν μέχρι και σήμερα την ιστορία του τόπου.

Διαβάστε επίσης  Το 2ο Countdown των χειρότερων βιβλίων που έχεις διαβάσει!

Στο έργο του,ο Ian προσπαθεί να μεταφέρει τον αναγνώστη στο μυαλό ενός κατά συρροή δολοφόνου,προσπαθώντας να τον πείσει πως εκείνοι έχουν μεγαλύτερη αυγνωσία για το τι τους συμβαίνει και πως έφτασαν σε αυτό το σημείο. Η θεωρία του για την γέννηση ενός “μοντέρνου” serial killer εξυπηρετεί και τα προφίλ του Ted Bundy,του John Wayne Gacy κ.α.

 killer

 

The Making Of A Serial Killer-Danny Rolling (1996)

killerO πιο γνωστός κατά συρροήν δολοφόνος της Φλόριντα μετά τον Ted Bundy είναι ο Danny Rolling. Σκότωσε πέντε φοιτητές του Gainesville το 1990 λίγο μετά την άφιξή του στη πόλη,διαμένοντας παράλληλα σε μία σκηνή μέσα στο δάσος. Μαχαίρωσε τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα,βιάζοντας και κάποιους από αυτούς. Αξιοσημείωτη είναι η στάση με την οποία βρέθηκε το άψυχο σώμα της Christa Hoyt,ενός από τα θύματα του δράστη, αφού ενώ εκείνο ήταν καθισμένο,το κεφάλι βρισκόταν ακριβώς δίπλα.

Το The Making of a Serial Killer γράφτηκε ενώ ο Rollings βρισκόταν στη φυλακή σε συνεργασία με την πρώην αρραβωνιαστικιά του Sondra London.Δημοσιεύθηκε το 1996 και εμπεριέχει γραφικές περιγραφές των φόνων,μεταξύ άλλων και τον βιασμό μίας γυναίκας στη Sarasota. Τον επόμενο χρόνο η πολιτεία μήνυσε τους δύο συγγραφείς για αισχροκέρδεια.

killer

 

Killer Fiction-G.J Schaefer (1990)

killerΑν και ο G.J Schaefer καταδικάστηκε μόνο για δύο φόνους,υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή του και σε άλλους. Ο ίδιος κάνει λόγο για πάνω από 80 γυναίκες αλλά ο πραγματικός αριθμός θα μείνει ένα μυστήριο αφού το 1995 πέθανε. Δολοφονήθηκε μέσα στο κελί του από κατάδικο,ο οποίος τον μαχαίρωσε στο λαιμό και στα δύο μάτια.

Το 1990 η Sondra London δημοσίευσε κάποιες από τις «φανταστικές» ιστορίες του Schaefer. Λέγεται πως αυτοί οι δύο έβγαιναν στο λύκειο και ξανά έσμιξαν μετά από χρόνια. Ενώ η ίδια επιμένει πως το βιβλίο πρόκειται για τέχνη, η αστυνομία και οι εισαγγελείς διαφωνούν. Υποστηρίζουν πως μέσα υπάρχουν πιο πολλά πραγματικά γεγονότα απ’όσα αφήνει να εννοηθούν.

Διαβάστε επίσης  Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

killer

 

Final Truth-Donald Gaskins (1993)

killerΠιο γνωστός με το ψευδώνυμο “Pee Wee Gaskins” λόγω του μικρού αναστήματός του (1.63 cm),ή ως “ Ο πιο κακός άνθρωπος της Αμερικής”,ο Donald Gaskins ήταν από τους χειρότερους serial killers στην ιστορία της χώρας. Ομολόγησε σε 13 δολοφονίες με ποικίλους τρόπους, όπως πνιγμό ή χρησιμοποιώντας μαχαίρι και όπλο, ενώ έπειτα έθαβε τα πτώματα στο δάσος κοντά στο Prospect της South Carolina.

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του είναι άγνωστος αφού ο ίδιος κάνει λόγο για πάνω από 110 ανθρώπους. Ανάμεσα τους και ένα μικρό παιδί,το οποίο βίασε πριν το φόνο. Το έργο γράφτηκε σε συνεργασία με τον Wilton Earle και μέσα περιγράφει τη ζωή αλλά και τα εγκλήματα που διέπραξε.

killers

Πηγές:
http://listverse.com/
http://crimeviral.com/

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν