Η νέα τάση των fidget spinners

Είναι μικρά, πολύχρωμα και έχουν κατακτήσει τα σχολεία σε Η.Π.Α. και Ηνωμένο Βασίλειο! Ο λόγος για τα fidget spinners, μια νέα τάση που δεν έχει φτάσει ακόμη στη χώρα μας. Όπως κάθετι που γίνεται viral, το φαινόμενο είναι καινούριο. Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από την πρώτη φορά που τα fidget spinners ξεκίνησαν να γεμίζουν τις τάξεις και τα timelines των χρηστών του internet. Θα μπορούσε κανείς να πει πως σχεδόν άμεσα, το trend εξαπλώθηκε και έγινε παγκόσμιο.

Τι είναι όμως τα fidget spinners;

Πρόκειται ένα παιχνίδι χειρός, που θεωρείται ασφαλές (όχι όμως από όλους) για όλες τις ηλικίες. Είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε μια παλάμη. Συνήθως, τα fidget spinners αποτελούνται από 2 μέρη. Το πρώτο μέρος βρίσκεται το κέντρο και αποτελεί την λαβή του παιχνιδιού.

Η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων είναι τεράστια, για να μην μείνει κανείς απογοητευμένος.

Γύρω από τη λαβή βρίσκεται το δεύτερο μέρος, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τη λαβή. (Για αυτό ονομάζεται και spinner, από το αγγλικό spin που σημαίνει στριφογυρνώ). Αν και τα fidget spinners χαρακτηριζονται ως εργαλεία για την καταπολέμηση του άγχους και των συμπτωμάτων του ADHD, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Πώς έγιναν viral;

Τα περισσότερα fidget spinners είναι προσιτά, με τιμές που ξεκινούν από 2 δολάρια και ανεβαίνουν. Εύκολα λοιπόν μπόρεσαν να εξαπλωθούν και να φτάσουν στα χέρια πολλών παιδιών και εφήβων.

Advertisements
Ad 14
Διαβάστε επίσης  Four out of five: Διαφήμιση ξενοδοχείου ή ταινία του Kubrick;

Η εξάπλωση αυτή εξόργισε πολλούς δασκάλους που είδαν τις τάξεις τους να μετατρέπονται σε πεδία εξάσκησης κόλπων και tricks, όπως αυτά που βλέπουμε στο παραπάνω video. Έπειτα ήρθαν στο προσκήνιο οι αντιδράσεις πολλών γονιών για την ασφάλεια των εν λόγω παιχνιδιών. Τέλος, σημαντικές ήταν και οι αρνητικές αντιδράσεις από γονείς και καθηγητές που θεωρούν πως τα fidget spinners είναι απλώς μια κακή ενασχόληση για τα παιδιά.

Θα έρθουν στην Ελλάδα ποτέ;

Αυτό είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου. Μερικοί έμποροι άρχισαν διαστακτικά να εκτελούν μαζικές παραγγελίες για fidget spinners. Και εκείνοι αντιλαμβάνονται πως πράγματι, υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι τολμηροί μαθητές να φέρουν στις τάξεις τα δικά τους fidget spinners. Όμως μια πλήρης εξάπλωση του φαινομένου; Λίγο δύσκολο. Στις ελληνικές τάξεις κυριαρχεί το πολύ πιο λειτουργικό και πάντα απαγορευμένο smartphone.

 

Γεννήθηκα το 1997 και από τότε έχω το όνομα του παππού μου. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, πολλοί με φωνάζουν Μάρκο ή Κωνσταντίνο. Ήρθα στο MAXMAG για να γράφω για τεχνολογία, αλλά έμεινα γιατί περνάω καλά. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Μισώ να γράφω bio.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άρκο: Η ιταλική πόλη ανάμεσα στους βράχους

Το Άρκο (Arco) είναι γνωστό ως προορισμός αναρρίχησης, καθώς περιβάλλεται

Fenty Hair: Η Rihanna κάνει πάλι τα μαγικά της

Η διάσημη τραγουδίστρια συνεχίζει να καινοτομεί στον κόσμο της ομορφιάς,