Οι παρεξηγήσεις λύθηκαν και η Εκκλησία νίκησε

14569616_884961321639818_2079209026_n

Δύο περίπου ώρες διήρκησε η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπου επί τάπητος τέθηκε, το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση εκτός του πρωθυπουργού, ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος καθώς και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Οι παρεξηγήσεις ήρθησαν τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, δήλωσε ο Μακαριότατος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Επίσης σημείωσε ότι ξεκινάμε αγώνα συνεργασίας από την αρχή. Ερωτειθείς αν αναφέρθηκε το θέμα του Συντάγματος ο Ιερώνυμος απάντησε στους δημοσιογράφους πως δεν έγινε καμία αναφορά.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Παιδείας, Νίκος Φίλης, καθώς και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Advertisements
Ad 14

Κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί» ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Εκκλησία και Πολιτεία τώρα προχωρούν ενωμένες».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Νίκος Φίλης σε δήλωση του στους δημοσιογράφους σημείωσε «Θέλουμε τον διάλογο, δεν έχουμε δογματική αντίληψη».

 

Διαβάστε επίσης  Δεμένα τα πλοία έως την Πέμπτη-Εγκλωβισμένοι μαθητές στην Κρήτη

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Απωθημένα ή εμμονές;

Απωθημένα ή εμμονές;

Το θες ή το νοσταλγείς; Όλοι έχουμε το δικό μας
Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε