Προανακριτική Επιτροπή για Παπαντωνίου ζητά η συγκυβέρνηση

Προανακριτική επιτροπή για τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου, ζητά η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή. Πρώτος υπογράφων της πρότασης είναι ο πρωθυπουργός.

Περιεχόμενο της πρότασης

Σύμφωνα με την πρόταση, η σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι αναγκαία, προκειμένου να διερευνηθούν ενέργειες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2001-2004, επί της υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η πρόταση: «Υπάρχουν ενδείξεις για απιστία που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την προμήθεια 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard, 12 ελικοπτέρων Apache, 6 φρεγατών και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων».

Advertising

Advertisements
Ad 14

Παράλληλα, οι υπογράφοντες την πρόταση σημειώνουν πως ο πρώην υπουργός, εμπλέκεται και σε λίστα καταθετών εξωτερικού με αδήλωτες καταθέσεις ύψους 1.3 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο ίδιος έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες κατά το έτος 2009.

Η προβλεπόμενη διαδικασία

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, θα συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και εντός 15 ημερών θα οριστεί ημερομηνία για τη συζήτηση της πρότασης από το Κοινοβούλιο.

Αν υπερψηφιστεί η πρόταση, θα συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή, το πόρισμα της οποίας θα κρίνει τη δίωξη ή όχι του πρώην υπουργού.

Advertising

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, δε θα υπάρχουν δυσκολίες στο να υπερψηφιστεί η πρόταση, καθώς Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και ΚΚΕ με ανακοινώσεις τους, εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο της προανακριτικής επιτροπής.

Διαβάστε επίσης  Πολωνία: Ο καθρέφτης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

“Έτερος Εγώ” – Απλό αστυνομικό ή κάτι παραπάνω;

Ένας εγκληματολόγος, ένας κατά συρροή δολοφόνος, ένα μαθηματικό θεώρημα και
Davila

Οι γλώσσες του Nicolás Gómez Dávila

Ο καταιγισμός της πληροφορίας δίνει το στίγμα της αντίστοιχης εποχής.