Συνελήφθη ο αυτουργός της επίθεσης στο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, συνελήφθη στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ. Ο φερόμενος ως δράστης Ουζμπέκος, συνελήφθη από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σε σπίτι φίλου του στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον 4χρονο γιο του. Θα οδηγηθεί στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κρατηθεί υπό δρακόντεια μέτρα και να ανακριθεί προκειμένου να ομολογήσει τις πράξεις του και να κατονομάσει τους πιθανούς συνεργάτες του.

Μετά το μακελειό, ο Masharipov φαίνεται να κατέφθασε στο προάστιο Zeytinburnu  όπου διέμενε η οικογένειά του με ταξί και εθεάθη να μπαίνει σε κινέζικο εστιατόριο. Εκεί ζήτησε τη βοήθεια δύο Ουιγούρων οι οποίοι και συνελήφθησαν την Παρασκευή για εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης. Οι δύο ύποπτοι, ονόματι Ομάρ Ασίμ και Αμπουλιέζι Αμπουντουχαμίτι, προφυλακίστηκαν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία 39 ατόμων.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισέβαλε σε σπίτι στην περιοχή της Συληβρίας στην Ανατολική Θράκη όπου και ανακάλυψε χρηματικό ποσό 150.000 δολαρίων. Το ποσό εκτιμάται πως ήταν η αμοιβή του δράστη, ο οποίος αδυνατούσε να προσεγγίσει το συγκεκριμένο σημείο εξαιτίας της ασφυκτικά μεγάλης αστυνομικής δύναμης στην περιοχή. Ο Μασαρίποφ φαίνεται πως προέβαλε αντίσταση, καθώς η αστυνομία έχει δώσει φωτογραφίες από τη σύλληψή του, στις οποίες το πρόσωπό του είναι εμφανώς χτυπημένο.

 

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Η γυναικεία ματαιοδοξία: Καθρέφτης ή παγίδα;

Η ματαιοδοξία δεν είναι προνόμιο των γυναικών. Όμως στις γυναίκες παίρνει μια μορφή πιο σύνθετη,…

Χωρίς κατηγορία

Αυτοκτονία & Μη Αυτοκτονικός Αυτοτραυματισμός (NSSI): Αιτίες, κίνδυνοι, πρόληψη, θεραπεία και υπεύθυνη κάλυψη

Τι είναι – Πόσοι – Γιατί Η αυτοκτονία και NSSI δεν είναι σπάνια ούτε μονοδιάστατα…

Χωρίς κατηγορία

Κολυμβητήριο και ψυχολογία…όταν το νερό βοηθάει την ψυχή…

Η ψυχολογία μας επηρεάζεται άμεσα… Το σώμα ελαφραίνει, το άγχος χαμηλώνει και οι σκέψεις μπαίνουν…

Χωρίς κατηγορία

Σχολική Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο: Άγχος, Ψυχική Υγεία και Οδηγός Στήριξης για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο – και αργότερα από το Γυμνάσιο στο Λύκειο…

Χωρίς κατηγορία

Wuchang: Fallen Feathers: Ένας θρύλος από την αρχαία Κίνα

Το Wuchang: Fallen Feathers είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα επερχόμενα action-RPG παιχνίδια, με επιρροές…

Χωρίς κατηγορία

Ζώντας με το… Σύνδρομο του απατεώνα….

Παρά τις ικανότητες και τις επιτυχίες, πολλά άτομα κουβαλούν μια μόνιμη αμφιβολία για τον εαυτό…

Χωρίς κατηγορία

Μία ματιά στην αθηναϊκή δημοκρατία

«Το πολίτευμα που έχουμε σε τίποτα δεν αντιγράφει τα ξένα πολιτεύματα. Αντίθετα, είμαστε πολύ περισσότερο…