Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

“Ο Δρόμος του Κεραυνού” του Βασίλη Κατσικονούρη

Βιβλίο: Ο δρόμος του κεραυνού - Συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης
Ο δρόμος του κεραυνού – Συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης

Ο Βασίλης Κατσικονούρης  καταθέτει στο αναγνωστικό κοινό το νέο μυθιστόρημα του με τίτλο: “Ο Δρόμος του Κεραυνού”. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αίολος.

Ένα ζεν αστείο για τον χρόνο. Αν και με τον χρόνο καλό είναι να μην κάνει πλάκα κανείς, συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο, και η διαπίστωση είναι πάντα πικρή, σαν σε φιλμ νουάρ. Είναι, λοιπόν, «ο Δρόμος του Κεραυνού» ένα ζεν νουάρ μυθιστόρημα για τον χρόνο; Μάλλον για τον χρονισμό καλύτερα. Ο κεντρικός ήρωας γυρεύει το ντίνλο, εκείνο το θαυματουργό σωματίδιο που ορίζει τη σωστή στιγμή για να κάνει κάποιος αυτό που θέλει. Και όταν το βρίσκει, συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν ήξερε τι ήθελε.

Τέλος πάντων, θα είναι πάντα περίπλοκη η σχέση του τι θέλει ένας άνθρωπος με το πότε το θέλει, και από κάτι τέτοια γεννήθηκε και η λογοτεχνία, για να τακτοποιεί αυτά τα πράγματα. Με σχετική επιτυχία… Έτσι γεννήθηκε και «Ο Δρόμος του Κεραυνού». Κάποιοι σπινθήρες, κάποια τρελαμένα αμπέρ από τη ρήξη του συνεχούς ρεύματος πέρα εκεί, στο βάθος αυτού του δρόμου, ενίοτε μπορεί και να μας πετυχαίνουν.

Βασίλης Κατσικονούρης
Βασίλης Κατσικονούρης

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Βασίλης Κατσικονούρης έχει γράψει τα θεατρικά έργα «Το Γάλα», «Καλιφόρνια Ντρίμιν», «Το Μπουφάν Της Χάρλεϋ», «Ο Μάκης», «Οι Αγνοούμενοι», «Καγκουρό» κ.ά. τα οποία έχουν παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Δημήτρης Χόρν, Στοά, Θ. Μεταξουργείο, Ελληνικός Κόσμος, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ. α, στην Κύπρο (ΘΟΚ, Θέατρο Διόνυσος, ΕΘΑΛ, κ. ά.) καθώς και στην Πολωνία, στη Σερβία και στη Γερμανία.

Το 2011, το έργο του «Το Γάλα» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σενάριο του ίδιου.Έχει τιμηθεί με κρατικά βραβεία θεατρικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού, με βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού από το περιοδικό «Αθηνόραμα».Το 2012 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του «Μπαμπούσκα» από τις εκδόσεις Κέδρος και το 2016 η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Η Ρωγμή Των 7:45 μ.μ» (εκδ. Καστανιώτη). Το 2018, από τις εκδόσεις Καστανιώτη πάλι, κυκλοφορεί η επόμενη συλλογή του διηγημάτων με τίτλο «Καρό Παιδιά, Ριγέ Πατεράδες». Τα θεατρικά του έργα έχουν εκδοθεί από τους οίκους Κέδρος, Σοκόλη και Κάπα Εκδοτική. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής της Αγγλικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Ο Δρόμος του Κεραυνού

ISBN: 978-960-521-317-6

Σελίδες: 176

Σχήμα: 14×21

Τιμή: 13,46 €

Επιμέλεια κειμένου: Έλενα Γιαννούλα

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Κάτια Κουτσάφτη

Εκδόσεις Αίολος, Χαριλάου Τρικούπη 25,10681 Αθήνα,210 3301.553,info@aiolosbooks.gr

 

Μεταξύ άλλων επέλεξα να είμαι συγγραφέας. Μ` αρέσει ο δρόμος της ποίησης. Και του θεάτρου. Γράφω ότι μου υπαγορεύει ο νους μου. Άλλοτε μικρές ιστορίες, άλλοτε στίχους, και κάποιες φορές μυθιστορήματα. Με γοητεύουν οι συνεντεύξεις, ειδικά όταν οι απαντήσεις υπερβαίνουν το βεληνεκές των ερωτήσεων. Περισσότερα στην προσωπική μου ιστοσελίδα: Άννα Ρω - https://anna-ro.webnode.gr/

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Η τέχνη του να ζεις χωρίς να κυνηγάς την τελειότητα: Μαρκ Μάνσον

Το βιβλίο του Μαρκ Μάνσον «The subtle art of not giving a f$ck» ή αλλιώς…

Βιβλίο

«Αδέσποτες Σκύλες»: Η γυναικεία εμπειρία στο μικροσκόπιο της Ντάλια δε λα Σέρδα

Το βιβλίο «Αδέσποτες Σκύλες» της Μεξικανής Ντάλια δε λα Σέρδα, αν και πρωτόλειο, κατάφερε να…

Βιβλίο

Πώς διαλέγω το επόμενο βιβλίο μου: το αιώνιο δίλημμα κάθε αναγνώστη

Το πώς διαλέγω το επόμενο βιβλίο μου είναι το αιώνιο δίλημμα κάθε αναγνώστη και αυτό…

Βιβλίο

Το κορίτσι του ημερολογίου: Η πρώτη επαφή με τον Sebastian Fitzek

Το νέο βιβλίο Το κορίτσι του ημερολογίου, του συγγραφέα φαινόμενο Sebastian Fitzek κυκλοφόρησε πρόσφατα από…

Βιβλίο

Αναγνωρίζοντας τα “Στ’χειά και τις Στοίχαινες”

Μια πρωτότυπη ιδέα από την ομάδα Δημιουργικής Γραφής Λιμεναρίων Θάσου, έλαβε σάρκα και οστά με…

Βιβλίο

Ruth Ware: Η σύγχρονη βασίλισσα του ψυχολογικού θρίλερ

Όταν σκέφτεσαι σκοτεινά μυστικά, απομονωμένα σπίτια και ιστορίες που σε κάνουν να κρατάς την ανάσα…

Βιβλίο

H στιγμή του θανάτου μου

Η στιγμή του θανάτου δεν είναι κάτι δεδομένο, κι ας τον αποκαλούν “μόνη βεβαιότητα”. Δεν…