Ο Ατρόμητος φέτος κλείνει έναν αιώνα ζωής στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Μια παρέα νέων απoφάσισε πριν 100 χρόνια να ιδρύσει μία ομάδα, η οποία ήταν η μετουσίωση της αγάπης και του πάθους τους για το ποδόσφαιρο. Έκτοτε, ο Ατρόμητος έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία του αθλητισμού και ακόμη και στις δύσκολες περιόδους του στήριγμά του ήταν οι πιστοί του φίλαθλοι.
1923: Ο Ατρόμητος γεννιέται
Οι Κολομβούνης, Πέτας, Σταθόπουλος, Συνοδινός, Σταματόπουλος και Γλυκοφρύδης ήταν μια παρέα μαθητών που συνήθιζαν να παίζουν ποδόσφαιρο στην πλατεία Κυριακού, τη σημερινή πλατεία Βικτωρίας. Ήταν η ίδια παρέα που με μεράκι και αγάπη για τη μπάλα αποφάσισε να ιδρύσει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Τη οργάνωση της ομάδας ανέλαβε να κατευθύνει ο καθηγητής μαθηματικών και σημαντικός παράγοντας της προπολεμικής περιόδου, Βαγγέλης Σταμάτης. Η νέα ομάδα γεννήθηκε και της δόθηκε το όνομα «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ».
Τη σεζόν 1924-25 στο Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθηνών ξεχώρισε στον αγώνα ενάντια στον Αττικό Λένορμαν, όπου κυριάρχησε με 4-0. Το 1928 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Αθηνών με έναν φαντασμαγορικό τελικό. Αντίπαλη ομάδα ήταν το Γουδί και επικρατούσε με 0-3. Με μια ολική ανατροπή ο Ατρόμητος κατάφερε το 4-3 και επικράτησε. Έτσι, πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.
Πρώτη έδρα της ομάδας ήταν το γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίον του Άρεως και λίγο αργότερα το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η συνύπαρξη πολλών ομάδων στην ίδια περιοχή αλλά και στο ίδιο γήπεδο δεν επέτρεπε τη δημιουργία μιας ξεκάθαρης ταυτότητας για τους φιλάθλους του Ατρομήτου. Η γειτνίαση με τις υπόλοιπες ομάδες εμπόδιζε την έκφραση των ήδη υπαρχόντων φιλάθλων αλλά και την απόκτηση νέων. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του Ατρομήτου το 1932 στο Περιστέρι.
Ο Νέος Αστήρ ήταν η πιο δημοφιλής και δυναμική ομάδα του Περιστερίου ως το 1932. Με τις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής αγωνιζόταν σε ένα γήπεδο, το οποίο αποκαλούσαν «κοπτήρι» καθώς εκεί κοβόταν κάθε όνειρο και ελπίδα αντίπαλης ομάδας για νίκη. Το 1932, λοιπόν, ο Νέος Αστήρ έγινε κομμάτι του Ατρομήτου. Από την ενσωμάτωση του Νέου Αστέρα ο Ατρόμητος απέκτησε το αστέρι στο έμβλημά του.
Η πορεία του Ατρόμητου
Κατά τα κατοχικά χρόνια ο Ατρόμητος έκανε μία παύση στην ανοδική πορεία που είχε διαγράψει κατά το ξεκίνημά του.
Το 1951 κέρδισε την άνοδο στην Α2 Αθηνών, μέσω της κατάκτησης της πρώτης θέσης στη Β’ Αθηνών έχοντας διαφορά ενός πόντου από τις ισόβαθμες ομάδες του Παγκρατίου και του Εθνικού Αστέρα.
Το 1959 ήταν άλλη μία χρονιά ανόδου για τον Ατρόμητο. Κατάφερε κάτι εξαιρετικά δύσκολο για τα δεδομένα της εποχής. Η ομάδα που κατακτούσε την πρωτιά στην Α2 κατηγορία έπρεπε να δώσει μπαράζ με την τελευταία βαθμολογικά ομάδα της Α’ Αθηνών. Κατά παράδοση οι ομάδες της Α’ Αθηνών επικρατούσαν, ο Ατρόμητος έσπασε όμως την παράδοση αυτή. Στον πρώτο αγώνα, ο οποίος δόθηκε στη Λεωφόρο, η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε με 2-0. Τα σωτήρια γκολ σημειώθηκαν στο 35’ από τον Τζουνάκο και στο 77’ από τον Ηλιάδη. Ο επαναληπτικός αγώνας δόθηκε ξανά στη Λεωφόρο, ο Ατρόμητος πήρε λευκή ισοπαλία και κατέκτησε την άνοδο.
Τη σεζόν 1960-61 ο Ατρόμητος βρίσκεται στη Β’ Εθνική, όπου και αγωνίστηκε για μια δεκαετία. Οι πιστοί του φίλαθλοι έδιναν το παρόν σε κάθε αγώνα. Αφοσιωμένοι στην ομάδα τους κατέκλυζαν τον αγωνιστικό χώρο δίνοντας τον παλμό. Τη σεζόν 1970-71 έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία κατέκτησε το Πρωτάθλημα και ακολούθως την άνοδο στην Α’ Εθνική. Μετά από έναν υποβιβασμό επέστρεψε τη σεζόν 1975-76, τερματίζοντας στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Σημείωσε μία ακόμη πτώση για να επανέλθει ξανά την σεζόν 1980-81.
Τα χρόνια που ακολούθησαν είναι μελανές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του Ατρομήτου. Το 1987 ήρθε η πτώση στην Γ’ εθνική και δέκα χρόνια μετά η πτώση στη Δ’ Εθνική. Με θέληση, αγώνες και συμμάχους τους φιλάθλους του ο Ατρόμητος πάλεψε για να αναδυθεί ξανά.
Ο Ατρόμητος αναγεννάται
Στις 31 Μαΐου του 2005 ανακοινώθηκε και οριστικοποιήθηκε η απορρόφηση της Χαλκηδόνας από τον Ατρόμητο. Οι φίλαθλοι του Περιστερίου καλωσόρισαν το κοινό της Χαλκηδόνας και έγιναν ένα, μεγαλώνοντας έτσι την δυναμική τους. Έπειτα από 23 χρόνια ο Ατρόμητος εισέρχεται ξανά στα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τη σεζόν 2005-06 ο Ατρόμητος εμφανίζεται δυναμικά και με αξιοπρεπή πορεία στα γήπεδα με αποτέλεσμα την κατάκτηση της έβδομης θέσης στο Πρωτάθλημα.
Την επόμενη χρονιά η ομάδα του Περιστερίου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της καθώς έδωσε τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες της, με τον αγώνα ενάντια στη Σεβίλλη. Εντός Ελλάδος συνέχιζε τις αξιοπρεπείς εμφανίσεις.
Τη σεζόν 2007-08 μέχρι τα μισά του Πρωταθλήματος σημείωσε εντυπωσιακή πορεία, όμως με έναν απογοητευτικό δεύτερο γύρο δυστυχώς υποβιβάστηκε. Στο Κύπελλο Ελλάδος 2008 έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο Ατρόμητος επέστρεψε στην Α’ κατηγορία τη σεζόν 2009-10. Η επιστροφή αυτή ήταν γεμάτη από δυναμικές εμφανίσεις όμως το τελικό αποτέλεσμα ήταν η έβδομη θέση στη γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος. Το 2011 έδωσε μία από τις μεγαλύτερες μάχες του. Βρέθηκε αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Από πολλούς αυτός ο τελικός έχει χαρακτηριστεί ως “μαύρη σελίδα” για την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνοντας μάλιστα λόγο για κάλπικο τίτλο. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν πραγματικά πρωτοφανή. Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0.
Η επόμενη αγωνιστική σεζόν ήταν ιδιαιτέρως καλή για την ομάδα του Περιστερίου. Ήταν η χρονιά όπου η ομάδα έθεσε τις βάσεις για μεγαλύτερες διακρίσεις. Η παρουσία του στο Πρωτάθλημα του εξασφάλισε το εισιτήριο για την Ευρώπη. Τερμάτισε στην τρίτη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ. Στο Κύπελλο Ελλάδος προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τελικό. Ο τελικός διεξήχθη στις 28 Απριλίου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με σκορ 1-1. Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Ατρόμητος δέχτηκε γκολ από την ομάδα του Πειραιά και έχασε το Κύπελλο.
Η σεζόν 2012-13 ξεκίνησε με τη δεύτερη συμμετοχή του Ατρομήτου στην Ευρώπη, όπου δυστυχώς αποκλείστηκε από την Newcastle United. Στο ελληνικό Πρωτάθλημα τερμάτισε με ιδιαίτερη ευκολία στην τέταρτη θέση ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή η χρονιά είχε κάποιες ιδιαιτερότητες για την ομάδα. Ο προπονητής της, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, παραιτήθηκε και ο αντικαταστάτης του, Νίκος Αναστόπουλος, απολύθηκε Η ομάδα έπαιξε στα πλέι οφ υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παράσχου, δίνοντας δυναμικό παρόν στα γήπεδα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League και κέρδισε για μια ακόμη φορά το εισιτήριο για την Ευρώπη.
Την χρονιά 2013-14 στο Κύπελλο Ελλάδας αποκλείστηκε με μεγάλη δυσκολία από τον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνοντας έτσι πως πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο Πρωτάθλημα τερμάτισε τέταρτος στη γενική κατάταξη και για μια ακόμη χρονιά κέρδισε την έξοδό του στην Ευρώπη.
Το ίδιο συνέβη και τη σεζόν 2014-15. Κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα και ένα ακόμη ευρωπαϊκό εισιτήριο, το πέμπτο συνολικά στην ιστορία του.
Η αγωνιστική περίοδος 2015-16 ξεκίνησε δυναμικά με πρόκριση του Ατρόμητου σε επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εντός Ελλάδας, στο Κύπελλο έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης ενώ στο Πρωτάθλημα τερμάτισε όγδοος. Την ίδια θέση κατέκτησε και στο Πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Το 2017-18 ήταν μία καλή χρονιά για τον Ατρόμητο καθώς εμφανίστηκε με δυναμισμό στα γήπεδα, επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τερμάτισε τέταρτος.
Η αγωνιστική σεζόν 2018-19 ξεκίνησε με τη συμμετοχή της ομάδας του Περιστερίου στη Europa League. Αποκλείστηκε δυστυχώς νωρίς από την Dynamo Brest καθώς δέχτηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό του επαναληπτικού αγώνα που διεξήχθη στο Περιστέρι. Εντός Ελλάδας, ήταν μία καλή χρονιά. Ο Ευθύμης Κουλούρης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League και στο Κύπελλο Ελλάδας σημείωσε εντυπωσιακές εμφανίσεις: επικράτησε του Ηρακλή με 1-6 και της Θύελλας Καμαρίου με 0-8. Έφτασε ως την προημιτελική φάση. Στο Πρωτάθλημα κατέκτησε την τέταρτη θέση και μια ακόμη έξοδο στην Ευρώπη.
Το καλοκαίρι του 2019 επήλθαν ορισμένες αποχωρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έφεραν αλλαγές. Αποχώρησαν ο προπονητής Νταμίρ Κάναντι και οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου: Κολούρης, Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μπρούνο και Μπουσουλάτζιτς. Η τεχνική ηγεσία πέρασε στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου και η ομάδα ενισχύθηκε με έμπειρους παίκτες: Βέλλιος, Μπαένα, Γκάλο, Ανδρούτσος
Η σεζόν 2019-20 ξεκίνησε με επιτυχία. Ο Ατρόμητος στο Europa League επικράτησε επί της Ντούναϊσκα Στρέντα με δύο νίκες: 2-1 και 3-2.Αποκλείστηκε όμως από την Πρωταθλήτρια Πολωνίας, Λέγκια Βαρσοβίας. Στο ελληνικό Πρωτάθλημα κατέκτησε την έβδομη θέση ενώ στο Κύπελλο έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Στις επόμενες αγωνιστικές περιόδους μέχρι και σήμερα ο Ατρόμητος διαγράφει μια αξιοπρεπή πορεία σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες.
Fentagin: Η ψυχή του Ατρόμητου
Στην αραβική γλώσσα η λέξη fentagin σημαίνει μαχητής και πολλές ομάδες που δρουν εκεί ονομάζονται έτσι. Η σύνδεση αυτή με τους φιλάθλους του Ατρόμητου έγινε τη δεκαετία του ‘80. Οι πιο πιστοί και “σκληροπυρηνικοί” φίλαθλοι ταυτίστηκαν και παραλληλίστηκαν με τους Παλαιστίνιους Fentagin. Έκτοτε η λέξη αυτή ακουγόταν σε κάθε γήπεδο της Ελλάδας για τον κόσμο της ομάδας του Περιστερίου.
Οι Fentagin βρίσκονται πάντα δίπλα στην ομάδα τους με δυναμισμό και έμπρακτες ενέργειες. Ακολουθούν σε κάθε αγώνα και σε κάθε πόλη τις ομάδες του εκάστοτε αθλήματος που διατηρεί η ομάδα του Περιστερίου, πράγμα το οποίο στην Ελλάδα συναντά κανείς μόνο από τους Fentagin. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το έτος 1987 όπου ανέλαβαν την διοίκηση της ομάδας και την οδήγησαν στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική.
Τα πρώτα γραφεία τους στεγάστηκαν στην γωνία των οδών Τζουμαγιάς και Μπιζανίου και οι Περιστεριώτες ανταποκρίθηκαν θερμά και μαζικά.
Κύρια χαρακτηριστικά των Fentagin είναι η πίστη στην ομάδα τους, η ανιδιοτέλεια, η αυθεντικότητα και η συνεχής επαγρύπνηση ώστε να κρατούν ζωντανή την ιερή ιδέα του Ατρόμητου.
Η δράση των Fentagin
Στην Ελλάδα του 2023 πολλοί ακούγοντας τις λέξεις “σύνδεσμος φιλάθλων” φέρνουν στο μυαλό τους στιγμές χουλιγκανισμού και οπαδικού μένους. Οι Fentagin δρουν πιο “ρομαντικά” και αυτό φαίνεται από τις δράσεις τους και την ενσυναίσθηση που διαθέτουν ως σύνολο. Παίρνουν θέση ενάντια στις εικόνες βίας που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Βρίσκεται απέναντι σε όλα αυτά τα γεγονότα που στοχοποιούν τους φιλάθλους και τους εξισώνουν με τους “οπαδούς”.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παιχνίδι του Ατρόμητου με τη Λαμία στις 10 Φεβρουαρίου 2022. Λίγες μέρες μετά τον άδικο χαμό του Άλκη Καμπανού οι Fentagin θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του και συγχρόνως να περάσουν ένα μήνυμα σε όσους θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την στυγνή δολοφονία του Άλκη ως όπλο ενάντια στους φιλάθλους.
Τα εργασιακά ζητήματα είναι επίσης μέσα στα θέματα για τα οποία η οικογένεια των Fentagin νοιάζεται έμπρακτα. Έχει βρεθεί στο πλευρό εργαζόμενων που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.
Η αιμοδοσία θεωρείται μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπο και συγχρόνως απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Οι Fentagin οργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες συμβάλλουν στο να σωθούν πολλές ζωές και η συμμετοχή είναι πάντα μαζική.
Ακόμη, τα δικαιώματα των γυναικών, η εναντίωση στην έμφυλη βία, στις διακρίσεις και τους βιασμούς είναι ζητήματα που απασχολούν τους Fentagin και δεν παραλείπουν να μεταδίδουν τέτοια μηνύματα στους αγώνες που παρευρίσκονται.
Αξιοσημείωτο είναι και το φιλανθρωπικό τους έργο, πρεσβεύοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα τη φράση “ο λαός θα σώσει τον λαό”. Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες του Περιστερίου και όχι μόνο, διανομή αγαθών κατ΄οίκων σε άτομα που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, προσφορά βοήθειας και τροφίμων στη δομή ο ” Άλλος άνθρωπος”, οικονομική ενίσχυση σε απόρους είναι κάποια από τις δράσεις της οικογένειας των Fentagin. Χαρακτηριστικός είναι ο αγώνας που έδωσαν ώστε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την αγορά αμαξιδίου, ώστε ένα μικρό κορίτσι να μπορεί να απολαμβάνει τη μετακίνηση της εύκολα, κάτι αυτονόητο για το οποίο το κράτος δεν ήταν δίπλα της.
Ακόμη, στις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τα τελευταία καλοκαίρια η Αττική με τις πυρκαγιές οι Fentagin ήταν παρόντες. Μέλη του συνδέσμου βρίσκονταν στα μέτωπα των πυρκαγιών, η συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων ήταν επίσης κύριο μέλημά τους αλλά και η διάσωση των ζώων που έμεναν πίσω ανήμπορα. Χωρίς δισταγμό και αγνοώντας τον κίνδυνο πάλεψαν για τη διάσωση ανθρώπων, ζώων και κατοικιών.
Τέλος, βρίσκονται πάντα στο πλευρό των μικρών μας φίλων, των αδέσποτων ψυχών. Συγκεντρώνουν τροφές και φάρμακα στα γραφεία του συνδέσμου τους και πολλές φορές σε συνεργασία με φιλοζωικό σωματείο που εδρεύει στο Περιστέρι οργανώνουν δράσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα αδέσποτα.
Οι Fentagin δεν ξεχνούν τον Τσιμάνγκα
Στις 30 Απριλίου του 1995 η οικογένεια του Ατρόμητου έχασε το “μαύρο διαμάντι” της, τον Μουκάντι Τσιμάνγκα. Οι Fentagin δεν τον ξεχνούν και τιμούν τη μνήμη του πολύ συχνά.
Ο Ατρόμητος αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική και την ημέρα εκείνη διεξήχθη ο αγώνας ενάντια στον Πανελευσινιακό. Ο Τσιμάνγκα και ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας, Στέλιος Βογιατζής, διεκδίκησαν τη μπάλα στον αέρα. Πήδηξαν ταυτόχρονα και ο αγκώνας του Βογιατζή χτύπησε τον Τσιμάνγκα στον λαιμό, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην καρωτίδα. Ο Τσιμάνγκα σηκώθηκε αμέσως, περπάτησε λίγα μέτρα και έπεσε ξανά στο έδαφος. Οι γιατροί του Πανελευσινιακού έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Προέβησαν σε τραχειοτομή για να κερδίσουν χρόνο, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο και τελικά άργησε να φτάσει. Ο Τσιμάνγκα εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Οι παίκτες δεν είχαν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Η είδηση του θανάτου του Μουκάντι Τσιμάνγκα έγινε γνωστή και σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο αλλά και οργή για την έλλειψη οργάνωσης στο γήπεδο, καθώς αν βρισκόταν ήδη ασθενοφόρο εκεί κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα ίσως ο νέος αυτός άνθρωπος να είχε σωθεί.
Στις 2 Μαϊου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Περιστεριού ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στον Τσιμάνγκα. Πλήθος φιλάθλων είχε συγκεντρωθεί και το «Τσιμάνγκα ζεις για πάντα Ατρόμητος» έσπαγε την θλιβερή σιωπή. Ο Μουκάντι έπεσε σε ηλικία 28 χρονών, φορώντας την φανέλα του Ατρόμητου και αφήνοντας πίσω του την γυναίκα και τα τρία παιδιά του. Δίπλα στην οικογένειά του βρέθηκε ο κόσμος του Ατρόμητου, όπου συγκέντρωσε χρήματα για την ενίσχυσή της. Έχουν περάσει 28 χρόνια από την ημέρα που έσβησε ο Μουκάντι αλλά τόσο οι Fentagin όσο και η διοίκηση της ομάδας τιμούν κάθε χρόνο τη μνήμη του. Ο Τσιμάνγκα πέρασε στην αιωνιότητα φορώντας το αστέρι του Ατρόμητου.
Ένας αιώνας ιστορίας για τον Ατρόμητο, ένας αιώνας γεμάτος επιτυχίες και συνεχείς προσπάθειες. Ακολουθεί βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του:
Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:
- Ατρόμητος / el.wikipedia.org / Τελευταία επίσκεψη: 26/1/2023
- Ατρόμητος / www.atromitosfc.gr / Τελευταία επίσκεψη: 26/1/2023
- Ατρόμητος, Ιστορίες ομάδων Β εθνικής / sites.google.com/ Τελευταία επίσκεψη: 26/1/2023
- Fentagin / www.fentagin.gr/ Τελευταία επίσκεψη: 26/1/2023
- Μουκάντι Τσιμάνγκα: Η μέρα που το «μαύρο διαμάντι» του Ατρομήτου «έσβησε» μέσα στο γήπεδο / www.gazzetta.gr/ Τελευταία επίσκεψη: 26/1/2023