5 +1 τρόποι να ηρεμήσεις μέσα στην εβδομάδα

10 Οκτωβρίου 2018

ηρεμήσειςΌλοι  μας κάθε μέρα που περνάει είμαστε γεμάτοι άγχος, προβληματισμούς για το μέλλον μας και για το το τι πραγματικά θέλουμε από τη ζωή μας. Η απάντηση αργεί και η ζωή προχωράει για αυτό υπάρχουν κάποιοι  τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις μέσα στην τρέλα της εβδομάδας.

Ξεκίνα την εβδομάδα σου με καλή μουσική. Σήκω από το κρεβάτι χωρίς γκρίνια και δεύτερες σκέψεις. Βάλε δυνατά τη μουσική, αφέσου στο κάλεσμα της μέχρι να σε ταξιδέψει στα μέρη που αυτή  ξέρει. Πίστεψέ με η μουσική είναι ό,τι πιο καθοριστικό μέσα στη μέρα σου, μην αφήνεις τις μέρες να περνάνε χωρίς την αγαπημένη σου μουσική.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο με ωραίες μυρωδιές αλλά όχι βιαστικά. Το μπάνιο είναι κάθαρση, άσε το νερό να πέσει πάνω στο κορμί σου και μην έχεις περιορισμό στην ώρα. Η καταλληλότερη ώρα είναι το βράδυ, βγαίνοντας από το ζεστό ντους θα νιώσεις την αναγέννηση ξανά μέσα σου.

Κλείσε το κινητό. Το έχεις ανάγκη, το χρωστάς στον εαυτό σου. Ένας από τους πιο βοηθητικούς τρόπους να ηρεμήσεις από το χάος της εβδομάδας, της ζωής της ίδιας είναι να αποσυρθείς από όλα και όλους. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να περνάμε λίγο χρόνο απομονωμένοι, με τον εαυτό μας, να ακούμε τι έχει να μας πει, κάποιες φορές εκλιπαρεί για λίγη προσοχή και εμείς κλείνουμε τα αυτιά  μας. Άσε λοιπόν το κινητό στην άκρη, είναι ωραίο να χάνεσαι για λίγο.

Πήγαινε για τρέξιμο ή για περπάτημα στη φύση. Η φύση δε μας κρίνει ποτέ μας δέχεται έτσι ακριβώς όπως είμαστε. Πήγαινε σε ένα πάρκο, σε μια απόμακρη περιοχή και πάρε βαθιές ανάσες, βρες τα με τον εαυτό σου. Αγνάντευε τον ουρανό και συλλογίσου τι θα κάνεις από εδώ και πέρα γιατί τα περασμένα ανήκουν στο παρελθόν. Η εβδομάδα όλων μας είναι πιεστική με τη συντροφιά όμως της ομορφιά της φύσης θα καταφέρεις να ηρεμήσεις.

Διαβάστε επίσης  Η λύση είναι μία, πάμε συναυλία!

Ήρθε η ώρα να γευθείς κάτι πραγματικά νόστιμο. Πήγαινε  για φαγητό με φίλους ή μόνος σου. Διάλεξε κάτι πραγματικά νόστιμο και απόλαυσέ το, μην ξεχνάς να αισθάνεσαι τη χαρά που μας δίνει ένα καλομαγειρεμένο φαγητό. Πήγαινε και φάε παρέα με τους γονείς σου το φαγητό της μαμάς καταφέρνει με μίας να μας ηρεμήσεις , σαν μια αίσθηση ασφάλειας.

Μην ξεχνάς να γράφεις. Νιώθεις να ξελαφρώνεις, να ανοίγεις την καρδία σου σε ένα λευκό καμβά έτοιμο να σε ακούσει χωρίς καμία τάση να σε κρίνει. Γράφε λοιπόν, για τα πάντα από τους φόβους σου μέχρι τα πιο γλύκα σου αισθήματα.

Το να ηρεμήσεις  πλέον είναι κάτι τόσο δύσκολο αλλά μην επιτρέψεις σε κανέναν να χαλάει τη διάθεση σου. Παγιδευμένοι είμαστε όλοι, σε σκέψεις, σε αμφιβολίες και σε πολλά άλλα που ο καθένας κουβαλάει μέσα του.

 

 

 

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία.
"Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο