Δεν χρειάζεται να γίνεις καλύτερος μέσα στη καραντίνα

καραντίνα
πηγή εικόνας: Pixabay

Δεν χρειάζεται να γίνεις καλύτερος μέσα στη καραντίνα

Ο Μάρτιος ήταν ένας μήνας όπου πολλά πράγματα άλλαξαν(κυρίως άλλαξε ο Μάρτιος μιας και τώρα είμαστε στον Απρίλιο).Άλλαξαν αυτά, αλλά και ο τρόπος που τα βλέπουμε εμείς. Μπήκαμε σε καραντίνα, ένας ιός είναι εκεί έξω και απειλεί κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και όλους τους άλλους. Ένας ιός σε κλείνει σπίτι σου, διαλύει την οικονομία σου, δείχνει ότι το μοντέλο του καπιταλισμού δεν είναι βιώσιμο, ότι τα δημόσια νοσοκομεία και κάθε τι δημόσιο δεν είναι άχρηστο, ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μείνουν μόνοι με τον εαυτό τους και χίλια δυο άλλα πράγματα.

Και μέσα σε όλη την ηρεμία με την καραντίνα, όλος ο κόσμος αποφάσισε πως από αυτή τη καραντίνα πρέπει να βγεις καλύτερος. Ξαφνικά, στα social media έγινε ένα «ντου» από ανθρώπους που δημοσιεύουν τις δραστηριότητές τους μέσα στο σπίτι ή και έξω. Βίντεο με γυμναστική, φωτογραφίες από τρέξιμο, δημιουργία παζλ, εμψυχωτικά λόγια και άλλα πολλά έκανα την εμφάνισή τους σε αυτόν τον εγκλεισμό.

Μια πεποίθηση αρχίζει να πλανάται στον αέρα, ότι πρέπει από αυτό να βγεις καλύτερος. Ότι πρέπει μέσα στην καραντίνα να μάθεις 5 ξένες γλώσσες, να φτιάξεις το τέλειο κορμί, να διαβάσεις 50 βιβλία, να γράψεις ένα και εσύ, να κάνεις ειρήνη με τον εαυτό σου,να παρακολουθήσεις διαδικτυακά μαθήματα για όποιο άσχετο θέμα μπορείς και αν ψήνεσαι να γίνεις και επαγγελματίας τενίστας.

Advertisements
Ad 14

Κάναμε την καραντίνα να μοιάζει με μια περίοδο στην οποία πρέπει να γίνουμε παραγωγικοί. Να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και οτιδήποτε κατέβει στο κεφάλι του καθενός. Ξεχάσαμε όμως ότι ζούμε σε ένα σύστημα που μας θέλει παραγωγικούς 365 μέρες τον χρόνο.  Ξεχάσαμε ότι ζούμε σε ένα σύστημα όπου δεν βρίσκουμε χρόνο για εμάς ούτε με αίτηση στον πλησιέστερο Δήμο και ότι αν περάσουμε μια ώρα κοιτώντας το ταβάνι μας δημιουργούνται ενοχές. Φαντάσου τι ενοχές θα έχουν κάποιοι τώρα με την καραντίνα. Ζούμε σε έναν κόσμο που δουλεύει συνεχώς με την κατανάλωση. Είσαι χρήσιμος μόνο όταν καταναλώνεις και όταν παράγεις κάτι που επρόκειτο να καταναλωθεί. Το έχουμε αντιληφθεί, και τώρα που μεγαλώνουμε το αντιλαμβανόμαστε ακόμα περισσότερο. Αντιλαμβανόμαστε ότι θα ξοδέψουμε την υπόλοιπη ζωή μας έτσι. Και σεις, μας ζητάτε να αφήσουμε την μόνη περίοδο στην οποία μπορούμε να ανασάνουμε χωρίς υποχρεώσεις, για να γίνουμε παραγωγικοί;

Διαβάστε επίσης  Επειδή δεν άφησε σημάδι, δεν ήταν κακοποίηση;

Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, θα δεις ανθρώπους να προσπαθούν να σου δείξουν πόσο καλύτεροι γίνονται και πως πρέπει να το κάνεις και εσύ. Η συμβουλή μου, είναι να χαλαρώσεις. Η καραντίνα αυτή ίσως είναι μια ευκαιρία από τις λίγες να βρεις τον εαυτό σου τον πραγματικό, και όχι αυτόν που προβάλλεις στα social media.  Οπότε, κάτσε σπίτι σου, δες τις ταινίες που ήθελες πάντα να δεις αλλά δεν είχες ποτέ τον χρόνο, κοιμήσου για 12 ώρες, παίξε FIFA ΌΛΗ ΜΕΡΑ, κοίτα το ταβάνι, διάβασε ένα βιβλίο, κλείσε για λίγο την τηλεόραση, σκέψου τι μπορείς να κάνεις  μετά την καραντίνα, βρες εσένα ρε γαμώτο. Κάνε αυτά που θέλει ο εαυτός σου να κάνει , όχι όσα σου προβάλλουν.

Δεν πειράζει αν δεν θα είσαι επαγγελματίας τενίστας μόλις τελειώσει αυτό.

Αν κάνεις αυτό που θέλει το μέσα σου, είσαι ήδη κερδισμένος.

 

 

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!!
Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες».
Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!!
(Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός