Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, όχι προετοιμασία για το καλοκαίρι

γυμναστικήΌταν ακούς τη λέξη «γυμναστική» ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου; Κούραση και εξάντληση; Δύναμη και αντοχή; Ή μήπως παραλία και μαγιό;

Η γυμναστική τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ακόμα και αν δεν ασχολείσαι ήδη με αυτή, σίγουρα θα βλέπεις πολύ κόσμο να έχει στραφεί σε αυτή και θα έχεις ακούσει πολλές συζητήσεις γύρω από αυτή. Πώς, όμως, κατέληξε αυτή η έννοια που άλλοτε δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή και επιθυμητή από τους περισσότερους, πλέον να γίνει αυτό με το οποίο ασχολούνται όλοι;

Η απόφαση να ασχοληθείς ενεργά με τη γυμναστική είναι σχεδόν πάντα σωστή- σχεδόν πάντα διότι μπορεί να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι υγείας που να μην επιτρέπουν στενή σχέση και εσύ να τους αμελείς. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν πλέον θεωρείται μόδα από μερικούς, είναι από εκείνες τις μόδες που σε ωφελούν και με το παραπάνω. Όμως, για χάρη της τόσης κούρασης και αγάπης που έχουν κάποια άτομα για αυτή, καλό είναι ξεκαθαριστούν ορισμένα βασικά πράγματα σαν φόρο τιμής σε αυτούς που την αγαπάνε και δεν τη βλέπουν απλά σαν μέσο.

Αρχικά, η γυμναστική δεν είναι ένα απλό χόμπι που αποσκοπεί στο φούσκωμα των μυών και σε μια όμορφη εμφάνιση με μαγιό στην παραλία. Μπορεί να περιλαμβάνει αυτά στα αποτελέσματά της, όμως είναι πολύ περισσότερα από αυτά. Αν ξεκινήσεις μόνο για αυτά, δε θα το κάνεις με την καρδιά σου και σύντομα θα βαρεθείς. Και, ακόμα κι αν συνεχίσεις, θα σου φαίνεται σαν μια αγγαρεία.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  5+1 After Sun Lotion
Ad 14

Η γυμναστική είναι μια συνήθεια, που αγαπάς και μισείς ταυτόχρονα. Μισείς γιατί σε κουράζει αρκετά και, συνεπώς, είναι κάτι που σε δυσκολεύει ιδιαίτερα να το τελειώσεις. Συνεχώς καταβάλλεις προσπάθεια και δε θέλεις να σταματήσεις να το κάνεις μέχρι να το πετύχεις. Μέχρι να πετύχεις το δικό σου προσωπικό στόχο, και όχι εκείνον που χάζευες στο ίντερνετ, ούτε τον στόχο που έχουν βάλει οι άλλοι για εσένα.

Σου καταναλώνει πολλή δύναμη, σου δίνει πίσω όμως τη διπλάσια από αυτή που πρόσφερες. Η χαρά που παίρνεις όταν καταφέρεις εκείνο που πριν ένα μήνα φάνταζε αδύνατο αλλά, ακόμα και όταν μπορείς να κάνεις πιο εύκολα μια συγκεκριμένη άσκηση, δε συγκρίνεται με εκείνη που θα δει κάποιος στον καθρέφτη μετά από δυο μήνες. Η γυμναστική θέλει διάρκεια για να πετύχει κάτι τέτοιο, χρειάζεται να έχεις φτιάξει ένα σωστό υπόβαθρο για να βελτιώνεσαι και να συνειδητοποιείς τη βελτίωση. Δεν μπορεί η μηνιαία ασχολία με τη γυμναστική να θεωρηθεί χόμπι- η γυμναστική αποτελεί τρόπο ζωής ακριβώς γιατί διαρκεί πολύ καιρό και γίνεται ένα με την καθημερινότητα σου.

Δε βοηθάει να φτιάξεις το σώμα σου για να σε ζηλεύουν οι άλλοι, αλλά για να το καμαρώνεις εσύ. Μη γελιέσαι, ο καθένας μπορεί να το κάνει και μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα κιόλας. Όμως, πόσοι το κάνουν επειδή το νιώθουν πραγματικά και δε θέλουν να αποδείξουν κάτι σε κάποιον; Ίσως οι λόγοι που ασχολείται ο καθένας με τη γυμναστική να είναι διαφορετικοί, ίσως όμως πραγματικά κερδισμένος να βγαίνει εκείνος που το κάνει και το ευχαριστιέται…

Διαβάστε επίσης  Boutique de la Parfumerie: Ελιξίρια ομορφιάς για άνδρες και γυναίκες

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν