Μήπως επαναπαύτηκες αρκετά;

επαναπαύτηκες

Το να διατηρείς μια σχέση με έναν άνθρωπο είναι ένα υπέροχο πράγμα. Μπορεί, βέβαια, να έχει τις δυσκολίες και τις τριβές του, όμως, σε γενικές γραμμές, είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Αυτό δικαιολογείται από τη σιγουριά που νιώθετε όταν ξέρετε ότι δίπλα σας θα έχετε ένα άτομο να σας νοιάζεται και να σας αγαπά. Είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και, αναμφίβολα, κάτι που αποζητούν σχεδόν όλοι ανεξαρτήτως.

Τι γίνεται, όμως, όταν εξαιτίας όλων αυτών των όμορφων συναισθημάτων καταλήγεις να θεωρείς τη σχέση σου δεδομένη; Μήπως αν ξαναδιαβάσεις την πρόταση βρίσκεις ότι εμπεριέχει αντιφατικές έννοιες; Πώς γίνεται δηλαδή όταν υπάρχει κάτι όμορφο να το θεωρείς δεδομένο;  Δυστυχώς, όμως, αυτό ισχύει και συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Το βασικότερο αίτιο που μας οδηγεί εκεί είναι η δύναμη της συνήθειας. Όταν συνέχεια βλέπουμε το ίδιο άτομο, ζούμε καθημερινές, άλλοτε παρόμοιες, καταστάσεις μαζί του και είναι εκεί να μας θυμίζει ότι θα είναι δίπλα μας, τότε εμείς λανθασμένα μεταφράζουμε όλα αυτά ως κάτι το σταθερό και αδιάλλακτο. Γίνεται ένα κομμάτι της καθημερινότητας σου και δεν αγχώνεσαι να το διεκδικείς αφού βλέπεις ότι υπάρχει δίπλα σου.
Βρίσκεις ακόμα τρόπους να εντυπωσιάζεις τον/τη σύντροφό σας; Ή, μήπως, θεωρείς ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος γιατί αυτά είναι παρωχημένες τακτικές των πρώτων μηνών της σχέσης;
Υπάρχει ένα ρητό που λέει: « Αν θέλεις η σχέση σου να διαρκέσει στο χρόνο, κάνε ότι έκανες στην αρχή της.». Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό είναι ανέφικτο και μπορεί να κουράζει αντί να δυναμώνει τη σχέση. Το έχεις δοκιμάσει όμως, για να δεις αν τα αποτελέσματα είναι επιθυμητά ή απλά έμεινες στα σίγουρα και μόνο στη σκέψη;
Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψης και με το δικό του τρόπο πράττει, τόσο στη ζωή του όσο και ειδικότερα στη σχέση του. Και αν προσπαθήσει να αντιγράψει κάτι το διαφορετικό μπορεί και να μην του βγει καθόλου τελικά. Το νόημα όμως δεν είναι αυτό- να διαβάσει ένα άρθρο και για τις επόμενες δύο μέρες να είναι στοργικός και να ακολουθεί τακτικές που υπόσχονται σίγουρη επιτυχία. Το νόημα είναι να μην θεωρεί ότι απέναντι του έχει ένα δεδομένο άτομο, το οποίο θα μείνει εκεί ότι κι αν γίνει και δεν θα βαρεθεί ποτέ.  Το πως θα το καταφέρει είναι ένα άλλο θέμα, δεν παρέχονται συμβουλές όταν ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι ότι όπως κέρδισες κάποιον, έτσι οφείλεις να αγωνίζεσαι συνέχεια για αυτόν για να μην το χάσεις.  Μήπως επαναπαύτηκες και νιώθεις μια σιγουριά;  Μην κάνεις το λάθος και κολλήσεις στην ιδέα ότι όλα θα μείνουν ίδια, ανεξάρτητα το τι μπορεί να συμβεί ή, σε αυτήν τη περίπτωση, να μην συμβεί.

Διαβάστε επίσης  Εμείς που γελάμε πολύ...

Κάθε άνθρωπος είναι ανεκτίμητος και αναντικατάστατος, έχει διαφορετικές αρετές και γνωρίσματα. Ο άνθρωπος αυτός που έχεις δίπλα σου τυχαίνει να έχει αυτά που θέλεις, ακόμα και αν γκρινιάζεις για τη συμπεριφορά του μερικές φορές, τον χαρακτήρα του τον ερωτεύτηκες. Να τον νοιάζεσαι λίγο περισσότερο, γιατί υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορούν να τον νοιαστούν. Και ακόμα και αν δεν γυρίσει ποτέ να τους κοιτάξει, στην ιδέα και μόνο ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να τον νοιαστεί περισσότερο, δεν νιώθεις ηττημένος;

 

επαναπαύτηκες

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι
Μίνι Ρίπερτον

Μίνι Ρίπερτον: Μια αγγελική φωνή που σίγησε νωρίς

Η Μίνι Ρίπερτον ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της σόουλ,