Νέα εποχή-Νέοι στόχοι

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και εμείς εκτός από ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες της καθημερινότητας ήρθε η ώρα να θέσουμε και νέους στόχους.Κάθε τέτοια εποχή που τελειώνουν οι διακοπές, που αρχίζουν τα σχολεία , τα πανεπιστήμια αλλά και οι δουλειές συνηθίζεται να βάζουμε νέους στόχους για τη νέα χρονιά, κι ας αρχίζει επισήμως η χρονιά τον Ιανουάριο. Τώρα ίσως είναι πιο κατάλληλη στιγμή να βάλουμε στόχους και να τους πετύχουμε αφού έχουμε έναν ολόκληρο χειμώνα μπροστά μας και όλη την καλή διάθεση να ξεκινήσουμε κάτι από την αρχή.

Πάντα θυμάμαι τον Σεπτέμβριο να βάζω στόχους άσχετα αν τους πετυχαίνω στο τέλος όλους. Όμως μόνο και μόνο που μπαίνω στη διαδικασία να θέλω να κάνω πράγματα και να τα πετύχω είναι τόσο σημαντικό και μου δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίσω.Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να τα βάλουμε στο πρόγραμμά μας ως νέες συνήθειες. Από το να ξυπνάμε πολύ πρωί να κάνουμε γυμναστική και μετά να πηγαίνουμε στη δουλειά μας γεμάτοι ενέργεια και ζωντάνια, μέχρι να χαμογελάμε σε κάθε ευκαιρία και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη απλά και μόνο που ξυπνήσαμε υγιείς και σήμερα.

Επίσης, μπορούμε να κάνουμε μια εθελοντική εργασία, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάποιον που έχει ανάγκη, να αρχίσουμε να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία, να πηγαίνουμε περισσότερα ταξίδια ή βόλτες στα γειτονικά μας μέρη. Να αρχίσουμε ένα χόμπι ή μια δραστηριότητα που ονειρευόμαστε από παιδιά ή κάποτε είχαμε αφήσει στη μέση.

Οι στόχοι μας βοηθάνε να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα και μας παρακινούν να πετύχουμε κάτι καινούριο. Βάζοντας στόχους καθορίζεις τα όρια των προσπαθειών σου. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες όταν έχεις στο μυαλό σου ένα τελικό σημείο που πρέπει να φτάσεις, αυτομάτως προσπαθείς να μείνεις απερίσπαστος για να τα καταφέρεις.

Διαβάστε επίσης  Η σωτηρία της ψυχής. Από την Κωνσταντίνα
Advertisements
Ad 14

Τι γίνεται όμως όταν δεν πετυχαίνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει; Σίγουρα δεν μπορούμε πάντα να πετύχουμε όλους τους στόχους και με το ίδιο αποτέλεσμα. Όμως δεν πρέπει να απογοητευόμαστε και να συνεχίζουμε πάντα να βάζουμε νέους, αφού οι στόχοι μας κινητοποιούν και μας κάνουν να αισθανόμαστε ζωντανοί. Να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους και να μη βιαζόμαστε για το αποτέλεσμα. Να έχουμε υπομονή και να επικεντρωνόμαστε στο βαθύτερο νόημα του στόχου,  στα οφέλη που θα μας αποφέρει μετά και στην ικανοποίηση που θα νιώσουμε όταν τον κατακτήσουμε φυσικά.

Κι αν πάλι δεν πετύχουμε κανένα στόχο δεν έγινε και κάτι, αρκεί που προσπαθήσαμε! Εξάλλου,  κάθε αποτυχία μας κάνει δυνατότερους . Μας κινητοποιεί να θέσουμε καινούριους και θα τα καταφέρουμε την επόμενη φορά. Ως τότε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο θέτοντας στόχους που μας εξελίσσουν και μας κάνουν καλύτερους.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άρτα. Σπούδασα φωτογραφία αφού όλη η οικογένεια μου είναι φωτογράφοι. Από το 2005 ζω μόνιμα στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια γράφω ποιήματα και στίχους τραγουδιών. Έχω εκδώσει και ένα βιβλίο με ποιήματα. Εργάζομαι στην προώθηση πωλήσεων
και τον ελεύθερο μου χρόνο γράφω ή ταξιδεύω.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод