Προγραμματισμός: Το Α και το Ω για την επιτυχία

προγραμματισμός
Πηγή εικόνας: yourstory

Στόχοι, φιλοδοξίες και όνειρα. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για την πραγμάτωσή τους; Όπως και να «βαφτίζει» καθένας από εμάς αυτά που επιθυμεί να επιτύχει στη ζωή του, ένας είναι ο κοινός παρονομαστής: Ο προγραμματισμός.

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που έχουμε ένα σωρό πράγματα τα οποία θέλουμε να κάνουμε, αλλά αδυνατούμε ή δυσκολευόμαστε να θέσουμε το σωστό πλάνο εργασίας για την επίτευξή τους. Ο προγραμματισμός όπως είναι κατανοητό αποτελεί το Α και το Ω για την πραγματοποίηση οποιουδήποτε στόχου, φιλοδοξίας ή/ και ονείρου.

Ωστόσο, ο προγραμματισμός έχει και αυτός τις διαστάσεις του. Πειθαρχία, συγκέντρωση και  αυτοβελτίωση. Τρία πράγματα που μεταξύ τους είναι αλληλένδετα και αποτελούν το τρίπτυχο στο οποίο συνίσταται ο προγραμματισμός.

Πολλοί θεωρούν συχνά την πειθαρχία ως κάτι αρνητικό. Είναι κάτι που συνήθως  αποτυπώνεται ίσως στο μυαλό μας σαν μία αυστηρότητα, μία σειρά από κανόνες που μας έχουν επιβάλλει οι άλλοι. Αυτοί οι άλλοι μπορεί να είναι γονείς, δάσκαλοι κτλ. Παρ’ όλα αυτά αποτελεί ένα απαραίτητο και σημαντικό στοιχείο για την οργάνωση της ζωής μας. Ειδικότερα και για την επίτευξη των στόχων μας.

Ο προγραμματισμός απαιτεί πειθαρχία, καθώς δεν αρκεί μόνο να θέσουμε θεωρητικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για το οποιοδήποτε πλάνο εργασίας. Χρειάζεται η πραγματοποίηση των βημάτων αυτών, δηλαδή το πρακτικό επίπεδο που αποτελεί και το σημαντικότερο προς την πορεία για την επιτυχία. Κρίνεται, λοιπόν, απαραίτητο να οριοθετούμε τους εαυτούς μας και να καθορίζουμε πότε πρέπει να κάνουμε τι.

Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος της επιτυχίας σχεδόν πάντοτε -αν όχι πάντα- δεν είναι δεδομένος και ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Χρειάζεται να ξεπεράσουμε ακόμη και  συναισθηματικά εμπόδια όπως η ανία που μπορεί να αισθανόμαστε συχνά πυκνά.

Διαβάστε επίσης  Θετική ψυχολογία: πώς μπορούμε να επωφεληθούμε

Ακόμη, πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να ξεπεράσουμε συναισθηματικά εμπόδια όπως η ψυχολογική κόπωση που μας κάνουν να θέλουμε να παρατήσουμε την προσπάθεια για να πραγματοποιήσουμε όλα εκείνα όσα επιδιώκουμε. Εδώ, λοιπόν, παίζει καθοριστικό ρόλο η αυτοπειθαρχία. Το κατά πόσον δηλαδή έχουμε «εκπαιδεύσει» τους εαυτούς μας να μην ξεφεύγουν από τα όρια που έχουμε θέσει.

Έτσι, αυτό που χρειάζεται για να το επιτύχουμε αυτό είναι η συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αποτελεί βασική προϋπόθεση έτσι ώστε ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει να είναι επιτυχής. Αυτό, διότι χρειάζεται προσήλωση στους στόχους και τις επιδιώξεις μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε τους εαυτούς μας να αποκλίνουν από τους στόχους, να χαλαρώνουμε θέτοντας φθηνές δικαιολογίες που αργότερα θα μετανιώνουμε.

Είναι να αναγκαίο να μην προσπίπτουμε σε σφάλματα, όπως η ανάθεση των όσων έχουμε να κάνουμε σε δεύτερο και τρίτο χρόνο. Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς προς τους εαυτούς μας. Χρειάζεται να στοχεύουμε πάντα στη αυτοβελτίωση και να πηγαίνουμε μπροστά. Να μην αυτοσαμποτάρουμε τους εαυτούς μας, αλλά να κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε αυτά που θέλουμε και να μας βοηθήσουν τελικά να κάνουμε πραγματικότητα, να εκπληρώσουμε τους στόχους, τα όνειρα, τις φιλοδοξίες μας.

Ο προγραμματισμός, λοιπόν, είναι το παν και η αρχή για την πορεία προς την επιτυχία, αλλά μόνος του δεν αρκεί. Χρειάζεται πείσμα, προσήλωση και θέληση για καλυτέρευση, εν ολίγοις δηλαδή, χρειάζεται πειθαρχία, συγκέντρωση και αυτοβελτίωση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του