Σε ένα απαισιόδοξο σήμερα, είναι αναγκαίο να χαμογελάμε

χαμογελάμε
Δυστυχώς το φαινόμενο της απαισιοδοξίας σήμερα είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Σε όλες τις χώρες, σε όλα τα σπίτια και όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Άλλοι έχουν περισσότερα και άλλοι λιγότερα.Άλλοι έχουν πιο σοβαρά και άλλοι όχι τόσο.  Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι  όλοι οι άνθρωποι έχουν τα προβλήματα τους και τους δικούς τους λόγους να διακατέχονται από μια μόνιμη απαισιοδοξία.  Μια καθημερινή  απαισιοδοξία, που δε σε αφήνει να χαρείς τη ζωή σου και τις όμορφες στιγμές της.

Ώρες ώρες νιώθω ότι ένα μαύρο «πέπλο» έχει καλύψει ολόκληρη τη γη  και δε μας αφήνει να αναπνεύσουμε και να ζήσουμε ελεύθεροι. Πόλεμοι, οικονομικά προβλήματα, ανεργία (στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε μπόλικη), πείνα, τρομοκρατία και θάνατοι είναι λίγα από τα πράγματα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος πως  υπάρχουν στο κόσμο του σήμερα.  Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα  όμως,  πάντα υπήρχαν και μάλλον πάντα θα υπάρχουν.

Το μόνο  φάρμακο κατά της απαισιοδοξίας για μένα είναι  το χαμόγελο. Είναι αναγκαίο να χαμογελάμε συχνά, γιατί μόνο έτσι θα τα βγάλουμε πέρα στη ζωή μας και στην καθημερινότητα μας.  Να χαμογελάμε για τα  μικρά«θαύματα» που ζούμε κάθε μέρα, αλλά δυστυχώς τα προσπερνάμε. Όσο και να είναι χιλιοειπωμένο, είναι η αλήθεια.  Να χαμογελάμε  χωρίς λόγο και ας μας περάσουν για τρελούς. Δεν πειράζει, καλύτερα να είμαστε «τρελοί» παρά μίζεροι και δυστυχισμένοι.

Σας τα λέει αυτά ένας εκ φύσεως απαισιόδοξος άνθρωπος που κάνει μεγάλες προσπάθειες να αρχίσει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. Έχω δει ήδη διαφορά και βοηθάει πολύ να έχεις διπλά σου ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα πει απαισιοδοξία και ευτυχώς με παρασέρνουν να χαμογελάμε παρέα.  Αυτό που λένε ότι το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, το πιστεύω πάρα πολύ.  Φανταστείτε ένα κόσμο όπου όλοι θα χαμογελάμε. Δε φαινόμαστε ήδη πιο όμορφοι;  Ξέρετε κανέναν άνθρωπο να είναι πιο όμορφος όταν είναι μουρτζούφλης;  Εγώ  προσωπικά  όχι.

Διαβάστε επίσης  Οι άνθρωποι του «ευ» και του «αχ»

Ας το δούμε όμως  και λίγο από μια άλλη οπτική γωνία… Ας υποθέσουμε ότι στη ζωή μας έτσι κι’ αλλιώς, ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί (το κάρμα που λέμε ότι είναι ήδη γραφτό).  Είτε είμαστε αισιόδοξοι είτε είμαστε απαισιόδοξοι. Δε θα αλλάξει κάτι. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι στην πρώτη περίπτωση θα νιώθουμε καλύτερα, πιο χαρούμενοι και θα χαμογελάμε. Στην τελική δηλαδή τι έχουμε να χάσουμε αν χαμογελάμε;  Τίποτα!  Θα κερδίσουμε όμως τόσα πολλά που αξίζει τον κόπο. Η καθημερινότητα μας θα γίνει πιο όμορφη και εύκολη.  Η διάθεση μας θα είναι πιο ανεβασμένη και θα αντιμετωπίζουμε πιο εύκολα τις όποιες δυσκολίες βρεθούν στον δρόμο μας.

Ας γίνουμε λοιπόν οι «τρελοί» που χαμογελάμε χωρίς λόγο. Έτσι, γιατί μας αρέσει και πάμε κόντρα στο απαισιόδοξο σήμερα!

Είμαι μια wannabe Life Coach που έχει πτυχίο Οικονομικών και ζει στην Λάρισα.
Πέρα από τον καφέ και τα ταξίδια που λατρεύω,μου αρέσει να καταγράφω τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου.
Μόνιμος στόχος μου είναι η αυτοβελτίωσή μου και
ως ονειροπόλα πιστεύω οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και μας πάει η καρδιά μας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του