Η δυσκολία του να γράψεις ένα άρθρο
Κάποιες φορές φαντάζει τόσο μα τόσο δύσκολο να γράψεις ένα άρθρο. Δεν έχεις ιδέες, δεν έχεις όρεξη, δεν έχεις διάθεση να ασχοληθείς. Είναι τόσο λογικό και κατανοητό, καθώς δεν είμαστε μηχανές παραγωγής λέξεων, αλλά ψυχές με συναισθήματα και διαθέσεις. Κάθεσαι για ώρα και αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε τώρα να γραφτεί σε ένα άρθρο, κάτι που να ενδιαφέρει τον κόσμο, να του τραβήξει την προσοχή και κάποιες μέρες δεν σου έρχεται τίποτα στον νου. Ενώ άλλες μέρες η έμπνευση της μιας μόνο στιγμής, σου δίνει πληθώρα ιδεών που μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί. Ο καιρός επίσης μας επηρεάζει πολύ, καθώς είναι εκείνος που μπορεί να σε κάνει να κάτσεις να γράψεις ένα ωραίο άρθρο ή να σε κάνει να θες να βγεις και να περπατήσεις, να χαθείς σε δρόμους και στα στενά της πόλης.
Αναζητώντας έμπνευση
Το γραφείο σου, ο υπολογιστής σου, το κρεβάτι, οτιδήποτε και οπουδήποτε νιώθεις ότι μπορεί να ξεδιπλώσει το συγγραφικό σου ταλέντο. Εκεί που αισθάνεσαι ελεύθερος να δημιουργήσεις και να εκφραστείς με τον πιο δυναμικό τρόπο. Ο χώρος σου ή κάποιες φορές μέρη εκτός αυτού, σε ένα πάρκο, σε ένα ζεστό καφέ, παρέα με τα ακουστικά σου και την αγαπημένη σου μουσική. Οι μέρες πολλές και οι διαθέσεις μας ακόμη περισσότερες. Αλλά στο τέλος θα έχεις να γράψεις κάτι, κάτι όμορφο και ζεστό για εκείνους που αγαπούν να διαβάζουν άρθρα. Ο χειμώνας είναι εδώ, οι γιορτές έρχονται, επομένως και τα άρθρα μας θα γεμίσουν ζεστές εικόνες και γιορτινές λέξεις. Εκεί είναι ίσως και η μεγαλύτερη δυσκολία να γράψεις άρθρα πρωτότυπα, που δεν έχουν ξαναγραφτεί αλλά τότε δημιουργείς και τα πιο όμορφα κείμενα. Αυτά που είναι κρυμμένα κάπου ανάμεσα στο μυαλό και την ψυχή.
Κατάθεση συναισθημάτων
Όταν έρχεται η στιγμή να αφήσεις τα συναισθήματα σου ελεύθερα, οι ιδέες για άρθρα σε κατακλύζουν. Θες να τα βγάλεις από μέσα σου, να τα μοιραστείς. Νομίζω τα άρθρα αυτά είναι και τα πιο όμορφα, που καμαρώνεις για το τρόπο που αποτυπώνεις σκέψεις και συναισθήματα. Εκεί που το να γράψεις γι’ αυτά που νιώθεις είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας για ‘σένα. Νιώθεις σαν καλλιτέχνης που θέλει να εκφραστεί. Γιατί όλοι μας μπορούμε να γράψουμε όμορφα κείμενα, αλλά το άρθρο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θες και επιδιώκεις να καταφέρεις να περάσεις αυτό που γράφεις σε αυτόν που το διαβάζει, σε αυτό που ψάχνει μια απάντηση, ένα συναίσθημα από εσένα εκείνη την ώρα. Το άρθρο είναι καταλύτης, εμφανίζεται στον αναγνώστη σαν από μηχανής θεός δίνοντας την λύση που ψάχνεις και έτσι πρέπει να λειτουργεί.
Επομένως για αρχή διάβασε άρθρα, ψάξε την απάντηση και αργότερα ξεκίνα να γράφεις. Μπορεί εσύ να κρύβεις το ταλέντο που ο κόσμος αναζητά.