A Good Person: Η Florence Pugh συναντά τον Morgan Freeman

Πηγή Εικόνας: NJ.com ~ Ένας καλός άνθρωπος

Η Florence Pugh συνεργάζεται με τον Morgan Freeman στην ταινία “A Good Person”, η οποία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Μάρτιο του 2023. Η ταινία αυτή εστιάζει στην φιλία που θα χτίσει η Alison (Florence Pugh) με τον πατέρα του αρραβωνιαστικού της, ο οποίος σκοτώνεται σε δυστύχημα. Μία ταινία δράμα που αφοσιώνεται στο πόσο καλό μπορεί να σου κάνει ένας καλός άνθρωπος. Με λίγα λόγια είναι ένα δράμα με αρκετό αισιόδοξο μήνυμα.

Πλοκή

Η Άλισον είναι μία νεαρή κοπέλα που έχει χτίσει την ζωή της, και είναι έτοιμη να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της. Ένα τροχαίο ατύχημα όμως της τον στερεί, όπως και την ζωή που είχε φτιάξει. Καθώς το τροχαίο αυτό αλλάζει την ζωή της οριστικά, κλείνεται στον εαυτό της. Ωστόσο, ο πρώην πεθερός της (Morgan Freeman) δεν την αφήνει να το περάσει όλο αυτό μόνη της (Δρίβας,2022).

Πηγή Εικόνας: Wikipedia.org

Αν και αυτοί οι δύο ήταν ξένοι κατά βάση, γίνονται πολύ καλοί φίλοι λόγω αυτής της απρόσμενης και φρικτής κατάστασης. Ο πεθερός της Άλισον όμως, έχοντας χάσει και αυτός το παιδί του, δένεται μαζί της και προσπαθεί να προχωρήσει στην ζωή του. Αυτή η απροσδόκητη φιλία τους κάνει πολύ καλό, και όπως φαίνεται δίνει στην Άλισον την ευκαιρία να ξεπεράσει την απώλεια της.

 

Κριτική

Καθώς η ταινία είναι κατά βάση δράμα, περιμένουμε να δούμε κάτι αρκετά λυπηρό και όχι κάτι αισιόδοξο. Παραδόξως, το νόημα της ταινίας δεν είναι αυτό. Αντιθέτως, η ταινία παρουσιάζει πως ένα ατυχές συμβάν έχει την δύναμη να σου δυσκολέψει την ζωή, αλλά όχι για πάντα. Ταυτόχρονα, η δύναμη μίας φιλίας μπορεί να σε βοηθήσει και να σε ‘σώσει’.

Διαβάστε επίσης  Mank: David Fincher και Gary Oldman ενώνουν τις δυνάμεις τους στην θριαμβευτική επιστροφή του σκηνοθέτη

Η ταινία αυτή έχει αρκετό ενδιαφέρον και παρουσιάζει μία ιστορία που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Επιπλέον, δίνει πολύ παραπάνω προσοχή στο μέλλον ενός ανθρώπου και στην ζωή του μετά από ένα πολύ άσχημο συμβάν και μία καταστροφική απώλεια. Το συγκεκριμένο θέμα μας τρομάζει όλους, και μας βάζει συχνά στην θέση να σκεφτούμε τι θα κάναμε εμείς αν χάναμε ένα άνθρωπο που αγαπάμε τόσο απρόσμενα.

Τελευταία Σχόλια

Σε γενικό πλαίσιο, η ταινία “A Good Person” φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα, και σίγουρα δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Ένα δράμα λοιπόν, με αισιόδοξο μήνυμα! Συνηθισμένοι στις εξαιρετικές ερμηνείες της Florence Pugh και στο ταλέντο του Morgan Freeman, περιμένουμε σίγουρα να δούμε μία ταινία που παρόλο που έχει ένα απλό σενάριο, οι σωστές ερμηνείες μπορούν να το απογειώσουν. Αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο μπορούν να κάνουν η Florence Pugh και ο Morgan Freeman.

 

Πηγές

Δρίβας, Ν.(2022).Η ταινία A Good Person θέλει να αφήσει το στίγμα της στο κοινό. Ανακτήθηκε από https://cineramen.gr/i-tainia-a-good-person-thelei-na-afisei-to-stigma-tis-sto-koino/ ( τελευταία πρόσβαση 20.02.2023)

Με λένε Βασιλική και ενώ γεννήθηκα Αθήνα, το σπίτι μου είναι η Θεσσαλονίκη. Στα 7 μου χρόνια ανακάλυψα ότι λατρεύω να γράφω. Μόλις μπήκαν στην ζωή μου και τα αγγλικά, συνειδητοποίησα ότι τα αγαπάω εξίσου. Έχοντας σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, μου είναι πλέον συνήθεια να γράφω καθημερινά και στις δύο γλώσσες. Το πάθος μου για αρθρογραφία με οδήγησε εδώ, και νιώθω πολύ ενθουσιασμένη για όλα αυτά που έρχονται!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του