Creed: Μάχη για το όνειρο

Το Creed είναι μια απο τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας που έχουν ως θέμα την πυγμαχία . Τα  Rocky, που προϋπήρχαν,   κατάφεραν να ταυτίσουν τον ήρωα τους με  τον καθημερινό,  άνθρωπο, που  δεν τα παρατά. Συνέχεια αυτής της σειράς είναι η ταινία αυτή.

Εδώ βλέπουμε όμως πως  το κέντρο βάρους περνάει από τον Rocky (Sylvester Stallone),  στον Adonis Johnson- Creed (Michael B. Jordan).

Υπόθεση Creed

Το θέμα της ταινίας μπορούμε να πούμε πως, είναι η προσπάθεια του  Adonis να ξεφύγει από την σκιά, που αφήνει το όνομα του πατέρα του. Στην προσπάθεια του να φτιάξει ένα όνομα για τον ίδιο έχει άξιο συμπαραστάτη τον Rocky.

O Rocky έχει  πλέον στην κατοχή του ένα μαγαζί και έχει αφήσει τον χώρο της πυγμαχίας στο παρελθόν. Δείχνει να έχει αποκτήσει νέα  οπτική για την ζωή. Έχει χάσει την παλιά του ορμητικότητα, το πάθος του και ζει με σκιές του παρελθόντος, αφού έχει χάσει την γυναίκα του και τον φίλο του.

Advertisements
Ad 14

Παράλληλα οι σχέσεις με τον γιο του είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Στην αρχή δεν θέλει να προπονήσει τον νεαρό Adonis. Σταδιακά ανακαλύπτει  σε αυτόν κάτι από τον χαμένο εαυτό του  και αλλάζει άποψη. Ο Rocky στέκει στον νέο σαν μια πατρική φιγούρα , την οποία ο Adonis δεν είχε βιώσει.

Ψυχοσύνθεση ηρώων

Αυτό που μπορούμε να διαπιστώσουμε αρκετά γρήγορα  είναι η αντίθεση στην ψυχολογία των δυο πρωταγωνιστών.  Ο Adonis παλεύει για την καταξίωσή  και για να δώσει νόημα στη ζωή του.

Διαβάστε επίσης  Οι 10 καλύτερες ταινίες boxing όλων των εποχών

Aπό την άλλη ο Rocky, αν και τον συμβουλεύει να είναι μαχητής, μόλις μαθαίνει πως είναι άρρωστος, αρχικά, αποφασίζει να μην πάρει τις αγωγές, αφού νιώθει πως η ζωή του δεν έχει νόημα.

Η αγάπη και η φροντίδα που του δείχνει ο Adonis όμως μεταβάλλουν αυτή τη διάθεσή του και στο τέλος βλέπουμε πως και οι δυο τους πολεμούν.  Ο Adonis παλεύει με τον πρωταθλητή  και κερδίζει την καταξίωση που έψαχνε, ενώ ο Rocky παλεύει για την ζωή του και βγαίνει νικητής.

Αυτό που σίγουρα  κρατάμε,  είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Stallone αποδίδει την πατρική φιγούρα. Είναι η παρουσία του που δίνει θάρρος , τον οδηγεί  στις δυσκολίες, τον συμβουλεύει πως να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο πως ο Adonis αποκαλούσε τον Rocky «θείο».

Και ο ίδιος βέβαια θεωρεί την καθοδήγηση του νεαρού ως μια προσπάθεια εξιλέωσης,  αφού ο ίδιος δεν μπόρεσε ποτέ να καθοδηγήσει τον δικό του γιό. Για την αρτιότητα που απέδωσε τον ρόλο του ο Stallone προτάθηκε για Όσκαρ υποστηρικτικού αντρικού ρόλου αλλά δεν κέρδισε.

 

Η αγάπη μου για τον κινηματογράφο ξεκίνησε απο την παιδική μου ηλικία. Η πρώτη ταινία που είχα δει είναι το "Scarface" και αγαπημένος μου ηθοποιός ο Al Pacino. Μελλοντικά θα ήθελα να μπορέσω να ασχοληθώ με την σκηνοθεσία

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού