Death Becomes Her: Οι αθάνατοι του Beverly Hills

 

Αριστερά στην εικόνα υπάρχει κείμενο με άσπρα γράμματα που αναγράφει Death Becomes Her. Δεξιά της εικόνας στέκονται δυο γυναίκες και ένας άντρας.Αριστερά βρίσκεται η Meryl Streep,στην μέση ο Bruce Willis και δεξιά η Goldiw Hawn.Οι οποίοι είναι ντυμένοι με επίσημα ρούχα αλλά το κεφάλι της Meryl είναι γυρισμένο ανάποδα και υπάρχει μια τρύπα στο στομάχι της Goldie,μέσα απο το οποίο κρατάει ο Bruce ένα κηροπήγιο.
Πηγή εικόνας : Prime Video

Death becomes her είναι μια σατιρική μαύρη κωμωδία φαντασίας του 1992. Η σκηνοθεσία είναι του Robert Zemeckis  και το σενάριο είναι γραμμένο απο τους David Koepp και Martin Donovan.  Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Meryl Streep και η Goldie Hawn ως φιλεχθροί που ανταγωνίζονται για τα αισθήματα του ίδιου άνδρα (Bruce Willis).

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Δεκεμβριο του 1991 και ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 1992 και πραγματοποιήθηκαν ολοκληρωτικά στο   Los Angeles. Οι προβολές της ταινίας ξεκίνησαν στις 31 Ιουλίου το 1992 και παρόλο που έλαβε μεικτές κριτικές έγινε τεράστια επιτυχεία. Το Death Becomes Her κέρδισε πάνω απο $149 εκατομμύρια ενω το μπάτζετ της έφτασε περίπου τα $55 million budget. Η τανία πρωτοπόρισε για την εποχή της με τα ειδικά εφε της και μάλιστα κέρδισε το βραβείο της ακαδημίας για τα καλύτερα οπτικά εφε (Academy Award for Best Visual Effects).

Στην εικόνα βρίσκονται η Goldie Hawn στα αριστερά με γυρισμένη τη πλάτη στη κάμερα και δεξιά η Meryl Streep με το κεφάλι της να έχει πιεστεί μέσα στο σώμα της γιατί δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι απο φτυάρι.
Πηγή εικόνας : Film Obsessive

Σενάριο:

Το 1978, η ναρκισσιστική ηθοποιός Μάντελιν Άστον εμφανίζεται στο κακοδεχούμενο μιούζικαλ του Broadway Songbird! Προσκαλεί την μακροχρόνιο φρένεμι της Έλεν σαρπ, μια φιλόδοξη συγγραφέα, στα παρασκήνια μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, τον πλαστικό χειρουργό Έρνεστ Μένβιλ. Ερωτευμένος με τη Μάντελιν, ο Έρνεστ διακόπτει τον αρραβώνα του με την Έλεν για να παντρευτεί τη Μάντελιν. Επτά χρόνια αργότερα, η Έλεν είναι παχύσαρκη, καταθλιπτική και αφοσιωμένη σε ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου σχεδιάζει να πάρει εκδίκηση για όσα της έκανε η Μάντελιν.

Άλλα επτά χρόνια αργότερα, η Μάντελιν και ο Έρνεστ ζουν στο Μπέβερλι Χιλλς, αλλά είναι δυστυχισμένοι. Η καριέρα της Μάντελιν ως ηθοποιός έχει μειωθεί και ο Έρνεστ, τώρα αλκοολικός, έχει μειωθεί στο να εργάζεται ως ανασυγκροτητικός νεκροθάφτης. Λαμβάνοντας μια πρόσκληση σε ένα πάρτι για να γιορτάσει το νέο βιβλίο της Έλεν, η Μάντελιν τρέχει σε ένα σπα όπου λαμβάνει τακτικά θεραπείες προσώπου. Κατανοώντας την απελπισία της Μάντελιν, ο ιδιοκτήτης του σπα της δίνει την επαγγελματική κάρτα της Λίσλ φον Ρούμαν, μιας μυστηριώδους, πλούσιας κοινωνικής προσωπικότητας που ειδικεύεται στην αναζωογόνηση.

Διαβάστε επίσης  «Call Μe by Υour Νame»: Θυμήσου να νιώθεις
Advertisements
Ad 14

Η Μάντελιν και ο Έρνεστ παρευρίσκονται στο πάρτι για το βιβλίο της Έλεν, Forever Young, και ανακαλύπτουν ότι η Έλεν είναι λεπτή, γοητευτική και νεανική. Απογοητευμένη και καταθλιπτική από την εμφάνιση της Έλεν, η Μάντελιν βλέπει την Έλεν να λέει στον Έρνεστ ότι κατηγορεί τη Μάντελιν για την παρακμή της καριέρας του. Μετά το πάρτι, η Μάντελιν επισκέπτεται τον νεαρό εραστή της, αλλά ανακαλύπτει ότι είναι με μια γυναίκα της ηλικίας του. Απογοητευμένη, η Μάντελιν οδηγεί στο σπίτι της Λίσλ. Η Λίσλ, που ισχυρίζεται ότι είναι 71 ετών, αλλά δείχνει δεκαετίες νεότερη, αποκαλύπτει ένα φίλτρο που υπόσχεται αιώνια ζωή και μια αιώνια νεανική εμφάνιση. Η Μάντελιν αγοράζει και πίνει το φίλτρο και αναζωογονείται, ανακτώντας την ομορφιά της. Ως προϋπόθεση, η Λίσλ προειδοποιεί τη Μάντελιν να εξαφανιστεί από τα μάτια του κοινού μετά από δέκα χρόνια για να κρύψει την ύπαρξη του φίλτρου και να προσέχει καλά το σώμα της.

Η Έλεν αποπλανεί τον Έρνεστ και τον πείθει να σκοτώσει τη Μάντελιν. Όταν η Μάντελιν επιστρέφει σπίτι, αυτή και ο Έρνεστ μαλώνουν, και κατά τη διάρκεια του καυγά την σπρώχνει από τις σκάλες, η οποία πέφτει και σπάει το λαιμό της. Πιστεύοντας ότι η Μάντελιν είναι νεκρή, ο Έρνεστ τηλεφωνεί στην Έλεν για συμβουλή, αλλά του πέφτει το τηλέφωνο απο τα χέρια απο το σοκ όταν βλέπει τη Μάντελιν να τον πλησιάζει με το κεφάλι της στραμμένο προς τα πίσω. Κατόπιν αιτήματος της Μάντελιν, ο Έρνεστ την πάει στα Επείγοντα. Εκεί, η Μάντελιν μαθαίνει από έναν γιατρό ότι είναι τεχνικά νεκρή και λιποθυμάει. Μεταφέρεται στο νεκροτομείο λόγω του ότι το σώμα της δεν έχει σφυγμό και θερμοκρασία κάτω από 80 °F (27 °C). Αφού σώζει τη Μάντελιν, ο Έρνεστ θεωρεί την αναζωογόνησή της θαύμα και χρησιμοποιεί τις ικανότητές του ως νεκροθάφτης για να επισκευάσει το σώμα της στο σπίτι. Η Έλεν απαιτεί πληροφορίες για την κατάσταση της Μάντελιν. Ακούγοντας την Έλεν και τον Έρνεστ να συζητούν για το σχέδιό τους να τη σκοτώσουν, η Μάντελιν πυροβολεί την Έλεν στη κοιλιά με μια καραμπίνα.

Διαβάστε επίσης  Man on Fire: Ένα καλοδουλεμένο θρίλερ

Η έκρηξη αφήνει την Έλεν με μια τρύπα στον κορμό της αλλά κατά τα άλλα αβλαβής, αποκαλύπτοντας ότι και αυτή έχει πάρει το φίλτρο της Λίσλ.Οι δύο τσακώνονται μέχρι να συνειδητοποιήσουν την γελοιότητα της κατάσταση τους και ζητάνε συγγνώμη η μια στην άλλη και συμφιλιώνονται. Έχωντας μπουχτήσει με αυτές τις δυο, ο Έρνεστ ετοιμάζεται να φύγει, αλλά η Έλεν και η Μάντελιν τον πείθουν να επισκευάσει τα πτώματά τους για μια τελευταία φορά. Συνειδητοποιώντας ότι θα χρειάζονται τακτική συντήρηση, σχεδιάζουν να αναγκάσουν τον Έρνεστ να πιει το φίλτρο ώστε να εξασφαλίσουν τη μόνιμη διαθεσιμότητά του.

Η εικόνα αποτελείται απο τρεις εικόνες που απεικονίζουν την Goldie Hawn με μια τεράστια τρύπα στο στομάχι που προκλήθηκε απο πυροβολισμό απο καραντίνα.Στην πρώτη εικόνα είναι όρθια σε μια πισίνα η οποία έχει γεμίσει με αίμα,στην δεύτερη η καμέρα ζουμάρει στην τρύπα και δείχνει μέσα απο αυτή την Meryl Streep και τον Bruce Willis,και τέλος στην απο κάτω εικόνα απεικονίζεται η Goldie Hawn να κάθεται στον καναπέ με ένα φτυάρι να περνάει απο το στομάχι της.
Πηγές εικόνας : Filmgrab (αριστερά),The Entertaintment Nut (δεξιά), IMDB (κάτω)

Αξίζει να την δεις;

Πρόκειται για μια απο τις αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών την οποία δεν βαριέμαι ποτέ να την ξαναδώ και ενω δεν υπάρχουν ακριβώς φράσεις που λένε οι πρωταγωνιστές για να σε κάνουν επίτηδες να γελάσεις όπως σε άλλες μαύρες κωμωδίες,γελάς με τις μικροκινήσεις των ηθοποιών καθώς και με τις εκφράσεις τους και τις πράξεις τους και με τις όποιες επιπτώσεις τους. Η χημεία που υπάρχει μεταξύ της Meryl Streep και της Goldie Hawn είναι απερίγραπτη και είναι απο τα αγαπημένα μου ζευγάρια φιλεχθρών που έχει περάσει απο την μεγάλη οθόνη. Πολλές φορές σκέφτομαι πως μπόρεσε κάποιος να βρει ένα τόσο μικρό καστ με τόσο μεγάλους επερχόμενους ηθοποιούς και είπε ναι,αυτοί θα εκτελέσουν το όραμα μου και θα το κάνουν τόσο καλά που το κοινό θα παρακολουθει αυτή την ταινιά μέχρι και τέσσερις δεκαετίες μετά. Οπότε πάρτε ποπ κορν και αναψυκτικά και καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ να δείτε αυτή την απίστευτη ταινιάρα.

Διαβάστε επίσης  Χρυσές Σφαίρες 2017: Οι νικητές των κινηματογραφικών βραβείων!

Δειτε το τρέιλερ του Death Becomes Her:

Γειά σας, ονομάζομαι η Αναστασία Παπαδοπούλου και είμαι φοιτήτρια αρχιτεκτόνικής και παράλληλα tattoo artist. Μου αρέσει πολύ να βλέπω ταινίες και να γράφω οπότε here I am! Ελπίζω να σας αρέσουν οι προτάσεις μου :)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό