Φτάνουν οι «ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2017»

Ομολογουμένως, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινήματογράφου της χώρας είναι οι «Νύχτες Πρεμιέρας». Όπως κάθε Σεπτέμβρη τα τελευταία 23 χρόνια, έτσι και φέτος όλοι οι σινεφίλ θα δώσουν το παρόν του από τις 20 Σεπτέμβρη μέχρι και τις  2 Οκτώβρη στα εξής σημεία:  ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ΟΝΤΕΟΝ ΟΠΕΡΑ 1 & 2, ΙΝΤΕΑΛ, ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη κι περιλαμβάνει 165 ταινίες μεγάλου μήκους, 57 μικρού μήκους και 3 Διαγωνιστικά Τμήματα.

Πολυαναμενόμενες ταινίες όπως το «Mother» του Aronofsky, το «IT» του Andy Muschietti, το οσκαρικό φαβορί να «Να με φωνάζεις με τ΄ονομα σου» του Luca Guadagnino, η «Θέλμα» του Joachim Trier , το αμφιλεγόμενο «Beach Rats», το «Μανιφέστο» με τα 13 πρόσωπα της Kate Blanchett, καθώς και παρα πολλές ακόμη θα προβλήθουν για πρώτη φορα. Μάλιστα κορυφαία στιγμή του φεστιβάλ θα αποτελέσει η προβολή του «Sea Sorrow» της Vanessa Redgrave με θέμα την προσφυγική κρίση. Η ίδια η δημιουργός θα παρεβρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής για τη μία και μοναδική προβολή την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη, ενώ τα έσοδα απο τα εισητήρια θα ενισχύσουν τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και το «Safe Passage».

Όσον αφορά το μουσικό τμήμα των ταινίων φέτος κεντρικά πρόσωπα θα είναι οι The Sound, Whitney Huston, Tangerine Dream, John Coltrane, Chavela, Elvis Presley, Joe Cocker και η Nico. Μάλιστα, καλά είναι τα νέα για τους φανς του καλτ αριστουργήματος Donnie Darko του Richard Kelly, το οποίο θα προβλήθει στην αποκατεστημένη σε 4Κ εκδοχή για να το υπενθυμίσουν στο κοινό που τ0 αγάπησε στις αρχές του 21ου αιώνα, αλλά και να το συστήσουν στους νεότερους. Ακόμη δεν πρέπει να παραλείψουμε το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν Ελλήνες δημιουργοί με ταινίες μικρού μήκους, δίνοντας τους την ευκαιρία να προβάλλουν τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη στήριξη στο ελληνικό σινεμά.

Διαβάστε επίσης  Υποψηφιότητες Όσκαρ 2017: τα φαβορί, τα outsider και οι εκπλήξεις!

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» θεωρείται δικαίως  απο τα καλύτερα ευρωπαΐκα φεστιβάλ κινηματογράφου, είναι κάτι σαν μια μεγάλη γιόρτη του σινεμά με ξένες και ελληνικές ταινίες και χωρίς αμφιβολία είναι μια ευκαρία για κάθε φίλο του κινηματόγραφου να λάβει μέρος σ΄αυτό το μαγικό ταξίδι. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.aiff.gr

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα