Gladiator 2: Όλα τα νέα σχετικά με το sequel του Μονομάχου

Gladiator 2: Όλα τα νέα σχετικά με το sequel του Μονομάχου. Πηγή εικόνας: deadline.com
Gladiator 2: Όλα τα νέα σχετικά με το sequel του Μονομάχου. Πηγή εικόνας: deadline.com

Ύστερα από πολλά χρόνια έρχεται επισήμως το sequel της βραβευμένης ταινίας Gladiator του 2000 με την είδηση να αποτελεί το μεγάλο γεγονός για τους θαυμαστές του είδους. Ο Ridley Scott επιχειρεί εν τέλει την συνέχεια του Μονομάχου, με νέους ηθοποιούς καθώς η πλοκή τοποθετείται αρκετά χρόνια αργότερα. Η επίσημη ημερομηνία εξόδου της ταινίας στους κινηματογράφους θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου 2024 από την εταιρία διανομής Paramount Pictures. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Ridley Scott, σε σενάριο του David Scarpa και στην παραγωγή βρίσκονται οι: Michael Pruss, Doug Wick, Lucy Fisher. Τα δυο φρέσκα πρόσωπα που ορίζονται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι ηθοποιοί: Paul Mescal (Normal People, Lost Daughter, Aftersun) στον ρόλο του Lucius, ως τον νέο μονομάχο της ταινίας, μετά τον προκάτοχο του Maximus τον οποίο ερμήνευσε ο Russell Crowe στο πρώτο Gladiator του 2000. O Lucius, είναι ουσιαστικά ο γιος της Lucilla και ανιψιός του Commodus που υποδύθηκε ο Joaquin Phoenix. Ο τελευταίος ήταν ο γιος του Marcus Aurelius, τον οποίο και υποδύθηκε ο Richard Harris στην πρώτη ταινία. Το δεύτερο σημαντικό πρόσωπο της νέας ταινίας, είναι ο Pedro Pascal (The Last of Us, Game of Thrones). Είναι ηθοποιοί που έχουν γίνει γνωστοί μέσα από τις ερμηνείες τους σε τηλεοπτικές σειρές, κυρίως, αλλά και ταινίες, ωστόσο διαφαίνεται με τον επερχόμενο Gladiator 2, μια μεγάλη ευκαιρία για να φθάσουν ακόμα πιο ψηλά.

Οι πληροφορίες μέχρι τώρα μας δείχνουν ότι οι ηθοποιοί που θα παίζουν στην ταινία είναι οι εξής: Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington, Connie Nielsen στον ρόλο της Lucilla, Joseph Quinn στον ρόλο του Αυτοκράτορα Καρακάλλα ή επισήμος γνωστός ως Αντωνίνος. Επίσης, φημολογείται η ένταξη των ηθοποιών: Barry Keoghan ως τον Αυτοκράτορα Πόπλιο Σεπτίμιo Γέτα και τον Djimon Hounsou ως τον Juba.

Διαβάστε επίσης  Pinocchio: Μία πρώτη ματιά στο νέο έργο του Guillermo Del Toro

Movie trivia: Να θυμίσουμε στους νεότερους ότι ο Μονομάχος του 2000, κέρδισε κοινό και κριτικούς αποφέροντας έσοδα άνω των 460 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ κατέκτησε 5 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε 12 υποψηφιότητες στα βραβεία της Ακαδημίας του κινηματογράφου. Η ταινία δημιούργησε μια νέα σύνθεση και κληρονομιά στο είδος. Η υπόθεση αφορούσε την εκδίκηση του πρωταγωνιστή – μονομάχου Maximus μετά την δολοφονία της γυναίκας του και του γιου του. Η ταινία στο σύνολο της κατάφερε να παντρέψει τις ιστορικές αναφορές με την περιπέτεια, και πάνω από όλα, να φέρει μια ρεαλιστική αίσθηση των αντιθέτων στις ζωές των κατοίκων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Πηγές πληροφοριών:
https://www.gq-magazine.co.uk/culture/article/gladiator-2-plot-cast-release-date
https://www.imdb.com/title/tt9218128/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.